فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 875

خستگی ذهن یا مغز مه آلود!!!

بعضی از افراد مخصوصاً افراد افسرده به راحتی نمی‌توانند تمرکز کنند و در به خاطر آوردن اطلاعات مشکل دارند حتی در تصمیم گیری مشکل دارند! به این حالت مغز مه آلود گفته می‌شود که در آن فرد احساس سردرگمی می‌کند و نمی‌تواند مسیر زندگی شخصی خودش را دنبال کند...

مغز مه آلود به خودی خود یک بیماری پزشکی نیست، بلکه نشانه‌ای از بیماری های دیگر است. این نوعی اختلال عملکرد شناختی است که شامل:

 مشکلات حافظه

 عدم وضوح ذهنی

 تمرکز ضعیف

 عدم توانایی در تمرکز

خستگی ذهن یا مغز مه آلود!!!

 برخی افراد نیز آن را خستگی ذهنی توصیف می‌کنند. بسته به شدت مغز مه آلود، می‌تواند در کار تداخل ایجاد کند. اما یک مشکل ثابت در زندگی شما نیست.

 دلایل مغز مه آلود چیست؟

 توضیحات بی‌شماری در مورد علت بروز مغز مه آلود وجود دارند. هنگامی که علت اصلی را شناسایی کردید، می‌توانید رفع مشکل را شروع کنید. در اینجا شش علت احتمالی وجود دارد.

 1. استرس

 استرس مزمن می‌تواند فشار خون را افزایش دهد، سیستم ایمنی بدن را ضعیف کرده و باعث افسردگی شود. همچنین می‌تواند باعث خستگی ذهنی شود. وقتی مغز شما خسته شد، فکر کردن، استدلال و تمرکز دشوارتر می‌شود.

 2. کمبود خواب

 کیفیت پایین خواب همچنین می‌تواند در عملکرد مغز شما اختلال ایجاد کند. 8 تا 9 ساعت خواب در شب را هدف قرار دهید.  کم خوابیدن می‌تواند منجر به تمرکز ضعیف و افکار ابری شود.

همچنین ببینید:

درمان اختلال مغز مه آلود یا خستگی ذهن

 3. تغییرات هورمونی

 تغییرات هورمونی همچنین می‌توانند مغز مه آلود را تحریک کند. سطح هورمون های پروژسترون و استروژن در دوران بارداری افزایش می‌یابد. این تغییر می‌تواند بر حافظه تأثیر بگذارد و باعث اختلال شناختی کوتاه مدت شود.

 به همین ترتیب، کاهش سطح استروژن در دوران یائسگی می‌تواند باعث فراموشی، تمرکز ضعیف و تفکر ابری شود.

 4. رژیم غذایی

 رژیم غذایی همچنین می‌تواند در مغز مه آلود نقش داشته باشد. ویتامین B-12 از عملکرد سالم مغز پشتیبانی می‌کند و کمبود ویتامین B-12 می‌تواند مغز مه آلود ایجاد کند.

 اگر حساسیت غذایی دارید، ممکن است مغز مه آلود پس از خوردن برخی غذا ها ایجاد شود. علت های احتمالی عبارتند از:

انواع سس ها

 آسپارتام (شیرین کننده های مصنوعی)

 بادام زمینی

 لبنیات

 حذف غذا های محرک از رژیم غذایی ممکن است علائم را بهبود بخشد.

 5. دارو ها

 اگر هنگام مصرف دارو متوجه مغز مه آلود شدید، با پزشک خود صحبت کنید. مغز مه آلود ممکن است یکی از عوارض جانبی شناخته شده دارو باشد. کاهش دوز مصرفی یا تغییر به داروی دیگر ممکن است علائم شما را بهبود بخشد.

 مغز مه آلود همچنین می‌تواند پس از درمان های سرطان ایجاد شود. از این به عنوان مغز شیمیایی یاد می‌شود.

