فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 1836

خواص به لیمو و نحوه استفاده از دمنوش آن

دمنوش به لیمو برای اختلالات گوارشی مانند اسهال، آسیب عضلانی ناشی از ورزش، مولتیپل اسکلروزیس (MS)، بی خوابی و سایر شرایط استفاده می شود، اما هیچ مدرک علمی برای حمایت از این موارد وجود ندارد. به لیمو حاوی مواد شیمیایی است که ممکن است باکتری ها را از بین برده و سبب کاهش التهاب گردد...

به لیمو چیست؟

به لیمو که به‌ دلیل رایحه تسکین‌ دهنده و طعم مطلوب شناخته می‌شود، گیاهی است که معمولاً در چای و دمنوش از آن استفاده می‌شود.

به لیمو حاوی انواع مختلفی از ترکیبات گیاهی است که فواید بی نظیری برای سلامتی دارد. صدها سال است که در طب سنتی برای درمان بیماری های تنفسی، مشکلات گوارشی و موارد دیگر استفاده می شود.

خواص به لیمو و نحوه استفاده از دمنوش آن

 

کاربرد و فواید سلامتی گیاه به لیمو:

 

1_ ترکیبات درمانی

به لیمو یک گیاه دارویی بومی آمریکای جنوبی است؛ که حاوی چندین ترکیب گیاهی از جمله ترپنوئیدها و ترکیبات فنلی است و دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی می باشد.

به عنوان مثال برگ ها و عصاره به لیمو سرشار از ترکیب پلی فنلی به نام ورباسکوزید است. طبق مطالعات این ترکیب دارای فعالیت آنتی اکسیدانی قوی می باشد.

مطالعات نشان داده اند که ورباسکوزید ممکن است از آسیب سلولی محافظت کرده و سد دفاع آنتی اکسیدانی بدن را بهبود بخشد.

همچنین ببینید:

دمنوش برای تقویت سیستم ایمنی – معرفی دمنوش ها

 

2_ کاهش التهاب و محافظ در برابر استرس اکسیداتیو

از آنجایی که دمنوش به لیمو سرشار از آنتی اکسیدان ها و ترکیبات ضد التهابی است، ممکن است به کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو در بدن کمک کند.

گیاه به لیمو سرشار از خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی است. این ویژگی به کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو در بدن شما کمک می کند.

در یک مطالعه 30 نفر مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس پیشرونده ثانویه دارونما یا 600 میلی گرم عصاره گیاه به لیمو با 10 درصد ورباسکوزید به مدت 28 روز دریافت کردند. به لیمو منجر به کاهش قابل توجهی از یک نوع نشانگر التهابی به نام پروتئین واکنشی C شد.

یک مطالعه دیگر همچنین نشان داد که مکمل‌های گیاه به لیمو از سلول‌ها در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می‌کند و آسیب عضلانی ناشی از ورزش را در مردان کاهش می‌دهد.

در حالی که این یافته‌ها امیدوارکننده هستند، تحقیقات بیشتری برای درک بهتر این که چگونه به لیمو ممکن است التهاب را کاهش دهد و در برابر استرس اکسیداتیو محافظت کند، مورد نیاز است.

 

3_ مفید برای ورزشکاران

به لیمو حاوی ترکیبات فراوانی است که از سلول های شما در برابر آسیب محافظت می کند. این عمل می تواند به ویژه برای ورزشکاران مفید باشد، زیرا ورزش باعث استرس و آسیب عضلانی در بدن می شود.

در مطالعه‌ای بر روی 44 ورزشکار، مصرف 400 میلی‌گرم عصاره به لیمو قبل، حین و بعد از یک آزمایش کامل به مدت 15 روز منجر به آسیب کمتر عضلانی، بهبودی سریع‌تر، درد کمتر و سطوح بیشتر آنزیم آنتی‌اکسیدانی به نام GPx داشتند.

در مطالعه دیگر ورزشکارانی که 400 میلی‌گرم عصاره به لیمو را به مدت 10 روز قبل و در طول تمرینات خسته‌ کننده مصرف کردند، در مقایسه با گروه دارونما، درد عضلانی و سطوح پایین‌تری از نشانگر آسیب عضلانی به نام کراتین کیناز (CK) را کاهش دادند.

در مجموع این مطالعات نشان می‌دهد که مکمل‌های گیاهی به لیمو ممکن است ریکاوری را بهبود بخشد و از آسیب عضلانی ناشی از ورزش در ورزشکاران محافظت کند. با این حال قبل از اینکه گیاه به لیمو به عنوان راهی برای حمایت از ورزشکاران توصیه شود، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

 

4_ بهبود کیفیت خواب

تحقیقات محدود نشان می دهد که دمنوش به لیمو می تواند برای افرادی که مشکلات خواب مانند بی خوابی دارند مفید باشد. در واقع این گیاه در طول تاریخ برای درمان بی خوابی و القای آرام بخش استفاده شده است.

