فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 1354

آلودگی هوا و تاثیر آن بر سلامت قلب!

آلودگی هوا روی اکثر سیستم بدن انسان تاثیر میزاره که شاید سیستم قلب و عروق و ریه ها بیشتر از سایر اعضا تحت تاثیر قرار بگیره. آلودگی هوا نه تنها سلامتی افرادی که بیماری قلبی دارند رو هدف قرار میده بلکه افراد سالم هم از خطرات اون در امان نیستند ...

وقتی سطح آلودگی هوا بالاست، می‌توانید اقدامات ساده‌ای را انجام دهید تا به شما کمک کند تا حد ممکن سالم بمانید.

 آلودگی هوا  ذرات و گازهای بسیار ریز موجود در هوا است که در صورت تنفس٬ آنها می توانند باعث آسیب شوند. این موارد عبارتند از:

 گازهایی مانند دی اکسید نیتروژن، ازن، دی اکسید گوگرد و مونوکسید کربن

 ذرات معلق (PM) که از ذرات جامد و مایع مانند دوده و غبار تشکیل شده است.

آلودگی هوا و تاثیر آن بر سلامت قلب!

هوای آلوده می تواند از منابع مختلفی مانند سوزاندن چوب خانگی و خودروها، به ویژه دود اگزوز گازوئیل، و همچنین از صنعت ناشی شود.

 

 آلودگی هوا چگونه بر قلب و گردش خون  تأثیر می گذارد؟

 آلودگی هوا می تواند مضر باشد.  تحقیقات نشان می دهد که می تواند بر قلب و گردش خون  تأثیر بگذارد:

 به دیواره های داخلی رگ های خونی آسیب می رساند و باعث تنگ تر و سخت تر شدن آنها می شود.

 محدود کردن حرکت رگ‌های خونی، که می‌تواند فشار خون را افزایش دهد و بر قلب فشار بیاورد.

 احتمال لخته شدن خون را افزایش می دهد.

 بر عملکرد طبیعی الکتریکی قلب تأثیر می گذارد که می تواند باعث ریتم غیر طبیعی قلب شود.

 ایجاد تغییرات جزئی در ساختار قلب مانند آنچه در مراحل اولیه نارسایی قلبی مشاهده می شود.

 این آسیب می‌تواند به ایجاد مشکلات سلامتی جدید کمک کند، یا افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی و گردش خون موجود را در معرض خطر حوادثی مانند حمله قلبی یا سکته قرار دهد.

 تخمین زده می شود که کیفیت پایین هوا عامل مرگ 36000 نفر در سال در بریتانیا است که تأثیر قابل توجهی بر سلامت قلب و گردش خون دارد.  اکثر مرگ و میرهای بریتانیا ناشی از آلودگی هوای فضای باز ناشی از بیماری قلبی و سکته است.

همچنین ببینید:

علت تپش قلب چیست؟

 آیا می توان از خود در برابر آلودگی هوا محافظت کنم؟

برخی تحقیقات نشان داده اند که خوردن یک رژیم غذایی سالم و متعادل با مقدار زیادی میوه و سبزیجات می تواند از شما در برابر اثرات منفی آلودگی هوا محافظت کند.  فعالیت بدنی نیز می تواند کمک کننده باشد، و این ایده خوبی است که سطح آلودگی هوا را در منطقه خود بررسی کنید.  پیاده روی یا دوچرخه سواری را تا حد امکان امتحان کنید و از مناطق بسیار آلوده خودداری کنید، به خصوص اگر وضعیت سلامتی دارید.

 برخی از افراد استفاده از ماسک دهان را برای محافظت در برابر اثرات آلودگی هوا انتخاب می کنند، اما شواهد کمی وجود دارد که نشان دهد آیا این ماسک موثر است یا خیر.

 

 اگر بیماری قلبی یا گردش خونی دارید، باید برای محافظت از خود بیشتر تلاش کنید؟

 اگر بیماری قلبی یا گردش خون دارید، با پزشک عمومی یا متخصص مراقبت های بهداشتی خود در مورد کاهش قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا مشورت کنید، زیرا می دانیم که آلودگی هوا می تواند شرایط خاصی را بدتر کند.

 توصیه می شود از گذراندن مدت زمان طولانی در مکان هایی که سطح آلودگی هوا زیاد است خودداری کنید.  این شامل جاده‌هایی با ترافیک شلوغ، یا مکان‌هایی است که آلودگی هوا توسط صنعت تولید می‌شود، مانند نزدیکی کارخانه‌ها.

 اگر نیاز به رفتن به این مکان ها را دارید، سعی کنید از زمان هایی از روز که ممکن است آلودگی بیشتر باشد خودداری کنید، زمانی که مردم در حال رفت و آمد به محل کار هستند یا بچه‌ها را به مدرسه می‌برند.

همچنین ببینید:

آیا شکلات تلخ برای سلامت قلب مفید است؟

 راه های دیگری نیز وجود دارد که می توانید از خود در برابر آلودگی هوا محافظت کنید:

 مسیرهای دور از ترافیک را انتخاب کنید و تا جایی که ممکن است از جاده فاصله بگیرید.

 در صورت امکان از خطوط دوچرخه سواری جدا استفاده کنید.

 

 آیا ورزش کردن در بیرون از خانه در هوای آلوده بی خطر است؟

 فعالیت بدنی برای قلب و سیستم گردش خون بسیار مفید است و برای بیشتر افراد مزایای فعالیت بدنی بیشتر از خطرات تنفس در هوای آلوده است.

 اما اگر بیماری قلبی یا گردش خون یا بیماری ریوی طولانی مدت دارید، اگر سطح آلودگی هوا متوسط، زیاد یا خیلی زیاد است، باید ورزش را در خارج از منزل متوقف کنید. این به این دلیل است که بدن شما زمانی که از نظر فیزیکی فعال هستید و قلب شما سخت‌تر کار می‌کند، نیاز به دریافت هوای بیشتری دارد، بنابراین احتمالاً هوای آلوده بیشتری تنفس می‌کنید.در روزهایی که امکان ورزش کردن در خارج از منزل وجود ندارد تا آنجا که می توانید در داخل خانه فعال باشید.

 

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

منابع:

bhf.org.uk

دیدگاه تان را بنویسید

 

x