چگونه با Enochlophobia یا ترس از جمعیت زندگی کنیم؟
انوکلوفوبیا به ترس از جمعیت اشاره دارد. تمام افرادی که این نوع فوبیارا دارند در میان جمعیت احساس ناراحتی می کنند و روابطشان تحت تاثیر قرار می گیرد افکار و رفتارهای غیرمنطقی ومعمولا با استرس دارند ....
انوکلوفوبیا به ترس از جمعیت اشاره دارد. ارتباط نزدیکی با آگورافوبیا (ترس از مکانها یا موقعیتها) و اوکلوفوبیا دارد.
اما انوکلوفوبیا بیشتر با خطرات درک شده ناشی از تجمعات بزرگ افرادی که ممکن است در زندگی روزمره خود با آنها روبرو شوید، ارتباط دارد. همچنین شامل ترس از گیر افتادن، گم شدن یا آسیب دیدن در جمع است.
این ترس زیر مجموعه فوبیا قرار می گیرد که به عنوان ترس های غیرمنطقی تعریف می شوند و ممکن است باعث اضطراب شدید شوند. در واقع، موسسه ملی سلامت روان تخمین می زند که حدود 12.5 درصد از آمریکاییها در طول زندگی خود فوبیا را تجربه خواهند کرد.
اگر از شلوغی می ترسید، ممکن است موقعیت های خاصی برای شما چالش برانگیز باشد، به خصوص اگر در یک منطقه پرجمعیت زندگی یا کار می کنید. اگرچه هیچ تشخیص پزشکی رسمی برای انوکلوفوبیا وجود ندارد، برخی از روشهای درمانی میتوانند به شما در غلبه بر ترسهایتان کمک کنند. سایر درمان ها می توانند به علائم مرتبط کمک کنند.
همچنین ببینید:
تاثیر انوکلوفوبیا بر زندگی روزمره
فوبیایی مانند انوکلوفوبیا می تواند منجر به ترس شدید نسبت به رویدادهایی شود که احتمال وقوع آنها وجود ندارد. حتی اگر ممکن است متوجه شوید که چنین ترس شدیدی از جمعیت منطقی نیست، اما از اضطراب واقعی که می تواند در نتیجه فوبیای شما رخ دهد، کم نمی کند.
اگر به انوکلوفوبیا مبتلا هستید، ممکن است هر زمان که با گروهی از افراد روبرو می شوید، اضطراب شدیدی را تجربه کنید. ترس شما ممکن است محدود به رویدادهای معمولاً شلوغ مانند جشنواره ها، بازی های ورزشی نباشد.
همچنین ممکن است ترس از ازدحام جمعیتی که روزانه با آنها روبرو می شوید را تجربه کنید، از جمله:
در اتوبوس، مترو یا سایر وسایل حمل و نقل عمومی
در سالن های سینما
در فروشگاه های مواد غذایی یا مراکز خرید
در پارک ها
در سواحل یا استخرهای شنا عمومی
فقط تماس مستقیم با جمعیت نیست که می تواند باعث ایجاد انوکلوفوبیا شود. در برخی موارد تنها فکر کردن به حضور در جمع ممکن است منجر به استرس و اضطراب شود.
فوبیا هایی مانند انوکلوفوبیا ممکن است بر سایر بخش های زندگی شما مانند محل کار و مدرسه نیز تأثیر بگذارد.
علائم
علائم انوکلوفوبیا مشابه علائم اضطراب است. آنها عبارتند از:
افزایش ضربان قلب
تعریق
سرگیجه
تنگی نفس
معده درد
اسهال
گریه
با گذشت زمان، ترس شما از شلوغی ممکن است این احساس را در شما ایجاد کند که نمی توانید در فعالیت های خاصی شرکت کنید. این می تواند باعث علائم روانشناختی بیشتر شود، از جمله افسردگی، اعتماد به نفس پایین.
علل
در حالی که علت دقیق انوکلوفوبیا مشخص نیست، تصور میشود که فوبیا ممکن است با اختلالات اضطرابی مرتبط باشد.
آنها همچنین ممکن است ارثی باشند. اگر یکی از والدین شما سابقه ترس از جمعیت را داشته باشد، ممکن است در کودکی فوبیای آنها را پیدا کرده باشید و در نهایت خودتان نیز به برخی از همان ترس ها دچار شده باشید.
اگرچه ممکن است فوبیای خاصی در خانواده شما وجود داشته باشد، اما می توانید نوع متفاوتی از فوبیا را نیز از والدین و بستگان خود ایجاد کنید. به عنوان مثال یک فرد ممکن است آگورافوبیا یا فوبیای اجتماعی داشته باشد، در حالی که شما ممکن است انوکلوفوبیا داشته باشید.
تجربیات منفی گذشته نیز می تواند منجر به ترس از جمعیت شود.
به عنوان مثال اگر یک بار در میان جمعیت زخمی شده باشید یا در میان گروه بزرگی از افراد گم شوید، ممکن است ناخودآگاه فکر کنید که همان حادثه دوباره تکرار خواهد شد. سپس ذهن شما به شما خواهد گفت که باید از شلوغی دوری کنید تا با هر خطری مواجه نشوید.
