فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 1220

علل احساس ضعف در معده!؟

گرسنگی های پی در پی کاذب و دل ضعفه های گاه و بی وقت بی دلیل نیست و با رعایت عادات صحیح و همچنین مصرف فیبر و مواد مغذی ٬خواب کافی و دوری از استرس میشه بر اون غلبه کرد ....

گرسنگی روشی است که بدن به فرد می گوید به غذا نیاز دارد. پس از خوردن غذای کافی، گرسنگی معمولاً به طور موقت از بین می رود.

با این حال گاهی اوقات ممکن است شخصی احساس کند که همیشه گرسنه است. آنها ممکن است متوجه شوند که بعد از غذا احساس سیری نمی کنند یا میل به غذا در طول روز ادامه دارد.یک فرد ممکن است بتواند با تغییر رژیم غذایی یا شیوه زندگی گرسنگی خود را کاهش دهد.

علل احساس ضعف در معده!؟

 

گرسنگی مداوم همچنین می تواند نشانه برخی از مشکلات پزشکی باشد که ممکن است نیاز به درمان داشته باشد.گرسنگی کاذب و احساس ضعف همیشگی در معده دلایلی نیز به دنبال دارد.

علت احتمالی گرسنگی کاذب و احساس ضعف در معده:

1. رژیم گرفتن

افرادی که از رژیم غذایی محدود کالری استفاده می کنند ممکن است در تمام مدت یا اغلب مواقع احساس گرسنگی کنند. مصرف کالری کمتر از آنچه بدن می سوزاند می تواند باعث تولید هورمونی به نام گرلین در بدن شود.

از گرلین به عنوان "هورمون گرسنگی" نیز یاد می کنند زیرا معده وقتی بدن به غذای بیشتری احتیاج دارد آن را آزاد می کند. یک رژیم غذایی کم کالری می تواند تولید گرلین را افزایش داده و باعث گرسنگی شود، حتی بعد از اینکه فردی به تازگی غذا خورده است.

همچنین ببینید:

سلامت گوارش با غذا های تخمیر شده

2. رژیم غذایی با قند بالا

بسیاری از محصولات غذایی و نوشیدنی ها دارای قند اضافه هستند و ممکن است اشتهای افراد را افزایش دهد.

یک بررسی در سال 2015 نشان می دهد که خوردن بیش از حد قند به ویژه فروکتوز می تواند منجر به افزایش اشتها شود. رژیم غذایی حاوی فروکتوز بالا ممکن است باعث تولید گرلین بیشتر در بدن شود و بر فعالیت در نواحی خاصی از مغز تأثیر بگذارد تا احساس سیری کمتری در فرد ایجاد شود. تحقیقات از سال 2017 همچنین نشان داد که مصرف مکمل فروکتوز میزان تخلیه معده را در شرکت کنندگان افزایش می دهد.

 

3. رژیم کم پروتئین

برخی تحقیقات نشان داده است که مصرف پروتئین بیشتر می تواند به احساس گرسنگی کمتر در فرد کمک کند. به عنوان مثال یک مطالعه در سال 2015 در چین تأثیر رژیم غذایی با پروتئین بالا را در 156 نوجوان مبتلا به چاقی بررسی کرد.

محققان شرکت کنندگان را دعوت کردند تا هر روز صبحانه ای با پروتئین بالا یا کم پروتئین به مدت 3 ماه مصرف کنند. هر دو صبحانه کالری یکسانی داشتند.این مطالعه نشان داد که در مقایسه با صبحانه کم پروتئین، یک صبحانه پر پروتئین، مصرف غذای ناهار را کاهش داده و کاهش وزن و سیری را در شرکت کنندگان افزایش می دهد. در ایالات متحده، انجمن غذا و تغذیه توصیه می کند که مردان بالغ روزانه 56 گرم پروتئین و زنان بزرگسال 46 گرم مصرف کنند.خوردن مقداری پروتئین همراه با هر وعده غذایی یا میان وعده، ممکن است به ثابت نگه داشتن اشتها در طول روز کمک کند.

 

 4. کم آبی بدن

هیدراتاسیون مناسب برای سلامتی ضروری است. برخی شواهد همچنین نشان می دهد که نوشیدن آب می تواند به فرد در احساس سیری کمک کند.

