فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 981

میزان و سرعت کاهش وزن مناسب برای دیابتی ها

اگر از اول هدف گذاری سنگین برای فرد کنیم و بگوییم باید ۲۰ کیلوگرم یا ۱۵ کیلوگرم خیلی سریع وزن کم کنی، این می تواند یک سنگ بزرگ از نظر ذهنی و روانی برای فرد قرار قرار دهد ...

با توجه به سوالات متعدد مخاطبین پزشک من در مورد میزان و سرعت کاهش وزن مناسب برای دیابتی ها، ویدئو زیر ضبط و منتشر شده است:

بدون شک همه شما می دانید که مدیریت وزنتان نقش خیلی کلیدی در بهبود پاسختون به درمان ، نتیجه ی درمان و مقاومت به انسولین در بدن شما دارد ، سوال اصلی این است که چه مقدار وزن باید کم کنم که انتظار  بهبود در نتیجه درمان را داشته باشم؟ و سرعت کاهش وزن باید به چه میزان باشد که به بهبود درمان من کمک کند ، بدون اینکه دچار افت کارایی راندمان و کمبود مواد مغذی شود ؟

میزان و سرعت کاهش وزن مناسب برای دیابتی ها

خوشبختانه مطالعات علمی به ما نشان داده وقتی فردی در مرحله اضافه وزن ، در مرحله چاقی درجه ۱ و مراحل ابتدایی چاقی درجه ۲ است ، اگر به میزان  ۵ درصد تا ۷ درصد تا نهایتاً ۱۰ درصد کاهش وزن داشته باشد ، ۴۰‌ تا ۵۰ درصد می‌تواند به بهبود پاسخ به درمان کمک کند .

برای مثال ، اگر فردی با قد ۱۶۰ وزن ۸۰ کیلو به ما مراجعه کند ما یک راست نمیایم ببریم در فرمول و بگوییم بر اساس فرمول این مقدار باید کاهش وزن داشته باشی ، این خیلی علمی نیست .

همچنین ببینید:

پلاویکس رو میشه به جای آسپرین استفاده کرد ؟

بلکه چیکار می‌کنیم؟

می‌گوییم در مرحله اول باید تقریبا اگر ۸۰ کیلو هستی حدود ۵ کیلوگرم تا ۸ کیلوگرم وزنتان را پایین بیاورید و از آنجایی که ما انتظارمان این است که کاهش وزن برای فردی که زیر سن یائسگی هست ، بین ۳/۵ تا ۴ کیلوگرم در ماه باشد انتظار می‌رود که این فرد بتواند ظرف مدت دو ماه تا دو ماه و نیم این ۸ کیلوگرم وزن را کم بکند .

این اتفاق باعث می‌شود که نه تنها از توده های عضلانیشان کم نشود بلکه پاسخ بدنشان به متابولیسم چربی های دریافتی هم بهبود پیدا کند و بر روی پروفایل چربی خونشان هم تاثیر خوبی ببینیم .

اما اگر از اول هدف گذاری سنگین برای فرد کنیم و بگوییم باید ۲۰ کیلوگرم یا ۱۵ کیلوگرم خیلی سریع وزن کم کنی ، اول اینکه یه سنگ بزرگ از نظر ذهنی و روانی برای فرد قرار می دهیم، دوم اینکه سرعت کاهش وزنی که برایش مشخص می کنیم مارو هم دور می‌کند از اون بهبود مقاومت به انسولین ، پس پله پله جلو می‌رویم و بعد اینکه سرعت کاهش وزن نه هنر مشاوره دهنده است و نه به نفع مشاوره گیرنده بنابراین با یک تداوم ، پیگیری به سمت پله پله ۴ درصد، ۷ درصد یا ۱۰ درصد از وزن فرد را در مراحل مختلف کم می‌کنیم .

مهم این است که یک فردی که دیابت دارد و مقاومت به انسولین دارد اگر ۱۲ درصد از وزن کم کرده در یک سال و این وزن را حفظ کند که نهایتاً ۱۰ درصدش رو بتواند حفظ کند و نوسان وزن چیزی هستش که دقیقا نتیجه عکس دارد و می‌تواند مقاومت به انسولین را تشدید کند . 

آیا ما از داروهای کمک کننده لاغری مختلف که در بازار هستند استفاده می‌کنیم برای یک فرد دیابتی ، برای سرعت دادن به کاهش وزن ؟ 

خیر ، اصلا چنین چیزی را در قدم های اول توصیه نمی‌کنیم، مخصوصا در افرادی که چاقی مفرط دارند BMI بالای ۴۰ تا ۴۵ دارند ، شاید استفاده از روش‌های جراحی به عنوان یک اقدام درمانی باشد .

همچنین ببینید:

گرمک برای دیابتی ها خوبه؟

در مورد کسانی که انسولین استفاده می‌کنند مقاوم هستند به کاهش وزن بر اساس تشخیص پزشکشون و زیر نظر متخصصی که دارو را برای آنها تجویز کرده شاید استفاده از ویکتوزا براشون صلاح دونسته بشود و می‌تواند به سرعت کاهش وزن کمک بکنه اما هدف اصلی ما این است که بتوانیم برنامه غذایی اینها را  طوری مدیریت کنیم که این کاهش وزن ۵ درصد ، ۸ درصد را ظرف مدت دو و نیم  ماه داشته باشیم و سرعت کاهش وزن به گونه‌ای باشد که از توده عضلانی بدن به هیچ عنوان کم نشه .

دیدگاه تان را بنویسید

 

x