افسردگی بر پیشرفت بیماری کلیه در مبتلایان به دیابت نوع ۱ اثر دارد!
بیماری کلیه یکی از مهمترین عوارض احتمالی دیابت است ، هم از نوع ۱ و هم از نوع۲. وقتی رگهای خونی کوچک در کلیه ها به دلیل بالا رفتن سطح گلوکز خون آسیب ببینند ، کلیه ها به تدریج توانایی فیلتر کردن مواد زائد موجود در خون را از دست می دهند و این مشکل در اوجش یعنی در مرحله نهایی بیماری کلیوی به این معنی خواهد بود که کلیه ها دیگر نمی توانند به اندازه کافی برای حفظ زندگی کار کنند.......
بیماری کلیه یکی از مهمترین عوارض احتمالی دیابت است ، هم از نوع ۱ و هم از نوع۲. وقتی رگهای خونی کوچک در کلیه ها به دلیل بالا رفتن سطح گلوکز خون آسیب ببینند ، کلیه ها به تدریج توانایی فیلتر کردن مواد زائد موجود در خون را از دست می دهند و این مشکل در اوجش یعنی در مرحله نهایی بیماری کلیوی به این معنی خواهد بود که کلیه ها دیگر نمی توانند به اندازه کافی برای حفظ زندگی کار کنند. افرادی که در مرحله آخر بیماری کلیه هستند برای زنده ماندن به دیالیز یا پیوند کلیه نیاز دارند.
بنابراین برای هر فرد دیابتی جلوگیری از ابتلا به بیماری کلیه یا پیشرفت آن در مراحل بعدی بیماری باید هدف مهمی در مدیریت دیابت باشد. اما علاوه بر کنترل قند خون و فاکتورهای مربوط به سبک زندگی ، دانش محدودی در مورد اینکه چه عواملی منجر به پیشرفت بیماری کلیوی می شود وجود دارد .
اکنون ، یک مطالعه جدید نشان می دهد که افسردگی ممکن است یک عامل مهم در پیشرفت بیماری کلیه برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ باشد.داروهای ضد افسردگی مرتبط با پیشرفت بیماری کلیوی است
این مطالعه که در مجله Diabetes Care منتشر شده است ، بیش از ۳۷۰۰ شرکت کننده با دیابت نوع ۱ را شامل می شود که در ابتدای مطالعه به بیماری کلیه حاد مبتلا نیستند. شرکت کنندگان به طور متوسط ۹.۶ سال مورد پیگیری قرار گرفتند ، که در طی آن ۱۸.۴ درصد از شرکت کنندگان شاهد بدتر شدن عملکرد کلیه خود بودند.
هنگامی که محققان تعدادی از عواملی را که خطر ابتلا به وخیم تر شدن عملکرد کلیه را تحت تأثیر قرار می دهد بررسی کردند ، دریافتند که افسردگی تشخیص داده شده در ابتدای مطالعه با افزایش ۵۳ درصدی خطر بدتر شدن عملکرد کلیه در ارتباط است. مصرف داروهای ضد افسردگی در ابتدای مطالعه به طور مستقل باافزایش ۳۲ درصدی خطر بدتر شدن عملکرد کلیه همراه بود ، علاوه بر این ، این خطر مربوط به خود افسردگی نیز است.
برای شرکت کنندگانی که در طی دوره پیگیری مطالعه دچار افسردگی شده بودند ، خطر بدتر شدن عملکرد کلیه ۳۲٪ بیشتر از مشارکت کنندگانی بود که دچار افسردگی نشدند. ارزیابی علائم افسردگی نشان داد که داشتن علائم افسردگی حادتر ، بدتر شدن عملکرد کلیه را فقط در شرکت کنندگانی در سن ۳۶.۵ یا کمتر قابل پیش بینی میکند. در سایر شرکت کنندگان ، هیچ ارتباطی بین علائم حادتر افسردگی و افزایش خطر بدتر شدن عملکرد کلیه وجود نداشت.
وقتی کل گروه از شرکت کنندگان بر اساس سن به دو نصف تقسیم شدند ، ارتباط بین وضعیت افسردگی و بدتر شدن عملکرد کلیه در هر دو گروه یکسان بود.
درسهایی برای افراد دیابتی
در حالی که این مطالعه ارتباط واضحی بین ابتلا به افسردگی و بدتر شدن عملکرد کلیه در افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ را نشان می دهد ، اما مشخص نیست که آیا مبتلایان به دیابت می توانند بر اساس دامنه مطالعه ، واقعاً کاری برای کاهش خطر بدتر شدن بیماری کلیه خود انجام دهند یا خیر.
برخلاف عواملی مانند کنترل گلوکز خون و پیروی از دستورالعمل های غذایی ، احتمالاً کارهای زیادی برای افراد دیابتی برای جلوگیری از افسردگی یا نیاز به مصرف داروهای ضد افسردگی وجود ندارد. و این واقعیت که علائم افسردگی با تغییر در عملکرد کلیه همراه نیستند ، در بیشتر شرکت کنندگان نشان می دهد که مدیریت موثر افسردگی شما ممکن است خطر افزایش احتمال بدتر شدن عملکرد کلیه همراه با افسردگی را محدود نکند.اگر مبتلا به دیابت هستید و مبتلا به افسردگی شده اید ، نظارت بر عملکرد کلیه از اهمیت بیشتری برخوردار است به خصوص اگر قبلاً بیماری کلیه برای شماتشخیص داده شده باشد.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
دیدگاه تان را بنویسید