 

5. رژیم کم فیبر

فیبر غذایی علاوه بر اینکه برای هضم سالم و جلوگیری از یبوست مهم است، ممکن است در کنترل گرسنگی نیز نقش داشته باشد.مطالعه ای در سال 2016 نشان داد افرادی که از مکمل فیبر پسیلیوم استفاده می کردند نسبت به افرادی که دارونما مصرف می کردند، بین وعده های غذایی گرسنگی کمتری را تجربه کردند.

 

6. اختلال در خواب

عدم خواب کافی می تواند تعادل هورمونی طبیعی بدن را مختل کند که ممکن است احساس گرسنگی را در برخی افراد افزایش دهد. اختلال خواب با طیف وسیعی از شرایط سلامتی از جمله چاقی و دیابت مرتبط هستند. یک مطالعه کوچک از 2016 نشان داد مردانی که خواب خود را محدود می کنند سطح گرلین بالاتری دارند و بیشتر از کسانی که به طور معمول می خوابند غذا می خورند.

 

7. کسالت

برخی از افراد ممکن است کسالت را با گرسنگی اشتباه بگیرند و باعث شود بیشتر غذا بخورند.مطالعه ای در سال 2015 نشان داد که احساس کسالت می تواند فرد را وادار به رفتارهایی مانند غذا خوردن کند.

 

8. رژیم غذایی پر نمک

طبق گزارش انجمن قلب آمریکا (AHA) ، یک فرد متوسط ​​در ایالات متحده روزانه بیش از 3400 میلی گرم سدیم مصرف می کند که بیشتر آن از غذاهای فرآوری شده تامین می شود.

 AHA توصیه می کند که افراد نباید بیش از 2300 میلی گرم سدیم در روز مصرف کنند، اما در حالت ایده آل اکثر بزرگسالان باید کمتر از 1500 میلی گرم در روز مصرف کنند. برخی تحقیقات نشان می دهد که مصرف زیاد نمک ممکن است باعث شود فرد بیشتر غذا بخورد.

 

9. یائسگی

برخی تحقیقات نشان می دهد که زنان در دوران یائسگی در معرض افزایش وزن هستند. این ممکن است به دلایل مختلفی از جمله تغییرات هورمونی باشد.بر اساس یک بررسی معتبر در سال 2017 ، کاهش هورمون های استروژن در دوران یائسگی ممکن است منجر به افزایش اشتها شود.

 

 10. داروها

برخی از داروها می توانند بر متابولیسم بدن و علائم گرسنگی تأثیر بگذارند. برخی داروهای ضدافسردگی، کورتیکواستروئیدها ممکن است باعث احساس گرسنگی بیشتر از حالت عادی در فرد شوند.

افرادی که پس از مصرف داروی جدید افزایش وزن قابل توجهی را تجربه می کنند ممکن است لازم باشد با پزشک خود مشورت کنند. ممکن است تغییر دوز یا داروی جایگزین را توصیه کنند.قطع ناگهانی می تواند عوارض جانبی ناخواسته ای ایجاد کند، بنابراین مهم است که ابتدا با پزشک در مورد قطع دارو صحبت کنید.

همچنین ببینید:

پری بیوتیک چیست؟ – بهترین منابع پری بیوتیک

11. مقاومت به لپتین

لپتین هورمونی است که با ارسال سیگنال به مغز اشتها را کنترل می کند. سطح لپتین معمولاً پس از خوردن غذا در فرد افزایش می یابد.

مقاومت به لپتین شرایطی است که در آن بدن به درستی به لپتین پاسخ نمی دهد. ممکن است باعث شود که فرد بعد از صرف غذا احساس سیری نکند. بسیاری از افرادی که دارای اضافه وزن یا چاقی هستند مقاومت به لپتین ایجاد می کنند، که می تواند باعث احساس گرسنگی بیشتر آنها شود.

 

12. استرس

استرس با مشکلات کنترل اشتها مرتبط است. یک مطالعه در سال 2015 نشان داد افرادی که به دلیل مشکلات زناشویی دچار استرس می شوند، سطح گرلین بالاتر و رژیم غذایی با کیفیت پایین تری نسبت به کسانی که در ازدواج های با ثبات تر زندگی می کنند، دارند.

