فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 1348

درد لثه چیست؟

لثه که نوع بافت گوشتی و نرمه که از دندون ها محافظت میکنه. درد لثه گاهی اوقات میتونه نشونه ی آسیب به لثه یا دندونها ٬ تحریک و یا عفونت باشه. این دردها معمولاً موقتی هستن اما در بعضی مواقع فردی که دچار درد لثه شده بهتره که برای جلوگیری از مشکلات جدی تر به پزشک مراجعه کنه ....

درد لثه یک مسئله آزاردهنده است که به دلایل مختلفی اتفاق می افتد. درد لثه می تواند ناشی از مواردی ساده مانند مسواک زدن بیش از حد سخت، داشتن زخم های تانکر یا استفاده از دندان مصنوعی، پروتزهای دندانی، نگهدارنده ها یا بریس باشد.

درد لثه چیست؟

 

برای زنان، ممکن است ناشی از تغییرات هورمونی، بارداری یا یائسگی باشد و در حوالی دوره قاعدگی آنها اتفاق بیفتد. مواقع دیگر، درد لثه ممکن است نشانه یک مشکل جدی تری برای سلامت دهان مانند برفک دهان، التهاب لثه یا پریودنتیت باشد.

این درمان های خانگی را برای تسکین سریع درد لثه بررسی کنید.  تفاوت بین زمانی که می توانید با خیال راحت درد لثه خود را در خانه درمان کنید تا زمانی که باید به دندانپزشک مراجعه کنید.

همچنین ببینید:

درمان خانگی سریع دندان درد!!!

چه چیزی برای درد لثه موثر است؟

اگر تنها علامت شما درد لثه است، این درمان ها را در خانه امتحان کنید:

1. شستشو با آب نمک

یک فنجان آب را روی اجاق گاز گرم کنید (نیاز به نقطه جوش آب نیست، فقط گرم باشد) و در یک لیوان بریزید. یک قاشق چایخوری نمک اضافه کرده و خوب مخلوط نمایید.

مخلوط را در دهان خود بچرخانید، و پس از اتمام آن را در بیرون بریزید (بلع نکنید).

نمک به جلوگیری از رشد باکتری ها در دهان و کاهش باکتری های که ممکن است باعث تورم شود، به لثه ها کمک کند.

حداقل دو بار در روز دهان خود را با آب نمک گرم بشویید تا تورم کاهش یابد.

 

2. استفاده از کمپرس سرد و گرم

برای کمک به کاهش درد، از کمپرس سرد یا گرم استفاده کنید.

برای کمپرس گرم:

آب را تا دمای قابل تحمل (جوش نباشد) گرم کنید. یک پارچه تمیز را در آب داغ خیس کنید و سپس آب اضافی آن را فشار دهید.

پارچه گرم و مرطوب را به آرامی روی صورت خود نزدیک ناحیه ای که درد لثه شما در آن رخ می دهد قرار دهید (مستقیم روی لثه ها نباشد).

برای کمپرس سرد:

یک کیسه یخ را در یک پارچه تمیز بپیچید و آن را به همان روش بالا انجام دهید.

از هر کدام از این روش ها استفاده کنید تا زمانی که درد شما کاهش یابد، یا گرم و سرد را به طور متناوب تا زمانی که تورم و التهاب از بین برود، استفاده کنید.

 

3. مرهم یا ضماد گیاهی

برخی از گیاهان و ادویه ها را می توان به داروهای خانگی برای التهاب و درد لثه تبدیل کرد.

پودر میخک و اسپیلانتس هر دو گیاهان مسکن (تسکین دهنده درد) هستند. آنها برای مدت طولانی به عنوان مسکن های جایگزین خوراکی استفاده می شوند. یک گیاه پودری ضد التهاب مانند زردچوبه نیز ممکن است کمک کننده واقع گردد.

برای استفاده از این درمان، گیاه پودر شده انتخابی را با کمی آب گرم مخلوط کنید تا خمیری به دست آید.

خمیر را مستقیماً روی لثه های خود بمالید تا درد کاهش یابد و سپس دهان خود را با آب بشویید.

هر دفعه که لازم است اعمال کنید.

 

4. اسپری دندانپزشکی خانگی

اسانس ها را در یک اسپری رقیق کنید. برای این درمان، از یک بطری اسپری تمیز کوچک استفاده کنید که هرگز محصول دیگری داخل آن نبوده است.

بطری را با آب پر کنید و به ازای هر اونس روغن حامل حدود پنج قطره اسانس دلخواه را به آن اضافه کنید. در صورت نیاز تکان دهید و به آرامی روی لثه خود اسپری کنید.

