شکستگی انگشت پا و درمان آن
شکستگی انگشتان پا معمولاً ناشی از نوعی ضربه یا آسیب به پا یا انگشت پا است. آسیب هایی مانند وارد شدن ضربه به انگشت پا ممکن است باعث شکستگی شود. گاهی اوقات، شکستگی انگشت پا ممکن است در اثر حرکات تکراری طولانی مدت، مانند برخی از فعالیت های ورزشی ایجاد شود...
نقش انگشتان پا چیست؟
اگرچه استخوان های انگشتان پا کوچک هستند، اما نقش اساسی در راه رفتن و تعادل دارند. آسیب به انگشتان پا میتواند بر راه رفتن فرد تاثیر گذاشته و به مفاصل دیگر مانند لگن یا زانو آسیب وارد کند. شکستگی انگشت پا می تواند ناخوشایند و بسیار دردناک باشد. شکستگی انگشتان پا در صورت عدم درمان سبب ایجاد مشکلاتی می گردد.
درمان شکستگی انگشت پا
در بیشتر موارد، جراح ارتوپد شکستگی انگشت پا را با استفاده از معاینه فیزیکی و اشعه ایکس تشخیص میدهد. پزشک برای ارزیابی آسیب و تعیین اینکه فرد به چه درمانی نیاز دارد، عکسبرداری با اشعه ایکس را توصیه کند.
درمان های شکستگی انگشت پا عبارتند از:
RICE: استراحت، کمپرس یخ، محکم بستن و بالا نگه داشتن قسمت آسیب دیده. روش RICE برای بسیاری از انواع آسیب ها از جمله شکستگی انگشتان پا مفید است. این روش می تواند درد را کاهش و به بهبود سریع تر انگشت پا کمک کند.
بستن انگشت پا به انگشت مجاور برای حمایت و محافظت از آن است.
گچ گرفتن انگشت پا بعد از جراحی روشی است که به فرد اجازه می دهد نواحی آسیب دیده را بدون تحرک نگه دارد.
جاانداختن مفصل آسیب دیده توسط پزشک سبب قرار دادن استخوان درجای خود می شود. آنها معمولا این کار را با داروهای بی حس کننده جهت کاهش درد انجام می دهند.
جراحی ممکن است برای شکستگی های شدیدتر انگشت پا، ضروری باشد.
در برخی موارد، پزشکان داروهایی مانند آنتی بیوتیک جهت جلوگیری از عفونت تجویز می کنند. این موضوع می تواند زمانی اتفاق بیفتد که پوست در طول شکستگی استخوان آسیب ببیند.
توجه به این نکته ضروری است که فرد نباید هر بار بیش از 10 دقیقه از کمپرس یخ استفاده کند. هرگز نباید آنها را مستقیم روی پوست قرار داد.
افراد همچنین نباید بانداژ را به صورت دایره ای دور انگشت پا بپیچند، زیرا ممکن است جریان خون به انگشت پا را محدود کرده و باعث آسیب دائمی شود.
همچنین ببینید:
پیچ خوردن و رگ به رگ شدن مچ پا
گزینه های درمانی استاندارد
گزینه های درمانی بسته به اینکه شکستگی در انگشت شست پا باشد یا نه متفاوت است. در همه موارد، هدف این است که فرد انگشت پای خود را تا حد امکان ثابت و صاف نگه دارد تا روند بهبودی بهتر شود.
علائم شکستگی انگشت پا
رایج ترین علائم شکستگی انگشتان پا درد و مشکل در راه رفتن است.
شدت این علائم ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. برخی از افراد ممکن است بتوانند پس از استراحت به راه رفتن روی انگشت پا ادامه دهند، در حالی که برخی دیگر ممکن است درد را ناتوان کننده بدانند.
عواملی که می توانند بر علائم شکستگی انگشت پا تأثیر بگذارند عبارتند از:
- شدت آسیب وارد شده
- آیا استخوان شکسته از محل مناسب خود خارج شده یا جابجا شده است
- چگونگی شکستن استخوان
- ناحیه شکستگی، از جمله اینکه آیا نزدیک مفصل است یا خیر
- سایر شرایط پزشکی، مانند نقرس یا آرتریت
علائم هر نوع شکستگی به شرح زیر است:
آسیب های تروماتیک
حوادث دردناک و مهم، مانند افتادن، ضربه شدید به انگشت پا یا افتادن یک شی روی انگشت پا، می تواند منجر به شکستگی انگشتان پا شود. این نوع شکستگیها که به نام شکستگیهای تروماتیک شناخته میشوند، در ورزشکاران رایج است.
شکستگی های تروماتیک می توانند از جزئی تا شدید متغیر باشند.
علائم شکستگی تروماتیک بلافاصله پس از حادثه شروع می شود و ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- دردی که با استراحت از بین نمی رود
- درد ضربان دار
- کبودی
- ورم
- سرخی
بسیاری از شکستگی های تروماتیک دارای کبودی قابل مشاهده ای هستند که به رنگ بنفش تیره، خاکستری یا سیاه است.
اگر فرد به دنبال درمان نباشد، این علائم ممکن است برای چند هفته باقی بماند.
شکستگی استرس
شکستگی های استرسی معمولاً خط مو برداشتن استخوان است که پس از فشار مکرر روی استخوان رخ می دهد. نوعی آسیب ناشی از استفاده بیش از حد هستند که اغلب در استخوان های پا ایجاد می شوند.
شکستگیهای استرسی ممکن است ماهها یا سالها پس از فعالیتی مانند دویدن که بر استخوانها فشار وارد میکند، رخ دهد.
