۳ نکته در مورد چگونگی تحقق اهداف
مسیر تحقق اهداف مسیری طولانی است که بر حسب توانایی های هر فرد باید برنامه ریزی شود و بهترین راه برای رسیدن به رضایت فردی و تحقق هدف ایجاد انگیزه درونی است ...
۳ نکته در مورد چگونگی تحقق اهداف
راههایی برای مبارزه با کشش قدرتمند تمایل به رسیدن به رضایت فوری وجود دارند که داشتن و رسیدن به اهداف بلندمدت را ممکنتر میکنند.
تعیین اهداف هوشمندانه می تواند به افزایش انگیزه درونی کمک کند.
نکاتی وجود دارد که میتوانیم از آنها برای مبارزه با تمایل و کشش قدرتمند برای رسیدن به رضایت فوری استفاده کنیم و به وسیله ی آنها رسیدن اهداف بلندمدت خود را ممکن کنیم.
۱.قبل از تعیین اهداف به ارزش های خود نیز بیاندیشید: اهداف به رفتارهای آشکار مربوط می شوند در حالی که ارزش ها قطب نماهایی هستند که رفتارهای ما را هدایت می کنند.
یکی از رایج ترین دشمنان برای دستیابی به اهداف ما تفاوت بین "اهداف" و "ارزش ها" است. اهداف مربوط به رفتاری است که ما انجام می دهیم که اغلب هم عینی هستند. به عنوان مثال، سه بار در هفته به باشگاه رفتن یک هدف است، در حالی که ارزش های ما در مورد سلامتی و تندرستی یک جهت کلی را با مجموعه ای از رفتارها، که ممکن است شامل رفتن به باشگاه و تغذیه سالم باشد، ارائه می دهد. ما اغلب شاهد بوده ایم که افرادی پس از چند روز سست می شوند و از اهداف خود یعنی رفتن به ورزشگاه دست می کشند یا پس از چند شب از هدف خود برای داشتن تغذیه ای سالم صرف نظر می کنند.
به همین دلیل، اهداف می توانند محدود کننده و سرکوبگر باشند، در حالی که ارزش ها آزاد کننده و رهایی بخش هستند. به جای اینکه خود را به خاطر پایبند نبودن به اهداف تناسب اندام خود مورد ضرب و شتم قرار دهید، در وهله اول به این فکر کنید که چرا آن هدف را برای خود در نظر گرفته اید. اگر به ورزشگاه می روید زیرا برای سلامتی و تناسب اندام خود ارزش قائل هستید، پس این که امروز به باشگاه نرفتید به این معنا نیست که نمی توانید فردا دوباره تلاش کنید . بنابراین درست این است که با ارزش هایی که پشت اهداف تان قرار دارند ارتباط برقرار کنید و از آنها به عنوان راهنمایی برای رسیدن به اینکه چه کسی می خواهید باشید و چه چیزی را می خواهید نمایندگی کنید استفاده کنید.
همچنین ببینید:
۲. هنر هدف گذاری: اهدافتان را واقع بینانه برگزینید و انگیزه درونی تان را به حداکثر برسانید.
در یک برنامه تمرینی، محققان دریافتند که داشتن اهداف کوچک و واقع بینانه ، باعث بهبود فرآیند تمایل به افزایش انگیزه درونی و کنترل درک شده بر اهداف بزرگ ما می شوند و همچنین به ما کمک میکنند که بتوانیم بیش از اینکه بر نتیجه ی احتمالی در آینده تمرکز کنیم، در زمان حال بمانیم .
۳. کاهش اصطکاک: به جای سخت کوشی، به هوشمندانه کار کردن فکر کنید.
اغلب اوقات، افرادی را دیدهایم که سخت روی اهداف خود کار میکنند و از عدم تحقق آنها دلسرد میشوند. یک تصور اشتباه عمده در مورد اهداف این است که ما باید تمایل مغزمان به سستی و پس زدن را بازنویسی کنیم. واقعیت این است که مغز کسانی که غذای سالم می خورند و خوش اندام می مانند، چندان متفاوت از بقیه نیست. آنها از نظر ژنتیکی با قدرت اراده یا بیزاری از غذاهای ناسالم اصلاح نشده اند، با این حال یک تفاوت موجود در این افراد این است که آنها می توانند اهداف رفتاری سخت را به عادات روتین خودکار تبدیل کنند.
وندی وود، روانشناس، در کتاب عادات خوب، عادات بد، به صراحت بیان می کند که کلید ایجاد رفتارهای سالم، اراده یا خودکنترلی نیست، زیرا صرفاً مجبور کردن خود به دور شدن از رفتارهای ناسالم اغلب نتیجه معکوس می دهد (یعنی سعی کنیم به یک رفتار ناسالم فکر نکنیم. فکر کردن به دوری از خوردن دونات های شکلاتی فقط حضور تصویر دونات های شکلاتی را در ذهن شما چند برابر می کند). از سوی دیگر، عادات مسیرهای شناختی هستند که خودتقویت کننده هستند، خودکار هستند و نیازی به تفکر سخت و دشوار ندارند، درست مانند نواختن پیانو یا رانندگی با ماشین. تخمین زده می شود که ۴۳ درصد از رفتارهای روزانه ما عادتی هستند.
همچنین ببینید:
ورزش منظم مغز را در راستای بهبود حافظه و مهارت های مربوط به تفکر تغییر می دهد
برای افزایش یا کاهش احتمال یک رفتار، میتوانیم سعی کنیم خلاقانه «اصطکاک» را افزایش یا کاهش دهیم، یعنی مانعی که بین ما و رفتارهای مورد نظر ما وجود دارد را تنظیم کنیم. به عنوان مثال، نداشتن کلوچه در خانه یا عبور از خیابانی متفاوت برای جلوگیری از رد شدن از جلوی شیرینی فروشی، راه هایی برای افزایش اصطکاک است که دسترسی به غذاهای ناسالم را دشوارتر می کند. در همین راستا، یک راه مفید برای شناسایی اصطکاکهای رفتاری این است که قبل از انجام یک رفتار، متوجه احساسات یا افکاری شوید که تجربه میکنید: آیا از رفتن به باشگاه بیش از خود قرار گرفتن در موقعیت واقعی انجام تمرین وحشت دارید؟ آیا قبل از دستیابی به شکلات متوجه احساس کسالت یا استرس در خود می شوید ؟
در واقع شما ابتدا باید بر این احساسات آگاهی و تسلط پیدا کنید .
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
psychologytoday
دیدگاه تان را بنویسید