هرگز اجازه ندهید اسانس ها بدون رقیق شدن در روغن حامل مانند روغن بادام شیرین، پوست را لمس کنند. همچنین هرگز روغن های ضروری را قورت ندهید؛ سپس با آب؛ دهان را شستشو دهید و آن را بیرون بریزید.

روغن هایی مانند نعناع، ​​پونه کوهی و میخک دارای خواص تسکین دهنده طبیعی درد، کاهش التهاب و افزایش گردش خون هستند.

 

5. چای کیسه ای

یک کیسه چای تازه بردارید و آن را به مدت 5 دقیقه در آب جوش دم کنید، همانطور که برای تهیه چای انجام می دهید. زمانی که چای کیسه ای به اندازه کافی خنک شد که بتوان آن را لمس کرد، آن را مستقیماً به مدت حداقل 5 دقیقه روی لثه های دردناک قرار دهید.

چایی را انتخاب کنید که حاوی تانن های قابض باشد، مانند چای سیاه، چای سبز یا حتی چای هیبیسکوس. یا چایی را انتخاب کنید که حاوی یک گیاه ضد التهابی باشد؛ زنجبیل و بابونه نمونه های محبوبی هستند.

گیاهان ضد التهابی آن را تسکین می دهند، در حالی که تانن ها هر چیزی را که لثه ها را تحریک می کند جذب می کنند.

همچنین ببینید:

علت مهم بودن سلامت دهان چیست؟

6. ژل های بی حس کننده خوراکی

ژل های خوراکی دارویی در بازار موجود است که حاوی ترکیبات طبیعی و مصنوعی هستند که به بی حسی و درمان درد لثه کمک می کنند. برخی حتی شامل ترکیبات بی حس کننده درد از مواد گیاهی مانند میخک یا اسپیلانتس هستند.

 

7. مسکن های بدون نسخه

مسکن های رایج ساده و NSAID ها، مانند آسپرین، استامینوفن (تیلنول) و ایبوپروفن (ادویل) می توانند به کاهش درد کمک کنند.

اگر درد شدید باشد و روش‌های موضعی بالا (یا روش‌های دیگر) مؤثر نیستند، این گزینه‌ها را امتحان کنید. می توانید آنها را به تنهایی یا علاوه بر درمان های خانگی موضعی استفاده کنید.

برای مقدار دوز، دستورالعمل های روی برچسب را دنبال کنید.

 

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

درد لثه اغلب دردی است که به راحتی قابل درمان یا تسکین است.

در موارد خاص، درد لثه می تواند نشانه ای از یک مشکل بزرگتر سلامت دهان باشد.

در صورت درد لثه به صورت زیر به پزشک یا دندانپزشک مراجعه کنید:

مداوم یا شدید است.

با خوردن یا خوابیدن تداخل دارد.

با علائم دیگری همراه است.

درد لثه همچنین می تواند نشانه سایر مشکلات دهان باشد، مانند:

برفک: این عفونت قارچی دهان ممکن است شامل درد لثه به عنوان یک علامت باشد. اگر درد لثه و همچنین پوشش زرد رنگی روی دهان، گلو یا داخل گونه های خود دارید، با پزشک خود صحبت کنید؛ ممکن است برفک دهان باشد.

التهاب لثه: این بیماری لثه با لثه های متورم و دردناکی که به راحتی خونریزی می کنند مشخص می شود. اگر بیش از یک هفته لثه های قرمز، متورم، خونریزی و درد دارید، به دندانپزشک مراجعه کنید.

بیماری پریودنتال یا پریودنتیت: این بیماری به دنبال التهاب لثه درمان نشده ایجاد می شود. اگر در بالای لثه های قرمز و متورم احساس درد دارید، در اسرع وقت به دندانپزشک خود مراجعه کنید. خونریزی لثه؛  تحلیل لثه؛ از دست دادن دندان و آبسه ها.

اگر به جز درد لثه علائم دیگری ندارید، سعی کنید با لطافت بیشتری از مسواک و نخ دندان استفاده نمایید.

موضوع مورد توجه جهت خانم ها این است که آیا درد لثه در زمان‌های خاصی از ماه یا بارداری یا یائسگی اتفاق می افتد یا خیر. این تغییرات طبیعی هورمونی در ایجاد درد لثه و مکرر غیر معمول نیست.

 

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

منابع:

healthline

دیدگاه تان را بنویسید

 

x