موسیر چیست؟ 5 فایده آن و نکات تغذیهای
موسیر نوعی پیاز بسیار مغذی است که فواید زیادی برای سلامتی دارد. این مقاله به بررسی فواید و کاربردهای موسیر می پردازد.
موسیر نوعی پیاز کوچک و دراز با طعمی که اغلب به عنوان ترکیبی ظریف بین پیاز سنتی و سیر توصیف می شود.
این پیاز سرشار از مواد مغذی و ترکیبات گیاهی است که فواید زیادی برای سلامتی دارد. آنها به صورت خوشه ای رشد می کنند، حاوی آب کمتری هستند و پوست نازک تری نسبت به پیازهای سنتی دارند.
با این حال، ممکن است تعجب کنید که این پیاز چه تفاوتی با انواع دیگر دارد و چگونه می توان از آن در آشپزی به بهترین شکل استفاده کرد.
در این مقاله به بررسی فواید و کاربردهای موسیر و همچنین نحوه جایگزینی آن در دستور العمل ها می پردازیم.
منشا موسیر و نکات تغذیهای
موسیر در کنار تره فرنگی، پیازچه، پیازچه، سیر و دیگر انواع پیاز مانند ویدالیا، پیاز سفید، زرد و شیرین به خانواده آلیوم تعلق دارد.
اگرچه در ظاهر شبیه پیاز قرمز به نظر می رسد، اما در داخل بسیار متفاوت است. وقتی این پیاز را پوست میکنید، متوجه میشوید که آنها به جای حلقههایی مانند پیازهای دیگر، 3 تا 6 حبه دارند (مانند سیر).
ارزش غذایی موسیر:
- کالری: 75
- پروتئین: 2.5 گرم
- چربی: 0 گرم
- کربوهیدرات: 17 گرم
- فیبر: 3 گرم
- کلسیم: 3٪
- آهن: 7 درصد
- منیزیم: 5 درصد
- فسفر: 5%
- پتاسیم: 7 درصد
- روی: 4 درصد
- فولات: 9 درصد
در مقایسه با پیاز معمولی، موسیر منبع غنیتری از پروتئین، فیبر و ریزمغذیها از جمله کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، مس، فولات، ویتامینهای B و ویتامینهای A و C است.
علاوه بر این، این پیاز و سایر سبزیجات خانواده آلیوم مملو از آنتی اکسیدان های قوی و ترکیبات ارگانوسولفور هستند که همه آنها مسئول بسیاری از مزایای سلامتی هستند.
یکی از این ترکیبات قدرتمند آلیسین است. هنگامی که موسیر خرد یا بریده می شود، تشکیل می شود تا آنتی اکسیدان های آن را آزاد می کند.
همچنین ببینید:
نقش حفاظتی سبزیجات و میوه ها
فواید موسیر برای سلامتی
ترکیبات ارگانوسولفور و آنتی اکسیدان های موجود در موسیر با بیشتر فواید سلامتی آن مرتبط است.
آنتی اکسیدان بالایی دارد
آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که به محافظت از سلول های در برابر آسیب دیدن توسط موادی به نام رادیکال های آزاد کمک می کنند.
رادیکال های آزاد بیش از حد می توانند باعث استرس اکسیداتیو در بدن شوند که می تواند منجر به التهاب و همچنین بیماری های مزمن مانند سرطان، بیماری قلبی و دیابت شود.
موسیر سرشار از ترکیباتی با فعالیت آنتی اکسیدانی مانند کوئرستین، کامفرول و آلیسین است.
یک مطالعه که فعالیت آنتی اکسیدانی 11 نوع محبوب پیاز را تجزیه و تحلیل کرد، نشان داد که موسیر حاوی بالاترین مقادیر است.
مطالعه دیگری قدرت آنتی اکسیدانی شش سبزی را مقایسه کرد که موسیر بعد از پیازچه دارای دومین قدرت بالاتر است.
ممکن است علائم آلرژی را تسکین دهد
در طی یک واکنش آلرژیک، سلولهای بدن هیستامین ترشح میکنند که علائمی مانند تورم بافت، آبریزش چشم و خارش را ایجاد میکند.
موسیر سرشار از کورستین است، فلاونوئید گیاهی که ممکن است به کاهش و مدیریت علائم چشم و بینی مربوط به آلرژی های فصلی کمک کند.
کورستین ممکن است با جلوگیری از آزاد شدن هیستامین و کاهش شدت واکنش های التهابی و تنفسی مانند آسم آلرژیک، برونشیت و آلرژی های فصلی به عنوان یک آنتی هیستامین طبیعی عمل کند.
در واقع، این ماده اولیه در بسیاری از داروها و مکمل های آلرژی فصلی است که برای مدیریت علائم آلرژی خفیف که بر چشم و بینی تأثیر می گذارد استفاده می شود.
حاوی ترکیبات ضد میکروبی است
مجموعه وسیعی از تحقیقات نشان می دهد که ترکیبات ارگانوسولفور موجود در سبزیجات آلیوم مانند موسیر دارای خواص ضد باکتریایی، ضد قارچی و ضد ویروسی هستند.
آلیوم ها از دیرباز در طب سنتی برای کمک به درمان سرماخوردگی، تب و سرفه و همچنین آنفولانزا مورد استفاده قرار می گرفته است.
یک مطالعه 4 هفته ای بر روی 16 بزرگسال مبتلا به آلرژی فصلی این مصرف را مشاهده کرد، 200 میکروگرم در میلی لیتر عصاره این پیاز، روزانه علائم را در 62.5 درصد از شرکت کنندگان کاهش داد.
