فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 1421

تاثیر خنده بر بهبود بی خوابی و افزایش کیفیت خواب!؟

استرس کیفیت و امید به زندگی را کاهش می ده و گاه بدلیل استرس نمیتوان خواب راحتی داشت ولی راه های مختلفی برای کاهش استرس و همچنین بهبود بی خوابی وجود داره که یکی از این روش ها خنده درمانی ست ...

به گفته انجمن روانشناسی آمریکا، وقتی برای مدتی طولانی استرس شدیدی را تجربه می کنید، ماهیچه های شما تقریباً در یک حالت تنش دائمی قرار می گیرند، گویی واقعاً آماده دویدن هستند. تنش طولانی مدت به بقیه بدن فشار وارد می کند، به ویژه در عملکردهایی که توسط محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-آدرنال (HPA) تنظیم می شود.

تاثیر خنده بر بهبود بی خوابی و افزایش کیفیت خواب!؟

هورمون هایی که در محور HPA تولید می شوند مسئول مواردی مانند اشتها، تولید مثل ، میل جنسی و حتی تنظیم دمای بدن هستند. هنگامی که استرس محور HPA را مختل می کند، هورمون های دیگری نیز ممکن است برای حفاظت از بدن مهار شوند.

منقبض ماندن عضلات می‌تواند آرامش را مختل کند و خاموش کردن بخشی از مغز را که انگار بدن را در حالت آماده باش نگه می دارد را نیز سخت کند؛ بنابراین جای تعجب ندارد که بالا بودن سطح استرس می تواند خواب شما را مختل کند. این استرس خواه نشأت گرفته از یک محل کار پر استرس، یک رابطه ناامیدکننده یا یک اختلال اضطراب واقعی باشد، ایجاد مزمن این حالت  «ستیز یا گریز» مطمئناً بر خواب شما تأثیر می گذارد.

همچنین ببینید:

امپاتی (همدلی) چیست!؟

خنده درمانی چیست و چه کاربردی دارد؟

از یوگا گرفته تا ماساژ و مدیتیشن، بسیاری از تکنیک‌های تمدد اعصاب می‌توانند به مدیریت سطوح استرس کمک کنند، اما یکی از روش‌های شادی‌آور که در خانه‌های سالمندان و مراکز مراقبت از سرطان به صورت رایج‌تری دیده می شود، خنده‌درمانی است.

به گفته موسسه ملی سرطان، خنده درمانی به طور رسمی به عنوان نوعی از درمان تعریف می شود که از شوخ طبعی برای مقابله با درد و استرس و بهبود کیفیت زندگی و سلامت کلی افراد استفاده می کند. دلقک ها، کتاب ها و فیلم های خنده دار، بازی ها و پازل ها همگی می توانند برای القای خنده استفاده شوند.

داده های علمی وجود دارد که نشان می دهد خنده واقعاً می تواند سطح سلامت شما را از راه های مختلفی ارتقا دهد. یک مطالعه در سال ۲۰۱۶ که بر روی بیش از ۲۰۰۰۰ بزرگسال بالای ۶۵ سال انجام شد ، نشان داد که آنهایی که گزارش می‌دادند که هر روز می‌خندند، در مقایسه با افرادی که بسیار کم و یا تقریباً هرگز نمی‌خندیدند، کمتر مبتلا به بیمارهای قلبی و سکته شدند.

مکانیزم خندیدن را در نظر بگیرید: قهقهه های شما اندورفین تولید می کند که می تواند به کاهش سطح هورمون های استرس یعنی کورتیزول و آدرنالین کمک کند. آندورفین ها می توانند به تسکین درد و آرامش سیستم عصبی کمک کنند.

همچنین ببینید:

بی اشتهایی و افسردگی!

بنابراین، آیا بیشتر خندیدن می تواند به بهبود خواب شما کمک کند؟

اگر خنده می تواند به طور موثری به شما کمک کند تا بتوانید آرام شوید، بنابراین ممکن است به کیفیت خواب شما نیز کمک کند. در یک مطالعه در سال ۲۰۱۱، بیش از ۱۰۰ شرکت کننده مبتلا به افسردگی و بی خوابی به دو گروه تقسیم شدند: گروه کنترل و گروه خنده درمانی.

در مقایسه با گروه کنترل، افرادی که در گروه خنده درمانی قرار داشتند، از نظر آماری بهبود قابل توجهی در وضعیت افسردگی، بی خوابی و کیفیت خواب شان مشاهده کردند. این نشان می‌دهد که خنده ممکن است قوی‌تر از آن چیزی باشد که فکرش را می‌کنید. خنده واقعا به تقویت خلق و خو و افزایش آرامش و بهبود خواب کمک می‌کند.

اکثر مطالعات بر روی تاثیر خنده درمانی تمرکز داشته اند اما خوب است بدانید که:

افزودن گاه به گاه خنده به زندگی تان می تواند نتایج مشابهی به همراه داشته باشد. تماشای فیلم‌ها و نمایش‌های خنده‌دار (یا معاشرت با دوستی بذله گو ) ممکن است به رفع بخشی از این استرس کمک کند و خواب بهتری را در شب برایتان به ارمغان بیاورد.

 

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

منابع:

healthination

دیدگاه تان را بنویسید

 

x