انواع استرس چگونه بر دیابت تأثیر می گذارد؟
استرس می تواند افراد مختلف را تحت تأثیر قرار دهد. نوع استرسی که شما تجربه می کنید نیز می تواند بر واکنش فیزیولوژیک بدنتان تأثیر بگذارد...
استرس می تواند افراد مختلف را تحت تأثیر قرار دهد. نوع استرسی که شما تجربه می کنید نیز می تواند بر واکنش فیزیولوژیک بدنتان تأثیر بگذارد.
هنگامی که مبتلایان به دیابت نوع ۲ تحت فشار روانی قرار دارند ، عموماً میزان قند خونشان افزایش می یابد. افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ممکن است پاسخ متنوع تری نسبت به استرس داشته باشند. این بدان معنی است که در آنها سطح قند خون ممکن است افزایش یا کاهش یابد.
همچنین ببینید:
گریه کردن هنگام احساس اضطراب
وقتی در معرض استرس جسمی هستید ، قند خونتان ممکن است افزایش یابد. این نوع استرس ممکن است زمانی که شما بیمار یا مجروح هستید رخ دهد و می تواند در مبتلایان به دیابت نوع ۱ یا نوع ۲ تأثیرات متفاوتی داشته باشد.
چگونه می توانید تشخیص دهید که آیا فشار روانی بر میزان گلوکز شما تأثیر دارد؟
پیگیری اطلاعات اضافی ، مانند تاریخ و کارهایی که در زمان استرس انجام می دهید، ممکن است در تعیین محرک های خاص به شما کمک کند. به عنوان مثال ، آیا شما صبح روز دوشنبه بیشتر استرس دارید؟ اگر چنین است ، می توانید که برای صبحانه روز دوشنبه اقدامات ویژه ای انجام دهید تا استرس خود را کاهش داده و گلوکز خود را کنترل کنید.
می توانید با اندازه گیری سطح گلوکز خونتان به وقت استرس ، بررسی کنید که ایا استرس بر سطح گلوکز شما تاثیر دارد یا خیر.اگر احساس استرس می کنید ، میزان استرس ذهنی خود را در مقیاس ۱ تا ۱۰ ارزیابی کنید. ۱۰ بیانگر بالاترین سطح استرس است. عددی که به میزان استرس خود میدهید را یادداشت کنید.
پس از ارزیابی استرس ، باید سطح گلوکز خود را نیز بررسی کنید. این کار را تا دو هفته ادامه دهید. به این صورت الگویی از چگونگی نوسانات استرس شما پدیدار می شود. اگر متوجه شدید در این الگو قند خون شما به طور مرتب زیاد است ، به احتمال زیاد استرس روحی شما برمیزان قند خونتان تأثیر منفی می گذارد.
علائم استرس چیست؟
بعضی اوقات ، علائم استرس ظریف است و ممکن است متوجه آنها نشوید. استرس می تواند بر سلامتی ذهنی و عاطفی شما تأثیر بگذارد و همچنین می تواند بر سلامت جسمی شما نیز تأثیر بگذارد. شناخت علائم استرس می تواند در شناسایی خود استرس به شما کمک کند تا بتوانید برای مدیریت آن گام بردارد.
اگر استرس دارید ، ممکن است موارد زیر را تجربه کنید:
سردرد
درد عضلانی یا تنش
خواب خیلی زیاد یا خیلی کم
احساس بیماری به صورت عمومی
خستگی
اگر استرس دارید ، ممکن است این موارد را احساس کنید:
بی انگیزگی
تحریک پذیری
افسردگی
بی قراری
اضطراب
همچنین افرادی که استرس دارند ممکن است رفتارهایی نشان دهند که مطابق با شخصیتشان در حالت معمول نیست. این رفتارها شامل:
عقب نشینی از دوستان و خانواده
پرخوری یا بی اشتهایی
رفتارهای تهاجمی
نوشیدن بیش از حد الکل
مصرف تنباکو
چگونه می توان سطح استرس خود را کاهش داد؟
میتوانید استرسورهای زندگیتان را کمتر یا محدود کنید. در اینجا چند کار وجود دارد که می توانید برای مدیریت تأثیر اشکال مختلف استرس انجام دهید.
