شناخت رفتار درمانی میتواند بر مدیریت قند خون تاثیرگذار باشد!
شناخت-رفتار درمانی (CBT) نوعی روان درمانی است که در اصل برای تسکین افسردگی به وجود آمده است. این روش به بیماران کمک می کند تا از تفکر نادرست یا منفی آگاه شوند و سپس مهارت هایی را برای تغییر این الگوهای فکری ناکارآمد آموزش می دهد...
شناخت-رفتار درمانی (CBT) نوعی روان درمانی است که در اصل برای تسکین افسردگی به وجود آمده است. این روش به بیماران کمک می کند تا از تفکر نادرست یا منفی آگاه شوند و سپس مهارت هایی را برای تغییر این الگوهای فکری ناکارآمد آموزش می دهد. از زمان ظهور این روش یعنی حدود ۵۰ سال پیش ، استفاده از آن در بسیاری از موارد دیگر مانند اعتیاد ، ترس و کاهش وزن نیز گسترش یافته است. اکنون ، طبق یک مطالعه جدید که در مجله Diabetes Careمنتشر شده است آمده است که CBT ممکن است نقشی در درمان دیابت نیز داشته باشد.
برای این مطالعه محققان ۱۳۹ فرد بزرگسال مبتلا به دیابت را که علائم افسردگی را نیز نشان داشتند ، مورد بررسی قرار دادند. حدود سه چهارم آنها زن بودند و میانگین سنی شان نیز حدود ۵۳ سال بود. افراد به طور تصادفی در یکی از این دو گروه قرار گرفتند : یک گروه دارای مراقبت استاندارد و یک گروه دارای مراقبت همراه با روان درمانی. بسته به شدت افسردگی ، افراد گروه مراقبت با روان درمانی در واقع مشاوره های شناخت-رفتار درمانی دریافت کردند که شامل ۱۲ جلسه بود که بر کاهش افسردگی و بهبود مدیریت دیابت تأکید داشت. این مطالعه ۱۲ ماه به طول انجامید.
پس از پایان دوره تحقیق ، محققان دریافتند که میزان HbA1c به طور متوسط ۰.۹۲ درصد در گروه تحت مراقبت همراه با روان درمانی کاهش یافته است و در مقایسه در گروه مقابل ۰.۳۱ درصد کاهش یافته بوده. اگرچه این امر دلگرم کننده بود ، اما از نظر آماری قابل توجه نبود. با این حال ، گروه دارای مراقبت همراه با روان درمانی کاهش معناداری در علائم افسردگی و پریشانی نشان داد ند که باعث افزایش پایبندی به دارو و آنچه محققان "رفتارهای مراقبت از خود" مینامند شده بود.
محققان نتیجه گرفتند: این مطالعه نشان میدهد که در افراد مبتلا به دیابت و افسردگی مداخلات یک روان درمانگر میتواند بسیار کمک کننده و مفید باشد و بر روند خود مدیرت بیماران تاثیر خواهد داشت.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
diabetesselfmanagement
دیدگاه تان را بنویسید