فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 1905

فلوراید موجود در خمیر دندان و آنچه باید بدانید

فلوراید یک ماده معدنی در استخوان ها و دندان ها است. همچنین به طور طبیعی در آب، خاک، گیاهان و سنگ ها یافت میشود. فلوراید معمولا در دندانپزشکی برای تقویت مینای دندان که لایه بیرونی دندان است؛ استفاده می شود. فلوراید در پیشگیری از پوسیدگی موثر است...

فلوراید چیست؟

فلوراید یک ماده معدنی طبیعی است که در آب، غذا و سایر محصولات وجود دارد. بسیاری از خمیردندان ها حاوی فلوراید هستند، زیرا فواید زیادی برای محافظت از سلامت دندان ها دارند.

فلوراید موجود در خمیر دندان و آنچه باید بدانید

 

فلوراید بیش از حد می تواند خطراتی برای سلامتی به همراه داشته باشد، اما مقادیر موجود در خمیردندان به طور کلی بی خطر است. خمیر دندان بخش مهمی از بهداشت دهان و دندان به شمار می رود. بسیاری از خمیردندان ها حاوی فلوراید هستند، ماده معدنی که به طور طبیعی در خاک و سنگ ها یافت می شود.

 

مواد تشکیل دهنده خمیر دندان

تولید کنندگان خمیردندان را برای کنترل پلاک دندانی طراحی کرده اند. پلاک لایه نازکی است که پس از مصرف قند بر روی دندان ها ایجاد می شود. باکتری های موجود در پلاک مینای دندان را تجزیه کرده و باعث پوسیدگی و ایجاد حفره های دندانی می شوند.

افراد از خمیر دندان با مسواک استفاده می کنند تا به آرامی پلاک و سایر مواد زائد را از روی دندان های خود پاک کنند.

همچنین ببینید:

چندین راه برای حفظ سلامت دندان ها که باید انجام شود!

 

تمامی خمیردندان ها دارای برخی مواد مشترک هستند:

  1. کربنات کلسیم یا فسفات کلسیم: این موارد هر چیزی را که به سطح دندان می چسبد را بدون خراش از بین می برند.
  2. آلژینات سدیم یا صمغ زانتان: این موارد خاصیت ارتجاعی و فرم دهی به خمیر دندان می دهند و با ترکیب آب به خمیر دندان از خشک شدن آن جلوگیری می کنند.
  3. گلیسرول یا پروپیلن گلیکول: این موارد آب را برای پیشگیری از سفت شدن خمیردندان حفظ می کنند.

 

عوامل کف کننده مانند سدیم لوریل سولفات یا سدیم آلکیل سولفو سوکسینات.

مواد نگهدارنده، برای جلوگیری از رشد میکروارگانیسم ها.

 

برخی خمیردندان ها بسته به فرمول آنها حاوی مواد دیگری نیز هستند:

  • فلوراید که مینای دندان را تقویت و از ایجاد حفره جلوگیری می کند.
  • طعم دهنده هایی مانند نعناع، ​​نعناع فلفلی یا منتول.
  • شیرین کننده ها از جمله سوربیتول، گلیسرول و زایلیتول.
  • عوامل ضد حساسیت از جمله کلرید استرانسیم یا پتاسیم نیترات.

 

فلوراید چیست و چرا در خمیردندان وجود دارد؟

فلوراید یک ماده معدنی طبیعی است که در موارد زیر وجود دارد:

  • خاک
  • سنگ ها
  • آب
  • بسیاری از مواد غذایی

 

فلوراید بخش مهمی از رشد دندان در کودکان زیر 7 سال است، زیرا مینای دندان در حال رشد را تقویت می کند. در کودکان و بزرگسالان نیز توانایی تولید اسید پلاک را کاهش می دهد تا از دندان ها در برابر پوسیدگی محافظت کند.

در بسیاری از شهرها و کشورها، فلوراید را به آب آشامیدنی اضافه می کنند که نشان داده شده است پوسیدگی دندان را حداقل تا 25 درصد کاهش می دهد. خمیر دندان حاوی فلوراید یک لایه محافظتی در برابر پوسیدگی دندان و تجمع پلاک ایجاد می کند.