مطالعه دیگری روی 60 نفر نشان داد که استفاده از محلول 0.5 درصد عصاره موسیر به صورت ساعتی بر روی تبخال های جدید به طور قابل توجهی مدت زمان آنها را کاهش می دهد.
تبخال در 30 درصد از کسانی که عصاره این پیاز داده شده بود در عرض 6 ساعت و برای گروه موسیر در 24 ساعت بهبود یافت، در حالی که برای گروه دارونما 48 تا 72 ساعت طول کشید.
علاوه بر این، نشان داده شده است که یک دهانشویه 15 ثانیه ای با عصاره این پیاز و آب نسبت به کلرهگزیدین، یک ضدعفونی کننده پزشکی، در مهار باکتری ها در دهان تا 24 ساعت موثرتر است.
ممکن است از سلامت قلب و گردش خون حمایت کند
تحقیقات نشان میدهد که ترکیبات ارگانوسولفور و آنتیاکسیدانهای موجود در موسیر ممکن است به طرق مختلف برای سلامت قلب و گردش خون مفید باشند و به طور بالقوه خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش دهند.
این پیاز حاوی مقادیر زیادی تیوسولفینات است، نوعی ترکیب ارگانوسولفور که ممکن است از تشکیل لخته های خونی خطرناک جلوگیری کند.
آلیسین، یکی دیگر از ترکیبات ارگانوسولفور موجود در موسیر، نشان داده شده است که سفتی رگ های خونی را با آزاد کردن اکسید نیتریک، گردش خون را بهبود و فشار خون کاهش می دهد. همچنین ممکن است کلسترول خوب را بهبود بخشد.
علاوه بر این، یک مطالعه با مقایسه 11 عضو ازخانواده آلیوم ها نشان داد که موسیر و سیر بیشترین فعالیت جلوگیری از لخته شدن خون را دارند که به محتوای کوئرستین و آلیسین آنها نسبت داده می شود.
این نوع پیاز همچنین ممکن است به کاهش سطح چربیهای مضری در سیستم گردش خون کمک کند تا به طور بالقوه خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد.
یک مطالعه نشان داد که زنان مبتلا به دیابت نوع 2 که موسیر را همراه با ماست میخوردند، در مقایسه با زنانی که به تنهایی ماست مصرف میکردند، کاهش کلسترول بد (LDL) و تری گلیسیرید را تجربه کردند.
مطالعه دیگری نشان داد که مصرف روزانه مکمل آلیسین سطوح بالای کلسترول و تری گلیسیرید را در موشها کاهش میدهد و از تصلب شرایین محافظت میکند(تجمع پلاک در شریانها که میتواند منجر به بیماری قلبی شود).
سایر مزایای بالقوه
ترکیبات قدرتمند موجود در موسیر، تعدادی از مزایای سلامتی اضافی را ارائه می دهد:
- ممکن است از وزن سالم حمایت کند: برخی از مطالعات نشان می دهد که ترکیبات موجود در آن ممکن است به جلوگیری از تجمع چربی اضافی و کاهش درصد چربی کل بدن کمک کند.
- ممکن است قند خون را کاهش دهد: ترکیبات گیاهی موجود در این پیاز ممکن است به کاهش سطح قند خون کمک کند. موشهای دارای مقاومت به انسولین که روزانه به مدت 8 هفته عصاره موسیر دریافت کردند، بهبود قابل توجهی در مقاومت به انسولین و کاهش قند خون نشان دادند.
همچنین ببینید:
خوردن سبزی باعث کاهش قند خون میشود؟
چگونه موسیر را به رژیم غذایی خود اضافه کنیم
ملایم بودن این پیاز آن را برای دستور العمل های که طعم های لطیف تری دارند ایده آل می کند.
برخی از روش های محبوب برای خوردن موسیر عبارتند از:
- موسیر را تفت دهید و با سس سرو کنید
- آنها را در کنار سایر سبزیجات، توفو یا گوشت کبابی کنید
- آنها را خرد کرده و به سیب زمینی سرخ کرده یا سوپ اضافه کنید
- آنها را خرد کنید و به صورت خام روی سالاد، بروشتا یا ماکارونی بپاشید
- آنها را روی پیتزاهای خانگی پخش کنید
- آنها را چرخ کرده و به سس یا ماست اضافه کنید
جایگزین های موسیر
اگر موسیر در دست ندارید، بهترین جایگزین یک پیاز معمولی به اضافه یک پیمانه سیر خرد شده است. فقط به خاطر داشته باشید که موسیر و پیاز سنتی طعم های متفاوتی دارند.
این جایگزینی زمانی خوب است که دستور پخت موسیر پخته شده داشته باشد، زیرا پیاز خام و موسیر خام طعم یکسانی ندارند.
نتیجه آخر
موسیر نوعی پیاز بسیار مغذی است که فواید زیادی برای سلامتی دارد.
این پیاز سرشار از ترکیبات گیاهی با فعالیت آنتی اکسیدانی بالا است که به کاهش التهاب و جلوگیری از استرس اکسیداتیو که می تواند منجر به بیماری شود، کمک می کند.
علاوه بر این، ترکیبات موجود در موسیر به دلیل فواید بالقوه آن برای سلامتی، مانند حمایت از سلامت قلب، بهبود کنترل قند خون و کاهش خطر ابتلا به چاقی و بیماریهایی مانند سرطان و دیابت نوع 2، به خوبی مورد مطالعه قرار گرفتهاند.
برای اینکه طعم ملایم موسیر را در رژیم غذایی خود بگنجانید، به سادگی از آن در هر دستور غذایی که نیاز به پیاز سنتی دارد استفاده کنید.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
دیدگاه تان را بنویسید