زن ستیزی چیست؟ هر آنچه مورد نیاز است بدانید
زن ستیزی به تحقیر و تعصب نسبت به زنان اشاره دارد. درباره چگونگی تعریف آن، چرایی وقوع آن، شکل ظاهری آن، و تأثیر زن ستیزی بر زنان بیشتر بدانید.
زن ستیزی شامل مجازات زنان، برای به چالش کشیدن سلطه مرد است. ممکن است ریشه در نفرت از زنان داشته باشد، اما همان تبعیض جنسیتی نیست.
زن ستیزی اغلب با تبعیض جنسی یا تنفر از زنان درآمیخته می شود. این اصطلاحی است که اغلب برای توصیف اعمال خشونت آمیز شدید علیه زنان استفاده می شود.
با این حال، کلمات اغلب با تغییر فرهنگ تکامل می یابند. ساختارهای اغلب در خدمت حفظ و توجیه جنسیت هستند و نابرابریها، برای بازتولید و تداوم آنها نیز کارکرد دارند.
تحقیقات نشان می دهد، زن ستیزی به طور ویرانگری زنان را در یک دوراهی ایدئولوژیک قرار می دهد: زنان هنگام تلاش برای مقابله با این اتفاق با چالش هایی مواجه می شوند، همچنین نادیده گرفتن زن ستیزی به تداوم دیدگاه ها و رفتارهای ستیز طلب اجازه می دهد.
چگونه زن ستیزی را بشناسیم؟
گاهی اوقات این رفتار آشکار است، اما می تواند پنهان و مودیانه هم باشد.
برخی از نشانه های رفتار و نگرش زن ستیزانه عبارتند از:
- ابراز تنفر از زنان
- تماس گرفتن یا آزار و اذیت زنان
- حمایت از مردان به قیمت زنان
- اعتقاد قوی به نقش های جنسیتی سفت و سخت
- هیچ احترامی برای وقت و تلاش زنان وجود ندارد
- نادیده گرفتن یا صحبت کردن در مورد زنان
- رد عقاید زنان
- دزدیدن ایده های زنان اما امتناع از اعتبار دادن به آنها
- قطع مکرر صحبت زنان هنگام صحبت کردن
- سرزنش زنان به خاطر درگیری و انتظار از زنان برای حفظ هماهنگی اجتماعی
- تنبیه زنان به دلیل فریاد تبعیض و تبعیض جنسی
موارد فوق نمونه هایی از زن ستیزی هستند، اما باید به خاطر داشته باشید که این تنها نمونه کوچکی از نحوه بیان این نگرش ها است.
در حالی که چنین رفتارهایی اغلب توسط مردان نشان داده می شود، زن ستیزی درونی اغلب زنان دیگر را نیز به مشارکت در این رفتارها سوق می دهد.
همچنین ببینید:
تفاوت های جالب جنسیتی در شخصیت کودکان!
منطق زن ستیزی
منطق این رفتار، چگونگی عملکرد زن ستیزی را برای تقویت سلطه مردان از طریق ارجاع به خشونت توضیح می دهد.
زنان با آسیب های زن ستیزی که توسط مردان انجام می شود مقابله می کنند. پس از رویارویی با این نگرش ها و اعمال ظالمانه، زنان ممکن است به نوبه خود این باورها را درونی کنند.
این بدان معناست که مردان تنها کسانی نیستند که باورهای زن ستیزانه را تداوم می بخشند. زنانی که به تقویت وضعیت موجود کمک می کنند، پاداش می گیرند، در حالی که زنانی که آن را به چالش می کشند مجازات می شوند.
تبعیض جنسی در برابر زن ستیزی
بین جنسیت گرایی و زن ستیزی تفاوت وجود دارد “جنس گرایی شاخه ای از ایدئولوژی مردسالارانه در نظر گرفته می شود که نظم اجتماعی مردسالارانه را توجیه و منطقی می کند، در حالی که زن ستیزی نظامی است که هنجارها و انتظارات حاکم بر آن را کنترل و اجرا می کند.”
به عبارت دیگر، جنسیت گرایی نظم پدرسالارانه را توجیه می کند، در حالی که زن ستیزی شامل هنجارها و انتظاراتی است که به اجرای آن کمک می کند.
علل زن ستیزی
این رفتار نگرشی است که به دلیل تجربیات، تربیت، تأثیرات اجتماعی و هنجارهای فرهنگی ایجاد می شود.
برخی از عواملی که در ایجاد زن ستیزی نقش دارند عبارتند از:
- تجارب: مشاهده رفتارهای زنستیزانه در دوران کودکی، بهرهمندی از چنین باورهایی، داشتن الگوهای زنستیزانه و داشتن سایر باورهای همسو با زنستیز همگی میتوانند نقش داشته باشند.
- تربیت: بزرگ شدن در یک خانواده و قرار گرفتن در معرض انواع زن ستیزی اغلب عامل مهمی در ایجاد چنین نگرش هایی است. محققان همچنین نشان دادهاند که قرار گرفتن در معرض خشونت خانگی و آزار عاطفی در دوران کودکی با تبعیض جنسی، زنستیزی و خشونت علیه زنان مرتبط است.