کاهش استرس روحی
مدیتیشن می تواند به از بین بردن افکار منفی کمک کند و به ذهن شما اجازه دهد تا به آرامش برسد. هر روز صبح با یک مراقبه ۱۵ دقیقه ای روزتان را شروع کنید. این باعث می شود حس مناسبی برای بقیه روزتان فراهم شود.
روی یک صندلی بنشینید طوری که پاهای شما محکم روی زمین قرار بگیرد و چشمانتان بسته باشد. این جملات را در ذهنتان تکرار کنید: "من روز خوبی خواهم داشت" یا "من با جهانیان احساس آرامش می کنم" . اگر افکار دیگری وارد ذهنتان شد آنها را سریعا کنار بگذارید و سعی کنید با تکرار این جملات در لحظه حضورداشته باشید.
کاهش استرس عاطفی
اگر خود را در وضعیت عاطفی ناخواسته ای یافتید ، پنج دقیقه وقت بگذارید تا به خودتان بیایید. خود را از محیط فعلیتان دور کنید. فضایی آرام پیدا کنید تا بتوانید روی تنفس خود تمرکز کنید.
دستتان را روی شکمتان بگذارید و بالا و پایین رفتن شمکتان را به خوبی حس کنید. نفس های عمیق بکشید و به آرامی و با صدای بلند عمل بازدم را انجام دهید. این کار باعث میشود تا ضربان قلب شما کندتر شود و به شما کمک می کند تا به وضعیت عاطفی پایدار برگردید. این عمل به طور کلی ممکن است نحوه برخورد شما با هر چیزی که باعث ایجاد استرس می شود را بهبود ببخشد.
کاهش استرس جسمی
اضافه کردن یوگا به کارهای روزمره شما می تواند هم فعالیت بدنی و هم مراقبه را همزمان برایتان فراهم کند. تمرین یوگا می تواند فشار خون شما را نیز کاهش دهد. چه این فعالیت یوگا باشد یا شکل دیگری از ورزش ، شما باید در روز ۳۰ دقیقه ورزش برای سلامی قلب و عروقتان در نظر بگیرید. میتوانید ۱۰ دقیقه پس از بیدار شدن ، ۱۰ دقیقه بعد از ظهر و ۱۰ دقیقه قبل از رفتن به خواب تعدادی حرکات ورزشی انجام دهید.
کاهش استرس مربوط به خانواده
اگر از تعهدات خانوادگی احساس ناراحتی می کنید ، به یاد داشته باشید که در این صورت درست این است که که به این تعهدات بگویید نه. اگر استرس شما ناشی از کم شدن دیدارهایتان با خانواده است ، یک برنامه ی سرگرم کننده خانوادگی را در هفته یا هر هفته دو بار در نظر بگیرید. در این برنامه می توانید بازی های دسته جمعی با خانواده تان انجام دهید یا با هم در فضای باز فعالیت هایی انجام دهید. این فعالیت ها می تواند شامل پیاده روی ، شنا یا ثبت نام برای یک کارسرگرم کننده در کنار هم باشد.
کاهش استرس کار
مشکلات استرس در محل کار می تواند با شما به خانه بیاید. اگر در محیط و زمان کارتان احساس ناراحتی و یا نارضایتی دارید، درباره آن با مدیر خود صحبت کنید. ممکن است گزینه هایی برای بهبود شرایط ویا حل مساله ی شما وجود داشته باشد.
اگر این کار کمکی نکرد ، ممکن است بهتر این باشد که بخواهید در مجموعه کاریتان به یک بخش دیگرمنتقل شوید یا حتی گاهی ممکن است بهتر این باشد که به پیدا کردن یک شغل جدید فکر کنید. اگرچه سطح استرس هنگام جستجوی شغل جدید بالا می رود ، اما ممکن است متوجه شوید که به موقعیتی متفاوت که برای مهارت ها و شخصیت شما مناسب تر است ، وارد خواهید می شود.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
healthline
دیدگاه تان را بنویسید