 

13. شیرین کننده های مصنوعی

تولیدکنندگان به طیف وسیعی از محصولات از جمله نوشابه های رژیمی و غذاهای بدون قند یا کم قند، شیرین کننده های مصنوعی اضافه می کنند. استفاده از این جایگزین های قند می تواند به کاهش مصرف کل قند فرد کمک کند.برخی از مطالعات حیوانی نشان می دهد که شیرین کننده های مصنوعی ممکن است اشتها را افزایش دهند. به عنوان مثال یک مطالعه در سال 2016 نشان داد که رژیم غذایی شیرین شده با سوکرالوز، یک شیرین کننده مصنوعی محبوب، باعث افزایش گرسنگی می شود.

 

14.  مصرف الکل

نوشیدن مشروبات الکلی باعث احساس گرسنگی در فرد می شود.

تحقیقات در سال 2017 نشان می دهد که ارتباط بین الکل و پرخوری ممکن است به دلیل تأثیر الکل بر علائم گرسنگی در مغز باشد. در مطالعه ای که در سال 2015 با مشارکت 35 زن انجام شد، محققان گزارش دادند که مصرف الکل قبل از غذا شرکت کنندگان را نسبت به غذا حساس تر می کند و باعث می شود بیشتر غذا بخورند.

 

15. شیردهی

زنانی که از شیر مادر تغذیه می کنند برای تولید شیر نیاز به کالری بیشتری دارند که ممکن است باعث افزایش اشتهای آنها شود. کالج متخصصان زنان و زایمان آمریکا توصیه می کند که زنان شیرده 450 تا 500 کالری اضافی در روز مصرف کنند.

 

16. پرکاری تیروئید

تیروئید یک غده کوچک است که در جلوی گردن قرار دارد. هورمون هایی تولید می کند که متابولیسم و ​​نحوه استفاده بدن از انرژی را کنترل می کند.

تیروئید پرکار یا پرکاری تیروئید می تواند علائم وسیعی از جمله افزایش گرسنگی را ایجاد کند.

سایر علائم پرکاری تیروئید ممکن است شامل موارد زیر باشد:

گردن متورم

کاهش وزن

احساس گرما

اسهال

تحریک پذیری، عصبی بودن و نوسانات خلقی

خستگی

بیش فعالی

تکرر ادرار

 

17. دیابت نوع 2

گرسنگی مداوم می تواند یکی از علائم دیابت نوع 2 باشد. بدون درمان، دیابت باعث می شود گلوکز در خون به جای ورود به سلول ها، که از گلوکز به عنوان منبع انرژی استفاده می کنند بماند. این می تواند باعث احساس خستگی و گرسنگی در فرد شود.

سایر علائم دیابت نوع 2 می تواند شامل موارد زیر باشد:

افزایش تشنگی

تکرر ادرار

مشکلات بینایی

بهبود کندتر زخم ها و بریدگی ها

کاهش وزن بدون دلیل

افراد مبتلا به علائم دیابت نوع 2 باید برای ارزیابی به پزشک مراجعه کنند. پزشک اغلب می تواند دیابت را با آزمایش خون ساده تشخیص دهد.  گزینه های درمانی شامل داروها و تغییر رژیم غذایی و شیوه زندگی است.

 

خلاصه

ممکن است فرد به دلایل مختلف مدام احساس گرسنگی و ضعف معده داشته باشد. آنها ممکن است بتوانند با ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی مانند:

پروتئین و فیبر بیشتر

خوردن شکر و نمک کمتر

نوشیدن آب بیشتر

محدود کردن غذاهای فرآوری شده یا سرخ شده

عدم مصرف الکی

افزایش گرسنگی می تواند از عوارض جانبی برخی داروها باشد. با این حال این می تواند نشان دهنده یک وضعیت سلامتی مانند پرکاری تیروئید، استرس یا دیابت نوع 2 باشد.

افرادی که احساس گرسنگی مداوم و ضعف معده یا کاهش وزن بدون دلیل دارند ممکن است نیاز به مراجعه پزشک داشته باشند.

 

 توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

منابع:

medicalnewstoday

دیدگاه تان را بنویسید

 

x