فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 121

شب بیداران مبتلا به دیابت نوع دو مستعد افسردگی!

بر اساس تحقیقی که اخیراً انجام شده مشخص شده است که افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ که شب بیدار و فعال هستند یا به اصطلاح "جغد شب" هستند و صبح دیرتر بیدار می شوند،بیشتر از کسانی که زود به رختخواب می روند و صبح ها نیز زود تر بیدار می شوند؛علائم افسردگی را نشان می دهند...

بر اساس تحقیقی که اخیراً انجام شده مشخص شده است که افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ که شب بیدار و فعال هستند یا به اصطلاح "جغد شب" هستند و صبح دیرتر بیدار می شوند ، بیشتر از کسانی که زود به رختخواب می روند و صبح ها نیز زود تر بیدار می شوند ، علائم افسردگی را نشان می دهند.

شب بیداری

افسردگی نوعی اختلال پزشکی رایج است که بر احساس ، تفکر و عملکرد فرد تأثیر می گذارد. طبق گزارش انجمن روانپزشکی آمریکا علائم شامل احساس غمگینی ، از دست دادن علاقه به فعالیتها، تغییر اشتها ، دشواری در خوابیدن یا خوابیدن زیاد ، از دست دادن انرژی ، احساس گناه یا بی ارزشی و مشکل در فکر و تمرکز است. مطالعات نشان داده است که ابتلا به دیابت خطر افسردگی را دو برابر می کند.

مشخص شده است که کرونوتیپ یا تمایل طبیعی به خواب و فعالیت در بعضی از ساعات روز با بهزیستی روانشناختی مرتبط است. برای ارزیابی اینکه کرونوتیپ به افسردگی در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ ارتباط دارد ، محققان پرسشنامه هایی را به ۱۹۴ نفر در ایالات متحده و ۲۸۲ نفر مبتلا به دیابت نوع ۲در تایلند ارائه دادند. شرکت کنندگان به سوالات مربوط به علائم افسردگی ، زمان ترجیحی شان برای فعالیت و خواب و چگونگی کیفیت خوابشان پاسخ دادند.

در هر دو گروه ، "جغدهای شب" که فعالیت شبانه را به خواب زود هنگام و در نتیجه صبح خیزی ترجیح می دهند ، علائم افسردگی را بیشتر از کسانی که صبح ها زودتر بیدار میشوند و در روز فعال تر هستند، بروز می دهند. نتایج حتی پس از بررسی و تطابق شرایط افراد با عواملی که می توانند بر افسردگی تأثیر بگذارند مانند کیفیت خواب ، جنس و سن ، نیز همین گونه باقی ماند.

محقق ارشد این تحقیق می گوید: "این یافته ها از آن جهت مهم است که افسردگی در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ شایع است." "همچنین ، مطالعات قبلی نشان می دهد که افسردگی درمان نشده به نتایجی که منجر به بدتر شدن وضعیت بیمار میشود ختم میشوند، از جمله کاهش توانایی در مراقبت از خود و کنترل قند خون و عوارض دیابت.

این مطالعه به شواهدی اضافه می کند که میگویند: خواب به اندازه رژیم غذایی مناسب و ورزش جزء مهمی از اجزای حفظ سلامت است."

این مطالعه رابطه ی علت و معلولی را اثبات نمی کند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد رابطه بین ریتم شبانه روزی و افسردگی در افراد دیابتی برای تعیین راهکارهایی که می توانند به بهبود سلامت روان کمک کنند ، تحقیقات بیشتری لازم است.

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

منابع:

diabetesselfmanagement

دیدگاه تان را بنویسید

 

x