چیزی که انوکلوفوبیا را از بیزاری عمومی از جمعیت متمایز می کند این است که ترس می تواند زندگی روزمره شما را تحت الشعاع قرار دهد. در نتیجه ترس شما، ممکن است اجتناب نمایید، به این معنی که برنامه و عادات خود را تغییر می دهید تا مطمئن شوید که با شلوغی مواجه نمی شوید.
اجتناب می تواند به شما کمک کند احساس راحتی کنید زیرا علائم فوبیا را از شما دور می کند. اما در دراز مدت می تواند شما را در معرض آسیب قرار دهد. ممکن است شما را به نادیده گرفتن تجربیات مهم یا فعالیت های سرگرم کننده وادار نماید و باعث ایجاد مشکلاتی در خانواده یا دوستان گردد.
همچنین ببینید:
چگونه آن را مدیریت کنیم؟
اجتناب می تواند کمک کننده باشد، اما تکیه بر این عمل همیشه ممکن است فوبیای شما را بدتر کند. میتوانید از روش های دیگر استفاده نمایید که ممکن است به شما کمک کند بهتر با جمعیت زندگی کنید یا حتی ترس خود را از شلوغی کاهش دهید.
تمرکز حواس یکی از راه هایی است که می توانید سعی کنید انوکلوفوبیا خود را کاهش دهید. در لحظه بودن تمرکز کنید. انجام این کار میتواند به شما کمک کند که از ترسهای غیرمنطقی جلوگیری کنید.
اگر با جمعیت زیادی روبرو میشوید یا قصد دارید در آن باشید، سعی کنید خود را در محیط پیرامون خود ایمن و مطمئن تجسم کنید. در صورت امکان از یک دوست بخواهید که شما را در یک رویداد شلوغ همراهی کنند.
کاهش اضطراب همچنین می تواند به شما در مدیریت علائم انوکلوفوبیا کمک کند. استراتژی های روزمره عبارتند از:
ورزش منظم
رژیم غذایی سالم
خواب کافی
هیدراتاسیون کافی
کافئین کمتر
مانند تمرینات تنفسی
زمان صرف شده برای فعالیت هایی که از آنها لذت می برید
فعالیت های اجتماعی که شامل گروه های کوچک است
درمان ها
درمان ممکن است ترکیبی از تکنیک های گفتار درمانی و حساسیت زدایی باشد، مانند موارد زیر:
درمان شناختی رفتاری (CBT):CBT نوعی گفتار درمانی است که به شما کمک می کند که بر ترس های خود غلبه کنید و یاد بگیرید که چگونه عادات تفکر غیرمنطقی را با عادات منطقی جایگزین کنید.
مواجهه درمانی: در این شکل حساسیت زدایی، به تدریج در معرض ازدحام جمعیت قرار می گیرید. حتی ممکن است درمانگر شما را همراهی کند.
فناوری واقعیت مجازی: این شکل ممکن است به شما کمک کند تا حساسیت خود را در برابر جمعیت بدون حضور فیزیکی انجام دهید.
تجسم درمانی: عکسها و تصاویری از جمعیت به شما نشان داده میشود تا قبل از قرار گرفتن در معرض زندگی واقعی، تفکر خود را تغییر دهید.
گروه درمانی: گروه درمانی می تواند شما را با افرادی که با فوبیا نیز مقابله می کنند ارتباط دهد.
در برخی مواقع پزشک ممکن است داروهایی را برای کمک به کاهش علائم اضطرابی که ممکن است با انوکلوفوبیا تجربه کنید، تجویز کند. گزینه های دارویی احتمالی شامل داروهای ضد افسردگی، مسدود کننده های بتا و آرام بخش هستند.
چه زمانی با پزشک صحبت کنیم؟
همه فوبیاها به مراقبت پزشکی نیاز ندارند، اما اگر انوکلوفوبیا شما آنقدر شدید است که در زندگی روزمره شما اختلال ایجاد کند، ممکن است صحبت با پزشک مفید باشد.
بسته به شدت علائم، پزشک ممکن است شما را برای ارزیابی بیشتر به روانپزشک یا روانشناس ارجاع دهد.
هیچ آزمایش پزشکی نمی تواند انوکلوفوبیا را تشخیص دهد. متخصص سلامت روان ممکن است از شما بخواهد پرسشنامه ای را پر کنید که به شما امکان می دهد فراوانی و شدت علائم خود را ارزیابی کنید. همچنین میتواند به شما کمک کند تا متوجه شوید چه چیزی باعث ترس شما میشود تا بتوانید از پس آن برآیید.
هر چه زودتر به دنبال کمک و درمان باشید، نتیجه بهتری برای ترس شدید شما از جمعیت خواهد داشت. شما یک شبه بر ترس های خود غلبه نخواهید کرد. اما با ادامه درمان در طول هفته ها یا ماه ها، می توانید یاد بگیرید که طرز فکر فعلی خود را تغییر دهید.
نتیجه کلی
عدم تمایل عمومی از جمعیت معمولاً دلیلی برای نگرانی نیست. اما اگر ترس شدیدی از آنها دارید ممکن است به انوکلوفوبیا مبتلا شوید.
اگر این ترس با روال روزانه و کیفیت زندگی شما تداخل دارد، وقت آن است که با پزشک خود صحبت کنید و راهنمایی بخواهید.
درمان و گاهی اوقات داروها؛ میتواند به شما کمک کند تا با ترسهای خود مقابله کنید تا روزی بتوانید به راحتی با جمعیت روبرو شوید.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
healthline
دیدگاه تان را بنویسید