- عوامل فرهنگی: نگرش های فرهنگی در مورد زنان نیز می تواند نقش داشته باشد. نگرشهای مذهبی، که ممکن است نشان دهد زنان پستتر، مطیع یا گناهکار هستند، میتواند به تحقیر و بدرفتاری کمک کند.
تاثیر زن ستیزی
شواهد نشان می دهد که این رفتار می تواند تأثیر جدی بر سلامت روان و رفاه داشته باشد.
یک مطالعه نشان داد که زنانی که تبعیض جنسی را تجربه کردهاند:
- افزایش خطر ابتلا به افسردگی بالینی
- ناراحتی روانی بیشتر
- عملکرد ذهنی بدتر
- سلامتی ضعیف تر
- رضایت کمتر از زندگی
زنان همچنین بیشتر احتمال دارد که تعدادی از شرایط مختلف سلامت روان از جمله اضطراب، افسردگی، PTSD و اختلالات خوردن را تجربه کنند.
برخی از این تفاوت ها ممکن است به تفاوت های بیولوژیکی مرتبط باشد. با این حال، نابرابری احتمالاً تحت تأثیر عواملی مانند قرار گرفتن در معرض استرس مزمن و آسیب های ناشی از جنسیت، تبعیض، زن ستیزی و نابرابری جنسیتی است.
انواع زن ستیزی
چند نوع مختلف از این رفتار شناسایی شده است.
Misogynoir:
Misogynoir یک زیرگروه خاص از زن ستیزی است که شامل تحقیر و تعصبی است که به طور خاص علیه زنان سیاه پوست انجام می شود.
در سال 2018 مویا بیلی و ترودی، زنان سیاهپوستی که نقشهای مهمی در تعریف زنستیز و حمایت از این اصطلاح داشتند، آن را به عنوان «زنستیزی نژادپرستانه ضد سیاهپوستان که زنان سیاهپوست تجربه میکنند» توصیف کردند.
با این کار، علیرغم موفقیت آنها در روشن کردن پدیده زن ستیزی، به فعالیت خود برای آسیب رساندن به این زنان سیاه پوست ادامه می دهند.
متأسفانه، زنان سیاهپوست همچنان با خطرات بیشتر آسیبدیدگی توسط زنستیزی به دلیل همسویی آن با ضد سیاهپوستی مواجه هستند و هنگام تلاش برای به دست آوردن عدالت، با موانع بیشتری روبرو میشوند.
ترنسجنسی:
ترنسجنسی به تعصب، نفرت و ظلم و ستم نسبت به زنان تراجنسیتی و افراد ترنسزن اشاره دارد.
مطالعهای در سال 2018 که توسط یک مددکار اجتماعی ژاپنی-آمریکایی بر روی بزرگسالان ترنس زنانه در شهر نیویورک انجام شد، نشان داد که «شرکتکنندگان تجارب قربانیشدن خود را بهعنوان نگرشها و رفتارهای زنستیزانه همراه با نمایشگاههای ترنسهراسی از بیارزشسازی، فتیشسازی و عینیتسازی برجسته کردند.»
همانطور که این تحقیق کیفی نشان می دهد، زنان ترنس رنگین پوست در معرض خطر بیشتری برای آسیب دیدن از ترنس هراسی، زن ستیزی و برتری نژاد سفید قرار دارند.
همه این تهدیدات منجربه موارد زیر می شود:
- کم کاری
- فقر
- دغدغه های مسکن
- چالش های سلامت
- مسائل حقوقی
- قربانی شدن
همچنین ببینید:
رفتار درمانی چیست؟
نکاتی برای مقابله با زن ستیزی
مقابله با این نوع رفتار آسان نیست، اما برخی از استراتژی ها ممکن است به شما کمک کند.
اقداماتی که می توانید برای مراقبت از خود و دیگران برای مقابله با رفتارهای زن ستیزی انجام دهید، عبارتند از:
- آن را نادیده نگیرید: وقتی رفتار زن ستیزانه را می بینید، آن را بیان کنید و به وضوح نشان دهید که قابل قبول نیست.
- گزارش آن: در محیط کاری، با مدیر یا بخش منابع انسانی خود صحبت کنید.
- شرایط را رها کنید: تعیین حد و مرز می تواند مفید باشد، اما اغلب بهتر است در صورت امکان شرایط را ترک کنید.
- فضاهای امن ایجاد کنید: همه زنان را حمایت و ارتقا دهید. برای آگاهی بیشتر از اثرات مخرب زن ستیزی درونی و اینکه چگونه می تواند منجر به مجازات زنانی شود که وضعیت موجود مردسالاری را به چالش می کشند، بیشتر آگاه شوید.
- مراقب خود باشید: راهکارهای مراقبت از خود و آرامش را برای مقابله با استرس تمرین کنید.
اگر زن ستیزی باعث ناراحتی یا اختلال در زندگی شما می شود، ممکن است صحبت با یک متخصص سلامت روان نیز مفید باشد.
آنها می توانند به شما کمک کنند تا تجربیات خود را پردازش و استراتژی های مقابله ای جدید ایجاد کنید تا ایده هایی را برای نحوه برخورد با رفتار زن ستیزانه کشف کنید.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست.
منابع:
دیدگاه تان را بنویسید