یک مطالعه بر روی 100 فرد مبتلا به بی خوابی نشان داد که مصرف 10 میلی لیتر شربت به لیمو قبل از خواب به طور قابل توجهی توانایی آنها را در خواب بیشتر، کیفیت خواب، خواب آلودگی کمتر در طول روز بهبود بخشید.

مطالعات حیوانی نشان می‌دهد که به لیمو ممکن است اثرات ضد اضطراب و آرام‌ بخش داشته باشد. این خواص همچنین می تواند برای افراد مبتلا به بی خوابی مفید واقع گردد.

اگرچه این نتایج دلگرم کننده است، اما مطالعات بیشتری مورد نیاز است.

 

5_ به لیمو برای لاغری

برخی تحقیقات نشان می‌دهند که به لیمو می‌تواند اثرات ضد چاقی داشته باشد، اگرچه تحقیقات در این زمینه همچنان محدود است.

مطالعه ای بر روی 54 فرد مبتلا به اضافه وزن نشان داد که مصرف روزانه یک مکمل به لیمو به مدت 8 هفته باعث کاهش هورمون گرسنگی گرلین و افزایش هورمون تقویت کننده سیری پپتید شبه گلوکاگون 1 می شود.

در مقایسه با گروه دارونما، کسانی که مکمل مصرف کردند کاهش بیشتری در چربی بدن داشتند.

شواهد کافی وجود ندارد که نشان دهد مکمل به لیمو می تواند باعث کاهش وزن شود.

همچنین ببینید:

طرز تهیه‌ی دمنوش آرامبخش

 

نحوه استفاده از دمنوش به لیمو

راه های مختلفی وجود دارد که می توانید دمنوش به لیمو را در رژیم غذایی یا برنامه سلامتی خود بگنجانید.

لیمو رایحه ای معطر، با طراوت و آرام بخش دارد. به این ترتیب می تواند به عنوان یک خوشبو کننده طبیعی هوا عمل کند.

می توانید از اسانس آن استفاده کنید؛ یا اگر با روغن حامل مخلوط شده باشد، آن را مستقیماً روی پوست خود بمالید. اگرچه بهتر است ابتدا با انجام پچ تست، آلرژی پوستی احتمالی را آزمایش کنید. در نهایت توجه داشته باشید که از خوردن اسانس ها باید اجتناب کرد.

می توانید از این گیاه برای تهیه چای نیز استفاده کنید. به سادگی مقداری برگ به لیمو را به دم نوش خود اضافه کنید.

می‌توانید به لیموی خشک و تازه را به غذاهایی مانند دسر، سوپ، مربا اضافه کنید.

برخی تحقیقات نشان می‌دهد که روغن‌های ضروری به لیمو گیاهی می‌توانند خطر نقایص مادرزادی را افزایش دهند. به همین دلیل زنان باردار نباید از رایحه درمانی استفاده کنند.

همچنین توصیه می شود که افراد باردار و شیرده از عصاره، شربت یا چای به لیمو پرهیز کنند.

اگر علاقه مند به مصرف مکمل های گیاهی به لیمو هستید، بهتر است ابتدا با پزشک خود مشورت کنید. آنها می توانند به تعیین اینکه آیا مکمل ضروری است یا خیر کمک کنند و شما را از مسائل ایمنی احتمالی آن مطلع سازند.

این امر به ویژه در صورتی که در حال حاضر از داروهای تجویز شده، سایر مکمل‌های گیاهی استفاده می‌کنید یا بیماری خاصی دارید، اهمیت دارد.

 

نتیجه کلی

به لیمو گیاهی با فواید چشمگیر برای سلامتی محسوب می شود. برخی تحقیقات نشان می دهد که ممکن است به کاهش استرس اکسیداتیو، محافظت در برابر آسیب عضلانی، بهبود کیفیت خواب و اثرات ضد چاقی کمک کند.

با این حال تحقیقات انسانی در این زمان محدود باقی مانده است. مطالعات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است.

اگر علاقه مند به استفاده از دمنوش به لیمو هستید، به خصوص در دوزهای غلیظ، ابتدا با پزشک خود صحبت کنید. در صورت باردار بودن یا قرار داشتن در دوران شیردهی، از آن اجتناب نمایید.

 

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

 

منابع:

healthline

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

x