فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 639

علائم افسردگی و اضطراب چیه؟

افسردگی در هر فرد به شکل های مختلفی خودش رو نشون میده!!!اما چندتا علامت معمول داره که باید مراقب اونها باشیم و تقریبآ در همه افراد شایع هست که با شناساییشون میتونیم به خودمون و بهتر شدن حالمون کمک کنیم!

 اضطراب و افسردگی از مهم ترین مسائل مربوط به سلامت روان است، که تنها در ایالات متحده ده ها میلیون نفر از آنها رنج می برند. در حالی که وجود فراز و نشیب های عاطفی در طول زندگی معمول است، پریشانی ذهنی و روحی طولانی مدت می تواند نشانه یک بیماری جدی تر باشد.  اضطراب و افسردگی می توانند تأثیر عمیقی در کار، روابط و زندگی شخصی داشته باشند، بنابراین دریافت یک تشخیص مناسب برای برداشتن گام های درست برای مدیریت سلامت روان بسیار مهم است.

۱۵ علائم افسردگی و اضطراب!!!

 اضطراب و افسردگی اغلب بسته به سن، جنس، اجتماعی شدن و پیشینه فرهنگی و همچنین تفاوت های فردی منحصر به فرد در هر فرد، اشکال مختلفی دارد. در مردان، اضطراب و افسردگی اغلب خود را با عصبانیت، تحریک پذیری و رفتار بی‌پروا نشان می دهند.  زنان علائم افسردگی از جمله احساس بی ارزشی، گناه و خستگی مداوم را نشان می دهند. در کودکان و بزرگسالان، علائم می تواند از اضطراب جدایی و چسبندگی گرفته تا رفتار سرکش و مشکل در مدرسه متفاوت باشد.  برای بزرگسالان و افراد مسن، علائم افسردگی و اضطراب می تواند از دست دادن حافظه، سوء مصرف مواد و از بین رفتن علاقه به سرگرمی ها و فعالیت ها باشد.

همچنین ببینید:

همدیگر را درک کنیم تا احساس بهتری داشته باشیم!

 مطمئن نیستید که از افسردگی یا اضطراب رنج می برید؟ در حالی که بیماری روانی از فردی به فرد دیگر متفاوت است، اما چند علامت معمول وجود دارند که باید مراقب آنها باشید. هرچه علائم بیشتری را تجربه کنید و مدت طولانی تری آنها را تجربه کنید، بیشتر احتمال دارد که از یک بیماری روانی مانند اضطراب یا افسردگی رنج ببرید.

 علائم اضطراب و افسردگی:

 ۱.نگرانی بیش از حد

 اگر خود را مدام نگران مسائل می دانید، این می تواند نشانه‌ای از اضطراب باشد. در حالی که برخی از نگرانی ها یک قسمت عادی از زندگی روزمره هستند، افرادی که از اضطراب رنج می برند با نگرانی بیش از حد مواجه می شوند، حتی در مورد چیز هایی که خیلی مهم به نظر نمی رسند. این نگرانی ها اغلب سرزده هستند و حتی وقتی تمام تلاش خود را می کنید که از آنها چشم پوشی کنید، افکار و احساسات شما را تحت تأثیر قرار می دهند.

 ۲.احساس بی قراری

 احساس بی قراری و تنش غیر قابل توضیح می تواند یکی دیگر از علائم رایج اضطراب باشد. این می تواند شامل احساس عذاب یا فاجعه قریب الوقوع باشد، که گاهی اوقات با ترس یا حتی وحشت همراه است. این احساسات می توانند در یک رویداد خاص مانند از دست دادن شغل یا یک بلایای طبیعی متمرکز شوند، یا ممکن است انتشار بیشتری داشته باشند.

۳. تنش عضله

 دائما تنش دارید و از نظر جسمی پیچیده می شوید، تنش عضلانی یک علامت جسمی است که غالباً با مسائل بهداشت روان همراه است، از جمله اضطراب. این تنش مداوم باعث احساس درد و خستگی جسمی می شود، حتی اگر هیچ فعالیت بدنی دیگری انجام ندهید.  این تنش طولانی مدت اغلب می تواند منشأ درد مزمن و سایر بیماری های مکرر باشد، بنابراین مهم است که قبل از شدیدتر شدن آن، کنترلش کنید.