شکستگیهای استرسی زمانی رخ میدهند که ماهیچههای انگشت پا بیش از حد ضعیف شوند. بدون حمایت عضله، استخوان انگشت پا در برابر فشار و ضربه آسیب پذیر می شود. فشار زیاد روی استخوان در نهایت باعث ترک خوردن آن می گردد.
همچنین ببینید:
مفاصل تارسومتاتارسال ؛ آسیب ها و درمان
علائم شکستگی استرسی در انگشت پا عبارتند از:
- دردی که پس از فعالیت هایی مانند راه رفتن یا دویدن ایجاد می شود
- دردی که با استراحت از بین می رود
- درد یا حساسیت در هنگام لمس
- تورم بدون کبودی
شکستگی های جابجا شده
شکستگی جابجا شده به این معنی است که استخوان شکسته از جای خود خارج شده است. این موضوع ممکن است با شکستگی های تروماتیک شدیدتر رخ دهد.
شکستگی جابجا شده در انگشت پا می تواند باعث کج به نظر رسیدن انگشت و در برخی موارد، شکستگی جابجا شده ممکن است منجر به بیرون زدن استخوان شود.
زمان های بهبودی
زمان بهبود شکستگی انگشتان پا بدون شک از فردی به فرد دیگر متفاوت خواهد بود. با این حال، میانگین زمان بهبودی برای شکستگی انگشت شست پا حدود 5 تا 7 هفته خواهد بود. برای شکستگی انگشتان کوچکتر، حدود 4 تا 6 هفته طول خواهد کشید. تنها در برخی مواقع به جراحی احتیاج است.
رگ به رگ شدن یا پیچ خوردگی انگشت
رگ به رگ شدن با شکستگی تفاوت دارد زیرا عضلات و رباط ها را تحت تأثیر قرار می دهد.
رگ به رگ شدن انگشت پا زمانی ایجاد می شود که عضلات و رباط های انگشت پا آسیب ببینند. اما اگرچه رگ به رگ شدن و شکستگی انگشتان پا نسبتاً متفاوت است، یک بررسی اخیر نشان می دهد که علائم آنها می تواند مشابه باشد.
علائم رگ به رگ شدن انگشتان پا عبارتند از:
- درد
- ورم
- مشکل در راه رفتن
بهبودی رگ به رگ شدن انگشتان پا ممکن است حدود 4 تا 6 هفته زمان ببرد.
عوارض شکستگی انگشت پا
انواع مختلف شکستگی انگشتان پا دارای برخی از عوارض رایج است:
- شکستگی سزاموئید: سزاموئیدها استخوان های کوچکی در پایه شست پا هستند. شکستگیهای سزاموئید ممکن است در بهبودی مشکل داشته باشند و باعث درد طولانی مدت شده و بر عملکرد ورزشی تأثیر منفی بگذارند.
- شکستگی هالوکس: شکستگی هالوکس شکستگی انگشت شست پا است، که می توانند باعث تغییر شکل پا و شست پا شوند. این شکستگی ها همچنین ممکن است دامنه حرکتی انگشت شست پا را کاهش داده و منجر به مشکلات طولانی مدت در راه رفتن شود.
- جراحی: جراحی جهت درمان شکستگی انگشتان پا ممکن است باعث آسیب عصبی شده و در نهایت منجر به عفونت گردد.
- آسیب غضروف: اگر شکستگی به مفصل وارد شود، می تواند به غضروف آسیب برساند و منجر به تغییر شکل و آرتروز ضربه ای مفصل شود.
پیشگیری از شکستگی انگشت پا
صدمات و تصادفات همیشه قابل اجتناب نیستند، اما اقدامات زیر ممکن است به کاهش خطر شکستگی انگشت پا کمک کند:
از پوشیدن دمپایی خودداری کنید:
دمپایی میتواند باعث فشار غیرضروری بر روی عضلات و استخوانها شود.
هنگامی که کف کفش شروع به فرسودگی می کند، کفش را تعویض کنید:
زمانی که کف کفش ساییده و صاف می شود، ممکن است فرد دچار آسیب شود.
ورزش:
ورزش منظم می تواند خطر زمین خوردن را در افراد بالای 65 سال کاهش دهد. افتادن می تواند باعث آسیب به انگشتان پا از جمله شکستگی گردد.
کنترل دیابت:
افراد مبتلا به دیابت در معرض خطر نوروپاتی هستند که به اعصاب پا آسیب می رساند. این موضوع می تواند منجر به مشکلات تعادل و صدمات وارده به پا شود که مدت زمان بیشتری برای بهبودی آنها نیاز است. مشکلات پا، به طور کلی ممکن است برای افراد مبتلا به دیابت بدتر باشد.
شکستگی انگشتان پا اغلب به خودی خود بهبود می یابد. با این وجود، بهتر است برای درمان صحیح به یک متخصص مراجعه نمایید تا اطمینان حاصل شود که استخوان به درستی بهبود می یابد.
خلاصه کلی
چندین نوع شکستگی وجود دارد که فرد ممکن است به انگشتان پا دچار شود. علل شایع شکستگی انگشتان پا عبارتند از ضربه ناشی از آسیب های ورزشی، ضربه به انگشتان پا و زمین خوردن.
زمان درمان و بهبود شکستگی انگشت پا بسته به علت و شدت شکستگی متفاوت است.
در صورت آسیب به انگشت پا، باید به دنبال مراقبتهای پزشکی بود.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
medicalnewstoday
دیدگاه تان را بنویسید