 

فواید فلوراید

فلوراید با کمک به تقویت مینای دندان در حال رشد و کاهش تولید اسید باکتری های ناشی از پلاک، از دندان ها در برابر پوسیدگی محافظت می کند.

فلوراید از دندان ها در برابر فرآیندی به نام دمینرالیزاسیون محافظت می کند. این موضوع زمانی اتفاق می‌افتد که باکتری‌ها با قندها ترکیب می‌شوند و اسیدی ایجاد می‌کنند که دندان را فرسایش می‌دهد. علاوه بر این فلوراید باعث تقویت مجدد مواد معدنی می شود. این فرآیند یون‌های کلسیم و فسفات را به دندان می‌آورد تا سطح جدیدی را ایجاد کند که در برابر اسید مقاوم است.

 

عوارض فلوراید

فلوراید بیش از حد می تواند منجر به فلوئوروزیس دندان شود. فلوروز عارضه ای است که باعث تغییر رنگ مینای دندان می شود. این تغییر رنگ معمولاً به صورت لکه های سفید یا گاهی قهوه ای ظاهر می شود.

فلوئوروزیس معمولاً زمانی اتفاق می‌افتد که کودکانی که در سنین رشد هستند، خمیر دندان را به جای تف کردن، می‌بلعند. بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC)، دندان ها قبل از 8 سالگی شکل می گیرند.

اکثر موارد فلوئوروزیس دندانی بسیار خفیف هستند. در موارد متوسط ​​تا شدید، تغییرات قابل توجه و گسترده‌تر مینای دندان، از جمله لکه‌های تیره و حفره‌های دندان اتفاق می‌افتد.

خطر دریافت فلوراید بیش از حد از خمیردندان کم است و در درجه اول خطری برای کودکان است که احتمال قورت دادن خمیردندان بیشتر است.

 

برای کاهش خطر فلوئوروزیس دندان، والدین باید به موارد زیر توجه کنند:

  • برای جلوگیری از بلعیدن خمیردندان، باید مراقب کودکان 6 سال و کمتر از 6 سال باشند
  • در سنین 3 تا 6 سالگی فقط به اندازه یک نخود از خمیر دندان استفاده کنند
  • در مورد استفاده از خمیر دندان حاوی فلوراید برای کودکان زیر 2 سال با دندانپزشک مشورت کنید. معمولاً مقدار خمیر دندان به اندازه برنج برای کودکان زیر 2 سال مناسب است.
  • قرار گرفتن در معرض سطوح بالای فلوراید نیز می تواند منجر به فلوئوروزیس اسکلتی شود. این موضوع زمانی اتفاق می‌افتد که فلوراید در استخوان‌ها رسوب کرده و باعث سفتی و درد می‌شود. به طور معمول این مشکل در مناطقی است که به طور طبیعی سطح بالایی از فلوراید در آب آشامیدنی وجود دارد.

 

آیا فلوراید بی خطر است؟

در حالی که فلوراید موجود در خمیر دندان به طور کلی بی خطر در نظر گرفته می شود، اما بحث هایی در مورد مصرف کلی فلوراید از آب، غذا، دهانشویه ها و سایر منابع وجود دارد.

بر اساس انجمن بین المللی پزشکی داروهای خوراکی و سم شناسی (IAOMT)، که از استفاده فلوراید در آب و محصولات حمایت می کند، مشکلات بهداشتی و عوارض زیر با مصرف فلوراید مرتبط هستند:

  • آکنه
  • مشکلات قلبی عروقی، از جمله فشار خون بالا، نارسایی قلبی و آسیب میوکاردیت
  • دیابت
  • نرخ باروری پایین و بلوغ زودرس در دختران
  • استئوآرتریت، اختلال مفصل گیجگاهی فکی و سرطان استخوان
  • عوارض سیستم ایمنی بدن
  • ضریب هوشی پایین
  • نقص شناختی، اختلال بیش فعالی کمبود توجه (ADHD) و نقص عصبی
  • اختلال عملکرد تیروئید

 

یک مطالعه در سال 2016 از کودکان در مکزیک نشان داد که قرار گرفتن در معرض بالای فلوراید قبل از تولد می تواند منجر به کاهش توانایی های شناختی برای نوزادان در سنین 4 و 6 تا 12 سالگی شود. محققان سطح فلوراید را در 299 زن باردار و در کودکان آنها در سنین 4 و 6 تا 12 سال آزمایش کردند. نتایج نشان داد که بین سطوح بالای فلوراید در مادران و درجه ضریب هوشی پایین در فرزندان آنها ارتباط وجود دارد.