۴. احساس بی لیاقتی

 افرادی که از افسردگی رنج می برند، اغلب احساس بی ارزشی مداوم و اعتماد به نفس پایین را تجربه می کنند.  این می تواند یک احساس عمومی تری باشد یا می تواند مربوط به یک منطقه خاص مانند کار، مدرسه یا روابط شخصی باشد. در حالی که بیشتر افراد دوره هایی از اعتماد به نفس و عدم اطمینان را پشت سر می گذارند، علائمی که مبتلایان به افسردگی تجربه می کنند شدیدتر هستند و بدون توجه به عوامل خارجی تمایل به ادامه دارند.

۵.احساس بیش از حد گناه

 مشابه احساس بی ارزشی، احساس گناه بیش از حد یکی دیگر از علائم رایج افسردگی است. افراد می توانند نسبت به کار هایی که انجام داده اند و یا انجام نداده اند احساس گناه کنند، غالباً روی اقدامات گذشته تا حدی ناسالم می مانند. مردم همچنین می توانند نسبت به بیماری روانی خود و نحوه تأثیر آن بر زندگی شخصی و شغلی خود احساس گناه کنند. این احساس گناه با علائم رایج دیگر افسردگی، مانند کناره گیری از روابط شخصی و عدم انجام تعهدات در محل کار و مدرسه همراه است.

۶. دوری از خانواده و دوستان

 اگر متوجه شدید که از روابط با دوستان و خانواده کنار می روید، ممکن است از افسردگی رنج ببرید.  افراد مبتلا به افسردگی معمولاً خود را از روابط سالم دور می کنند و برای ایجاد ارتباطات جدید با دیگران تلاش می کنند. آنها اغلب می توانند برای کسانی که به آنها اهمیت می دهند باری سنگین احساس کنند، یا ممکن است به راحتی بیش از حد خسته و پریشان شده باشند تا بتوانند با تعاملات اجتماعی بیشتری برخورد کنند.  فقدان روابط نزدیک همچنین می تواند عاملی باشد که منجر به افسردگی می شود، به طوری که کناره گیری اجتماعی اغلب می تواند بیماری روانی موجود را بیش از پیش تشدید کند.

۷. رفتار بی پروا

 افسردگی اغلب می تواند خود را در رفتار های بی پروا، از جمله سوءمصرف مواد مخدر و الکل و رابطه جنسی ناامن نشان دهد. این همچنین می تواند شامل فعالیت های خطرپذیر مانند رانندگی بی پروا یا درگیری فیزیکی باشد. این رفتار ها بیشتر در مردان نسبت به زنان دیده می شوند، علاوه بر این که به عنوان یک هشدار دهنده در مورد مسائل بهداشت روان نیز عمل می کند، خود به خود خطرناک است. اگر بدون توجه به عواقب، خود متوجه رفتار های بی پروا می شوید، به دنبال کمک باشید.

۸. خستگی

 یکی از رایج ترین علائم افسردگی و اضطراب خستگی، بی حالی و خستگی مداوم است. اگر احساس می کنید که تلاش برای بلند شدن از رخت خواب هر روز صبح یا انجام کار دیگری غیر ضروری است، این می تواند نشانه افسردگی و اضطراب باشد. این احساس خستگی می تواند احساسات جسمی و روحی را در بر بگیرد و اغلب می تواند تأثیرات منفی قابل توجهی بر روی کار و زندگی شما بگذارد. در حالی که خستگی مزمن اغلب می تواند دلایل پزشکی دیگری داشته باشد، از جمله اختلالات خود ایمنی و سایر موارد، ارزش این را دارد که از یک متخصص اطمینان حاصل کنید که از بیماری روانی رنج نمی‌برید.

