فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 2054

9 فایده گریه کردن که ممکن است برای سلامتی شما مفید باشد

گریه کردن یک واکنش طبیعی است که انسان ها به طیف وسیعی از احساسات از جمله غم، اندوه، شادی و ناامیدی دارند. انسان سه نوع اشک تولید می کند: اشک عاطفی، اشک واکنشی، اشک پایه...

گریه کردن و فواید آن:

گریه کردن یک عمل طبیعی برای انسان به شمار می رود که می تواند بر اثر احساسات مختلف ایجاد گردد.

9 فایده گریه کردن که ممکن است برای سلامتی شما مفید باشد

 

محققان بر این نتیجه رسیدند که گریه کردن می تواند برای بدن و ذهن مفید باشد؛ این فواید از بدو تولد با اولین گریه نوزاد آغاز می شود.

 

1_ سم زدایی بدن

سه نوع اشک وجود دارد:

  • اشک واکنشی
  • اشک پایه
  • اشک عاطفی

 

اشک واکنشی؛ ذرات مانند دود و گرد و غبار را از چشم پاک می کند. اشک های پایه سبب تولید اشک می شود و این نوع اشک ها باعث مرطوب ماندن چشم و پیشگیری از خشکی چشم می شود. اشک های عاطفی ممکن است فواید زیادی برای سلامتی داشته باشند. در حالی که اشک های پایه حاوی 98 درصد آب هستند، اشک های عاطفی حاوی هورمون های استرس و سایر سموم می باشند.

همچنین ببینید:

گریه کردن هنگام احساس اضطراب

 

2_  آرام شدن

گریه کردن ممکن است یکی از بهترین مکانیسم های بدن جهت تسکین باشد. محققان بر این باور هستند که گریه کردن سیستم عصبی پاراسمپاتیک (PNS)را فعال می کند . به استراحت و هضم بدن کمک می کند. با این حال گریه کردن و آرام شدن خیلی سریع خود را نشان نمی دهند؛ بلکه پس از گذشت چندین دقایق از گریه کردن، آرامش ایجاد می گردد.

 

3_ تسکین دردها

گریه کردن برای مدت طولانی باعث آزاد شدن اکسی توسین و مواد افیونی درون زا شده که به نام اندورفین شناخته می شوند. این مواد شیمیایی در کاهش درد فیزیکی و احساسی موثر می باشند. با آزاد شدن اندورفین، بدن ممکن است به حالت تسکین برسد.

 

4_ بهبود خلق و خو

علاوه بر کاهش درد، گریه کردن سبب بهبود خلق وخو می شود. وقتی گریه می کنید، نفس های سریع زیادی می گیرید. تنفس می تواند به تنظیم و حتی کاهش دمای مغز کمک کند.

 

5_ جلب حمایت دیگران

گریه کردن راهی است جهت جلب حمایت دیگران و آرام تر شدن. همانطور که در دوران کودکی این عمل انجام می شود.

 

6_ تسکین درد و اندوه

سوگواری یک فرآیند است؛ که شامل دوره‌هایی از غم، احساس گناه و عصبانیت می باشد. گریه کردن در زمان سوگواری بسیار مهم است. حتی در زمان از دست دادن یکی از عزیزانتان کمک کننده خواهد بود. افراد روند سوگواری را به روش های مختلف انجام می دهند. در صورت تشدید گریه و ناراحتی به متخصص مراجعه نمایید.

 

7_ تعدیل احساسات

گریه تنها در پاسخ به موارد غم انگیز اتفاق نمی افتد. گاهی اوقات ممکن است زمانی که به شدت خوشحال، ترسیده یا دچار استرس هستید گریه کنید. محققان معتقدند که گریه کردن به این روش ممکن است به تعدیل احساسات کمک کند. زمانی که شما به شدت خوشحال هستید یا از چیزی می ترسید و گریه می کنید، ممکن است اشک ریختن سبب متعادل شدن وضعیت احساسی گردد.

 

8_ کمک  به تنفس نوزادان

اولین گریه نوزاد بسیار مهم است. نوزادان اکسیژن خود را در داخل رحم از طریق بند ناف دریافت می کنند. هنگام تولد نوزاد باید به تنهایی اکسیژن را وارد ریه های خود کند. اولین گریه باعث می شود شش ها با اکسیژن محیط هماهنگ شده و به خروج مایعات اضافی موجود در شش ها، دهان و بینی کمک کند.

 

9_ کمک به خواب راحت

گریه کردن همچنین ممکن است به خواب بهتر نوزادان در شب کمک کند. در یک مطالعه کوچک بر روی خواب 43 نوزاد، روش خواباندن نوزادان در این مطالعه به این صورت بود که والدین نوزادان خود را می خواباندند. در این روش والدین نوزادان را ترک می کردند تا کودک بخوابد؛ اما با شنیدن صدای گریه آنها وارد اتاق می شدند و بعد از تسکین نوزاد؛ دوباره او را ترک می کردند تا به تنهایی بخوابد.

این گریه ها دارای اثرات مثبتی بر خواب آنها داشت.

همچنین ببینید:

اختلالات خواب، علائم، تشخیص و درمان

 

زمان مراجعه به متخصص

گریه کردن در پاسخ به چیزی که شما را خوشحال یا ناراحت می کند طبیعی است. با این وجود در صورت نیاز به گریه کردن هرگز مانع انجام آن نشوید. در صورت گریه بیش از حد به پزشک مراجعه نمایید. بروز گریه با اشکال زیر احتمال افسردگی را نشان می دهد.

سایر علائم افسردگی عبارتند از:

  • احساس غم و اندوه یا ناامیدی
  • تغییر در اشتها، کاهش یا افزایش وزن
  • کمبود انرژی
  • اختلال در خوابیدن یا خواب زیاد
  • درد غیر قابل توضیح
  • آسیب رساندن یا فکر کردن به خودکشی

 

میزان گریه کردن

میانگین گریه کردن در کشورهای مختلف متفاوت است.

 

درمان

گریه کردن عوارضی به همراه ندارد حتی ممکن است مفید نیز باشد. در صورت نیاز به گریه کردن، از آن اجتناب نکنید. اشک ریختن یک روش طبیعی و سالم برای بیان احساسات است.

 

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

 

منابع:

healthline

دیدگاه تان را بنویسید

 

x