اما سایر محققانی که این مطالعه را ارزیابی کردند؛ دریافتند که سطح فلوراید مورد استفاده دو یا سه برابر سطح موجود در آب آشامیدنی است. محققان همچنین در در نظر گرفتن سایر عواملی که می‌توانستند در درجات IQ پایین‌تر نقش داشته باشند، در نظر نگرفتند.

محققان که سایر موارد سلامتی را ارزیابی می‌کنند، مشکلاتی را با داده‌های غیرقابل اعتماد و طراحی ضعیف مطالعه پیدا کرده‌اند.

 

به طور کلی محققان تشخیص داده‌اند که مطالعات مرتبط با مشکلات بهداشتی مرتبط با فلوراید غیرقابل اعتماد هستند:

حدود 75 سال از استفاده فلوراید در آب آشامیدنی می گذرد و تحقیقات ایمنی استفاده از این ماده معدنی طبیعی را تایید کرده اند. مانند بسیاری از مواد، مصرف بیش از حد فلوراید می تواند منجر به مشکلاتی مانند فلوئوروزیس شود، اما مقدار مناسب می تواند محافظت مهمی از دندان و حداقل اثرات منفی بر سلامتی داشته باشد.

 

انتخاب بهترین خمیر دندان

گزینه‌های زیادی برای انتخاب خمیردندان وجود دارد که تشخیص اینکه کدام خمیر دندان برای آنها مناسب است برای افراد دشوار است.

اکثر برندهای اصلی از فلوراید استفاده می کنند. اما اگر به دنبال خمیر دندان طبیعی و بدون فلوراید هستید گزینه های طبیعی بدون فلوراید نیز وجود دارد.

افراد بالای سه سال می توانند از خمیردندان هایی با سطح 1350 تا 1500(ppm) استفاده نمایند.

برای کودکان کمتر از سه سال باید سطح فلوراید 100 قسمت در میلیون (ppm) را مد نظر داشته باشید.

 

در کل این تاییدیه نشان می دهد که خمیردندان دارای مشخصات زیر است:

  • حاوی فلوراید
  • دارای مواد فعال برای بهبود سلامت دندان مانند کاهش حساسیت دندان، جلوگیری از فرسایش مینا دندان یا کاهش التهاب لثه
  • بدون قند در صورت وجود مواد طعم دهنده
  • ارائه شواهد علمی مبنی بر ایمنی و اثربخشی
  • سایر گزینه ها شامل سفید کننده های دندان، رفع حساسیت دندان، کنترل کننده جرم دندان و طعم دهنده های مختلف هستند.
  • افراد باید اطمینان حاصل کنند که محصول مورد نظر سبب ایجاد آلرژی نمی شود. برای این منظور باید برچسب محصول را بررسی نمایید.

همچنین ببینید:

بهداشت دهان و دندان چقدر مهم است؟

 

خلاصه کلی

فلوراید یک ماده معدنی طبیعی است که در خاک، سنگ ها و آب یافت می شود. فلوراید در محافظت از دندان در برابر پوسیدگی و کمک به بازسازی مجدد سطوح دندانی دارای اهمیت است.

خمیردندان حاوی فلوراید یک گزینه محبوب برای محافظت از دندان و مبارزه با پلاک به شمار می رود.

والدین باید با نظارت بر مسواک زدن کودکان از بلعیده نشدن خمیردندان مطمئن شوند. مصرف بیش از حد فلوراید در مراحل اولیه رشد دندان می تواند منجر به فلوئوروزیس شود که باعث ایجاد لکه های سفید یا قهوه ای روی دندان ها می گردد. هنگام خرید خمیر دندان حاوی فلوراید، به دنبال سطح فلوراید موجود در آن باشید. در شرایط عدم تمایل به استفاده از فلوراید، خمیر دندان طبیعی را انتخاب کنید.

 

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

 

منابع:

medicalnewstoday

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

x