۹. تغییر در الگوی خواب

 یکی دیگر از علائم افسردگی و اضطراب که اغلب اتفاق می افتد، تغییر قابل توجهی در الگوی خواب است.  این می تواند به این معنی باشد که شما خیلی بیشتر از حالت عادی می خوابید و بیدار ماندن در طول روز برای شما دشوار است.  همچنین می تواند به صورت دشواری مداوم در خواب و حتی بی خوابی بروز کند. سایر علائم شایع مربوط به خواب، مشکل خوابیدن یا بیدار شدن زودتر از حد معمول است.  بعد از یک واقعه زندگی استرس زا یا آسیب زا، مقابله با اختلالات در خواب کاملاً معمول است. اما اگر این علائم ادامه داشته باشند، می توانید با یک مسئله بهداشت روان روبرو شوید. مشکل در خواب همچنین می تواند تأثیر به سزایی در بقیه روز شما بگذارد و آن را به عنوان یک علامت مهم برای مبارزه با خود تبدیل کند.

۱۰. تغییرات در اشتها

 اگر می بینید که مرتباً بیش از حد معمول پرخوری می کنید یا غذا می خورید، ممکن است علائم رایج دیگری از اضطراب و افسردگی را تجربه کنید.  تغییر در اشتها غالباً با علائم دیگری مانند بی قراری یا خستگی همراه است.  اضطراب و افسردگی همچنین می تواند در کنار اختلالات خوردن مانند بی اشتهایی و یا پرخوری باعث ایجاد یک ترکیب بخصوص خطرناک شود.

۱۱. عصبانیت و تحریک پذیری

 احساس عصبانیت در تمام مدت حتی بدون دلیل مشخصی؟  عصبانیت و تحریک پذیری یکی از علائم رایج افسردگی و اضطراب به خصوص در مردان است. این علائم اغلب می توانند تأثیر بسزایی در روابط شما با دیگران داشته باشند، در صورت نیاز به کمک یا گرفتن کمک در این حالت مشکل تر می شوند.

۱۲. درد جسمی

 در حالی که افسردگی و اضطراب یک بیماری روانی هستند، اما اغلب می توانند علائم جسمی مداوم داشته باشند. درد جسمی، از جمله سردرد، گرفتگی عضلات و درد عضلات اغلب با سایر علائم روانشناختی همراه است. اگر درد دارید و نمی توانید علت جسمی واضحی را تشخیص دهید، می تواند نشانه یک مسئله ذهنی اساسی باشد.

۱۳. غم و اندوه مداوم

 یکی دیگر از علائم برجسته افسردگی، احساس مداوم غم و اندوه است. گرچه تجربه احساس غم و اندوه و مالیخولیا پس از وقایع مهم زندگی عادی است، اما غمگین بودن مداوم می تواند نشانه یک امر جدی تر باشد. خواه خود را در ناامیدی بیابید و یا فقط احساس کنید که دائماً در یک روحیه بد هستید بدون اینکه بدانید چرا، می توانید از افسردگی رنج ببرید.

۱۴. مشکل در تمرکز

 اگر در تمرکز روی وظیفه پیش رو مشکل دارید و در عوض خود را مدام نگران سایر موارد یا از دست دادن تمرکز کامل می دانید، می تواند نشانه اضطراب و افسردگی باشد. این علامت می تواند بر روی کار، مدرسه و سایر زمینه های عملکرد تأثیر منفی بگذارد و انجام حتی کار های اساسی مانند تهیه وعده های غذایی یا تکمیل کار های خانه را دشوارتر کند.

۱۵. افکار خودکشی

 یکی از جدی ترین علائم بهداشت روان، خودکشی است که می تواند به شکل افکار خودکشی مداوم یا حتی برنامه های خودکشی باشد.  اگر علائم خودکشی را تجربه کردید، سریعاً با یک متخصص بهداشت روان در تماس باشید.

 اگرچه ممکن است هر یک از این علائم به صورت جداگانه نشانه بیماری روانی نباشد، اما اگر چندین مورد از علائم فوق را تجربه کرده اید، ممکن است از اضطراب یا افسردگی رنج ببرید. خبر خوب این است که این بیماری ها از طریق روش های مختلف، از جمله دارو و درمان، شایع و قابل درمان هستند.

توجه: مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد. از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست.

منابع:

betterhelp

دیدگاه تان را بنویسید

 

x