فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 1644

سلامت گوارش با غذا های تخمیر شده

میکروبیوم ها باکتری های مفیدی هستند که برای هضم غذا و سلامت سیستم گوارش لازم هستند حال با مصرف غذاهای تخمیر شده میتوان میزان این باکتری های مفید را افزایش داد...

غذاهای تخمیر شده برای التهاب و گوارش

 

افزایش میزان مصرف محصولات غذایی تخمیر شده می تواند تنوع میکروبیوم را افزایش دهد.

سلامت گوارش با غذا های تخمیر شده

داشتن یک رژیم غذایی پر از غذاهای تخمیر شده، مانند ماست، کیمچی، و سبزیجات تخمیری، و مصرف چای کامبوجا ممکن است راهی برای کاهش التهاب مرتبط با بیماری‌های مزمن مانند دیابت نوع ۲، آرتریت روماتوئید و استرس مزمن باشد.

محققان شاهد افزایش تنوع میکروبیومی و کاهش فعالیت سلول های ایمنی در افرادی بودند طی ۱۰ هفته ی مطالعاتشان از محصولات تخمیر شده بیشتری استفاده کرده بودند.

همچنین ببینید:

7 دلیل که احتمالاً روده‌ای ناسالم دارید (و 5 راه برای بهبود سلامت روده)

"این یک یافته شگفت انگیز و بسیار با ارزش است." این نتایج یکی از اولین نمونه‌هایی است که نشان می‌دهد چگونه یک تغییر ساده در رژیم غذایی می‌تواند میکروبیوتا را در گروهی از بزرگسالان سالم بازسازی کند.

 

میکروبیوم چیست و چگونه بر سلامت ما تأثیر می گذارد؟

دستگاه گوارش مملو از باکتری، قارچ و حتی ویروس است. فعالیت و ترکیب این میکروارگانیسم ها در مجموع به عنوان میکروبیوتای روده یا میکروبیوم شناخته می شوند.

به گفته مؤسسه ملی بهداشت، پروبیوتیک‌ها که در غذاهای تخمیری مانند شیر و ماست، تمپه، میسو، کلم ترش و برخی از نوشیدنی‌ها یافت می‌شوند، میکروارگانیسم‌های زنده‌ای هستند که کارشناسان معتقدند می‌توانند به بهبود تنوع میکروبیوم کمک کنند.

از طرف دیگر غذاهای غنی از فیبر حاوی پری بیوتیک هستند. به گفته مرکز تغذیه کاربردی ، این فیبرهای غیرقابل هضم در غلات، میوه ها و سبزیجات یافت می شوند و همچنین به تغذیه باکتری های خوب در روده نیز کمک می کنند.

 

چرا افزایش تنوع میکروبیوم در روده ما چیز خوبی است؟

کاهش تنوع میکروبیوم ها با مشکلات التهابی مزمنی مانند چاقی و دیابت مرتبط است.

وقتی میکروبیوم تنوع کمتری داشته باشد، این کمبود می‌تواند منجر به رشد باکتری‌های خاصی شود که طور بالقوه آنزیم‌هایی ترشح می کنند که منجر به التهاب و سایر اثرات منفی در بدن می‌شود.

«حتی سیستم ایمنی خودمان نیز می‌تواند با ترشح آنزیم‌هایی که باعث التهاب در سلول‌های ایمنی می‌شوند، به این عدم تعادل واکنش نشان دهد. »

 

نحوه انجام مطالعه

محققان تصمیم گرفتند تا تعیین کنند که آیا داشتن یک رژیم غذایی طراحی شده برای بهبود تنوع میکروبیوم روده ( اعم از رژیمی غنی از فیبر یا غنی از مواد تخمیری)  می تواند مزایای بالقوه ای برای کاهش التهاب و مبارزه با بیماری های التهابی مزمن داشته باشد یا خیر .

در این مطالعه که در جولای ۲۰۲۱  منتشر شد، بزرگسالان سالم به دو گروه تقسیم شدند که در یک گروه  ۲۱ نفر از غذاهای پرفیبر مانند میوه‌ها، غلات کامل، حبوبات، سبزیجات، آجیل و دانه‌ها و در گروهی دیگر ۱۸ نفر از غذاها و خوراکی های تخمیر شده استفاده می‌کردند.

نمونه‌های مدفوع در طول یک دوره سه هفته‌ای قبل از آزمایش، در طی ۱۰ هفته ای که رژیم غذایی تعیین‌شده را مصرف می کردند، و سپس برای یک دوره چهار هفته‌ای پس از مطالعه، زمانی که شرکت‌کنندگان به خوردن هر آنچه که می‌خواستند بازگشتند، جمع‌آوری شد. نمونه خون نیز برای اندازه گیری التهاب و عملکرد ایمنی گرفته شد.

علاوه بر افزایش تنوع میکروبیوم روده، افرادی که غذاهای تخمیر شده مصرف می کردند،  میزان چهار نوع سلول ایمنی فعال و سطح چندین پروتئین التهابیاز جمله اینترلوکین ۶ نیز در بدنشان کاهش یافته بود.

همچنین ببینید:

علل احساس ضعف در معده!؟

طبق آزمایشگاه مایو کلینیک، میزان اینترلوکین ۶ در بسیاری از اختلالات التهابی مزمن از جمله آرتریت روماتوئید (RA)، لوپوس، اسپوندیلیت آنکیلوزان (AS) و بیماری التهابی روده (IBD) افزایش می یابد. یافته‌ها با یک رابطه وابسته به دوز تقویت شدند ؛ یعنی هر چه وعده‌های غذایی تخمیر شده بیشتر باشند، تأثیر آنها نیز بیشتر خواهد بود.

این یافته‌ها باید به انجام تحقیقات بیشتری منجر شوند. این یافته ها حداقل این را نشان می دهد که غذاهای دارای مواد تخمیر شده  باید بخشی از یک رژیم غذایی متعادل باشند.

 

تنوع میکروبیوم در گروهی که غذاهای دارای فیبر زیادی را مصرف می کردند مشاهده نشد

با کمال تعجب، شرکت‌کنندگانی که بر خوردن میوه‌ها، سبزیجات و منابع گیاهی پروتئین مانند غلات کامل و آجیل تمرکز داشتند، تنوع میکروبی‌شان افزایش پیدا نکرد. ممکن است این مطالعه کوتاه به اندازه کافی طولانی نبوده باشد که بتواند مزایای فیبر را بر میکروبیوتا نشان دهد.

محققان حدس می‌زنند که همچنین ممکن است افرادی که از رژیم غذایی معمولی آمریکایی استفاده می کرده‌اند، آن نوع از باکتری که می تواند فیبر را تجزیه کند را در بدنشان نداشته اند و لذا نتوانسته اند تا از مزایای کامل آن بهره‌مند شوند. اگر تحقیقات بیشتری این نظریه را تأیید کنند، ممکن است نیاز باشد که نوع مناسبی از میکروب‌های مصرف‌کننده فیبر عمداً به رژیم غذایی اضافه شوند تا فیبر بتواند برای بهبود تنوع میکروبیوم مفید و موثر عمل کند.

 

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

 

منابع:

everydayhealth

 

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

x