فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 1908

مصرف سیر بیش از حد و عوارض آن

برای بسیاری از آشپزهای خانگی، سیر به دلیل طعم و عطر تندش برای پخت و پز استفاده می شود. سیر در خورش ها، سس ها، پیتزاها و غذاهای پاستا به خوبی قابل استفاده است. سیر به دلیل خواص دارویی با چندین فواید سلامتی مرتبط است. با این حال علیرغم مزایای سلامتی آن، دارای برخی عوارض نیز می باشد...

عوارض جانبی سیر

اگرچه سیر افزودنی سالم به یک رژیم غذایی متعادل است، اما مصرف بیش از حد آن ممکن است عوارض جانبی متعددی به دنبال داشته باشد.

مصرف سیر بیش از حد و عوارض آن

 

افزایش خطر خونریزی

یکی از جدی ترین عوارض مصرف زیاد سیر، افزایش خطر خونریزی است، به خصوص اگر از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنید یا تحت عمل جراحی قرار می گیرید.

این موضوع به این دلیل است که سیر دارای خواص ضد ترومبوتیک است، به این معنی که ممکن است از تشکیل لخته های خون جلوگیری کند.

اگرچه خونریزی ناشی از سیر غیرمعمول است، اما یک گزارش نشان داد افراد با مصرف منظم 12 گرم سیر تقریباً 4 حبه در روز قبل از جراحی، دچار خونریزی بیشتری شدند.

در مطالعه دیگر؛ فرد پس از جراحی دچار تغییر رنگ و کبودی بیش از حد شد. علت احتمالی آن مصرف مکمل غذایی حاوی روغن ماهی و 10 میلی‌گرم پودر سیر بود، که هر دو بر تشکیل لخته خون تأثیر می‌گذارند.

بنابراین، مهم است که قبل از استفاده از مکمل های سیر با متخصص  صحبت کنید. اگر دارو مصرف می کنید یا قصد انجام عمل جراحی را دارید، باید قبل از افزودن سیر به رژیم غذایی خود با متخصص مشورت کنید.

همچنین ببینید:

چای سیر چیست؟ – خواص چای سیر و طرز تهیه آن

 

بوی سیر

سیر حاوی انواع مختلفی از ترکیبات گوگردی است که اغلب به فواید سلامتی فراوان آن نسبت داده می شود. این ترکیبات ممکن است باعث بوی بد دهان شود، به خصوص زمانی که به مقدار زیاد مصرف شوند. این امر به ویژه در مورد سیر خام صادق است، زیرا پخت و پز سیر سبب کاهش محتوای ترکیبات گوگردی مفید آن خواهد شد.

 

مشکلات گوارشی

سیر مانند پیاز، تره فرنگی و مارچوبه سرشار از فروکتان است، نوعی کربوهیدرات که ممکن است در برخی افراد باعث نفخ، گاز و درد معده شود.

در واقع افرادی که دچار عدم تحمل فروکتان هستند، غذای با فروکتان بالا مصرف می کنند، به طور کامل در روده کوچک جذب نمی شود. بلکه به روده بزرگ منتقل می شود و در روده تخمیر می شود، فرآیندی که ممکن است سبب بروز مشکلات گوارشی شوند.  

افرادی که از رژیم غذایی FODMAP پیروی می کنند؛ یک رژیم غذایی برای شناسایی غذاهای خاصی که باعث مشکلات گوارشی می شود، باید مصرف سیر خود را محدود کنند.

 

سوزش سردل

اگر به بیماری ریفلاکس اسید معده (GERD) مبتلا هستید، باید مصرف سیر را کاهش دهید.

GERD یک بیماری رایج است و زمانی رخ می دهد که اسید معده به مری برمی گردد و باعث علائمی مانند سوزش سر دل و حالت تهوع می شود.

سیر ممکن است باعث کاهش عملکرد اسفنکتر تحتانی مری (LES) شود، که توانایی ماهیچه‌های انتهای مری برای بسته شدن و جلوگیری از ورود اسید است. این موضوع ممکن است باعث رفلاکس اسید شود.

با این حال، برخی از غذاها بر افراد مبتلا به GERD تأثیر متفاوتی دارند. اگر متوجه شدید که مصرف سیر زیاد علائمی ایجاد نمی کند، نیازی به محدود کردن مصرف آن نیست.

 

مقدار مصرف سیر

  • اگرچه هیچ توصیه رسمی برای میزان مصرف سیر وجود ندارد، مطالعات نشان می دهد که مصرف 1 تا 2 حبه (3 تا 6 گرم) در روز ممکن است فواید سلامتی داشته باشد.
  • اگر بعد از مصرف بیش از این مقدار متوجه عوارض جانبی شدید، مصرف خود را کاهش دهید.
  • پختن سیر به پیشگیری از عوارض جانبی مانند بوی بد دهان، مشکلات گوارشی و رفلاکس اسید نیز کمک می کند.
  • اگر هر گونه بیماری زمینه ای دارید یا دارو مصرف می کنید، بهتر است قبل از ایجاد هر گونه تغییر در رژیم غذایی یا استفاده از مکمل های گیاهی با پزشک صحبت کنید.

همچنین ببینید:

سیر و پیاز برای دیابتی ها خوبه؟

 

نتیجه کلی

سیر بسیار مغذی است و با انواع فواید سلامتی همراه است. با این حال اگر بیش از حد از آن را مصرف نمایید، ممکن است عوارض جانبی مانند بوی بد دهان، رفلاکس اسید معده، مشکلات گوارشی و افزایش خطر خونریزی ایجاد کند.

بنابراین بهتر است از این ادویه خوشمزه در حد اعتدال لذت ببرید و در صورت شروع هر گونه عوارض جانبی، مصرف خود را کاهش دهید.

 

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

 

منابع:

healthline

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

x