 6. شرایط پزشکی

 شرایط پزشکی همراه با التهاب، خستگی، یا تغییر در سطح گلوکز خون نیز می‌تواند باعث خستگی ذهنی شود. به عنوان مثال، مغز مه آلود یکی از علائم سندرم خستگی مزمن است که بیش از شش ماه شامل خستگی مداوم است.

 افرادی که فیبرومیالژیا دارند ممکن است روزانه مه آلودگی مشابهی را تجربه کنند.

 سایر شرایطی که ممکن است باعث مغز مه آلود شوند عبارتند از:

 کم خونی

 افسردگی

 دیابت

 سندرم شوگرن

 میگرن

 بیماری آلزایمر

 کم کاری تیروئید

 بیماری های خود ایمنی مانند لوپوس، آرتروز و مالتیپل اسکلروزیس

همچنین ببینید:

عملکرد های مغز و استیل کولین

 کمبود آب بدن

با توجه به خستگی مداوم ‌‌ذهن و عدم تمرکز مداوم به پزشک مراجعه کنید. با یک آزمایش نمی‌توان مغز مه آلود را تشخیص داد. مغز مه آلود ممکن است نشانه یک مسئله اساسی باشد، بنابراین پزشک شما را معاینه فیزیکی می‌کند و در مورد حالات شما سوال می‌کند:

 سلامت روان

 رژیم غذایی

 سطح فعالیت بدنی

 دارو ها یا مکمل های فعلی

 شما باید در مورد سایر علائمی که دارید به پزشک خود اطلاع دهید. به عنوان مثال، ممکن است فردی مبتلا به کم کاری تیروئید دارای مغز مه آلود همراه با ریزش مو، خشکی پوست، افزایش وزن یا شکنندگی ناخن ها باشد.

 بر اساس نتایج، پزشک تشخیص می‌دهد که تحقیقات بیشتری را انجام دهد یا نه. سایر ابزار های تشخیصی ممکن است شامل آزمایش های تصویر برداری برای مشاهده داخل بدن مانند اشعه ایکس، ام آر آی یا سی تی اسکن باشد. پزشک همچنین ممکن است آزمایش آلرژی یا مطالعه خواب را برای بررسی اختلال خواب انجام دهد.

 داشتن یک ژورنال غذایی می‌تواند به شما کمک کند تا تعیین کنید رژیم شما به مغز مه آلود کمک می‌کند یا خیر.

 درمان مغز مه آلود به علت آن بستگی دارد.

 به عنوان مثال، اگر کم خون هستید، مکمل های آهن ممکن است تولید سلول های قرمز خون را افزایش دهند و مشکل  شما را کاهش دهند. در صورت تشخیص بیماری خود ایمنی، پزشک ممکن است کورتیکواستروئید یا داروی دیگری را برای کاهش التهاب یا سرکوب سیستم ایمنی بدن توصیه کند.

 گاهی اوقات، رفع مه مغز مسئله اصلاح کمبود تغذیه، تعویض دارو ها یا بهبود کیفیت خواب است.

 درمان های خانگی برای بهبود مغز مه آلود عبارتند از:

 8 تا 9 ساعت در شب بخوابید

 مدیریت استرس با دانستن محدودیت های خود و پرهیز از مصرف زیاد الکل و کافئین

 ورزش کردن

 تقویت قدرت مغز خود (داوطلبانه یا حل معما های مغزی)

 یافتن فعالیت های لذت بخش

 مصرف پروتئین، میوه، سبزیجات و چربی های سالم را افزایش دهید

مغز مه آلود می‌تواند ناامید کننده باشد، اما تسکین آن امکان پذیر است. علائم خود را نادیده نگیرید. مغز مه آلود در صورت عدم درمان می‌تواند بر کیفیت زندگی شما تأثیر بگذارد. پس از رفع علت اصلی، وضوح ذهنی شما می‌تواند بهبود یابد.

توجه: مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد. از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست.

منابع:

healthline

دیدگاه تان را بنویسید

 

x