انگیزه چیست؟
انگیزه همان موتور محرکه است که باعث حرکت در فرد می شود و از نظر عاطفی و شناختی رفتار فرد را فعال و هدایت می کند و او را در رسیدن به هدف یاری می دهد...
افزایش انگیزه با استفاده از شناخت آن
انگیزه فرآیندی است که رفتارهای هدف مدار را آغاز، هدایت و حفظ می کند.
انگیزه چیزی است که باعث می شود شما وارد عمل شوید، چه برای خوردن یک لیوان آب برای کاهش تشنگی یا خواندن یک کتاب برای کسب دانش.
انگیزه شامل نیروهای بیولوژیکی، عاطفی، اجتماعی و شناختی است که رفتار را فعال می کنند. در استفاده روزمره، اصطلاح "انگیزه" اغلب برای توصیف اینکه چرا یک شخص کاری را انجام می دهد استفاده می شود. انگیزه نیروی محرکه اعمال انسان است.
انگیزه فقط به عوامل فعال کننده رفتارها اشاره نمی کند و شامل عواملی نیز می شود که این اقدامات هدفمند را هدایت و حفظ می کنند (اگرچه چنین انگیزه هایی به ندرت مستقیماً قابل مشاهده هستند).
دقیقاً چه چیزی در پشت انگیزه های چرایی عمل ما نهفته است؟
روانشناسان نظریه های مختلفی را درباره ی انگیزه ارائه کرده اند، از جمله نظریه انگیزش، نظریه غریزه و نظریه انسان گرایانه (مانند سلسله مراتب نیازهای مزلو). واقعیت این است که نیروهای مختلفی وجود دارند که انگیزه های ما را تبیین و هدایت می کنند.
همچنین ببینید:
انواع انگیزه
انواع مختلف انگیزه اغلب به صورت بیرونی یا درونی توصیف می شوند:
انگیزههای بیرونی انگیزههایی هستند که از خارج از فرد نشأت میگیرند و اغلب شامل پاداشهایی مانند جایزه، پول، جایگاه اجتماعی یا تعریف و تمجید میشوند.
انگیزه های درونی آنهایی هستند که از درون فرد برمی خیزند، مانند انجام یک جدول کلمات متقاطع پیچیده صرفاً برای رضایت شخصی از حل یک مشکل.
موارد استفاده از انگیزه
استفاده های مختلفی از انگیزه وجود دارد. انگیزه به عنوان یک نیروی هدایت کننده برای همه رفتارهای انسانی عمل می کند، اما درک نحوه عملکرد آن و عواملی که ممکن است بر آن تأثیر بگذارند نیز می تواند از جهات مختلفی مهم باشد.
درک انگیزه می تواند:
به بهبود کارایی افراد در حین تلاش برای رسیدن به اهداف کمک کند
به افراد کمک کند تا اقدام به انجام کارها کنند
افراد را به انجام رفتارهای سلامت محور تشویق کند
به افراد کمک کند تا بتوانند از رفتارهای ناسالم یا ناسازگار مانند اعتیاد اجتناب کنند
به افراد کمک کند تا کنترل بیشتری بر زندگی خود داشته باشند
بهزیستی و شادی کلی را بهبود ببخشد
تاثیر انگیزه
هرکسی که تا به حال هدفی داشته است (مثلا خواسته باشد که ۲۰ پوند وزن کم کند یا در یک ماراتن شرکت کند) احتمالاً بلافاصله متوجه می شود که داشتن میل به انجام کاری کافی نیست. دستیابی به چنین هدفی مستلزم توانایی استقامت در برابر موانع و استقامت برای ادامه راه علی رغم وجود مشکلات است.
سه مؤلفه اصلی برای انگیزه وجود دارد: فعال سازی، پشتکار و شدت.
فعال سازی شامل تصمیم برای شروع یک رفتار، مانند ثبت نام در یک کلاس روانشناسی است.
پافشاری، تلاش مداوم برای رسیدن به هدف است، حتی اگر موانعی وجود داشته باشد. نمونه ای از تداوم، گذراندن دوره های روانشناسی بیشتر به منظور کسب مدرک است، اگرچه نیاز به سرمایه گذاری قابل توجهی در زمان، انرژی و منابع دارد.
شدت را می توان در تمرکز و نیرویی که برای دنبال کردن یک هدف انجام می شود مشاهده کرد. برای مثال، یک دانش آموز ممکن است بدون تلاش زیادی ادامه دهد، در حالی که دانش آموز دیگر به طور منظم مطالعه می کند، در بحث ها شرکت می کند و از فرصت های تحقیقاتی خارج از کلاس استفاده می کند. . دانش آموز اول فاقد شدت است، در حالی که دانش آموز دوم با شدت بیشتری اهداف آموزشی خود را دنبال می کند.
همچنین ببینید:
نکاتی برای یافتن انگیزه
همه افراد در انگیزه و اراده خود دچار نوساناتی می شوند. گاهی اوقات ممکن است احساس کنید که برای رسیدن به اهدافتان مشتاق هستید و برای رسیدن به اهدافتان بسیار انگیزه دارید، در حالی که در مواقع دیگر ممکن است نسبت به آنچه می خواهید و یا درباره ی اینکه چگونه می خواهید به آن دست یابی پیدا کنید، بی حوصله یا نامطمئن باشید.
حتی اگر احساس میکنید انگیزهتان کم است، قدمهایی وجود دارد که میتوانید انجام دهید تا شما را رو به جلو نگه دارند. برخی از کارهایی که می توانید انجام دهید عبارتند از:
اهداف خود را طوری تنظیم کنید که روی چیزهایی تمرکز کنید که واقعاً برای شما مهم هستند .
اگر در حال مقابله با چیزی هستید که خیلی بزرگ یا خیلی طاقت فرسا است، آن را به مراحل کوچکتر تقسیم کنید و سعی کنید اولین قدم به سمت پیشرفت را بردارید.
اعتماد به نفس خود را بهبود ببخشید .
آنچه را که در گذشته به دست آورده اید و نقاط قوت تان را به خود یادآوری کنید .
اگر چیزهایی وجود دارد که نسبت به آنها احساس ناامنی می کنید، سعی کنید روی بهبود در آن زمینه ها کار کنید تا احساس کنید که مهارت و توانایی تان افزایش یافته است.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
verywellmind
دیدگاه تان را بنویسید