فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 956

صفر تا صد قرص زیپمت/ عوارض و مزایای آن برای دیابتی ها

زیپمت مخلوط دو تا دارو هست ، از گونه داروهای ترکیبی ساخته شده است برای این که بیمار راحت تر باشد و ...

معرفی دارو:

قرص زیپمت ترکیبی از دو دارو است که سطح قند خون بالا را در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کنترل می کند. این قرص به جلوگیری از عوارض جدی دیابت مانند آسیب کلیه و نابینایی کمک می کند و ممکن است احتمال وقوع حمله قلبی یا سکته مغزی را نیز کاهش دهد.

 صفر تا صد قرص زیپمت/ عوارض و مزایای آن برای دیابتی ها

قرص زیپمت ممکن است به تنهایی یا همراه با سایر داروهای دیابت تجویز شود. هنگامی که همراه با رژیم غذایی سالم و ورزش منظم استفاده شود، بهترین عملکرد را دارد. دوز مصرفی بستگی به وضعیت شما ، سطح قند خون و سایر داروهای مصرفی شما دارد. مصرف آن با وعده های غذایی به کاهش احتمال بروز ناراحتی معده نیز کمک می کند.

همچنین ببینید:

استفاده از منیزیم برای گرفتگی پای دیابتی ها!

شما باید آن را به طور منظم ، هر روز در یک زمان مشخص مصرف کنید تا بیشترین اثربخشی آن را دریافت کنید و نباید آن را قطع کنید مگر اینکه پزشک این کار را به شما توصیه کند. رعایت رژیم غذایی و برنامه ورزشی توصیه شده توسط پزشک هنگام مصرف این دارو بسیار مهم است. شیوه زندگی شما نقش مهمی در کنترل دیابت دارد.

شایع ترین عوارض جانبی مصرف قرص زیپمت شامل اسهال ، تهوع ، استفراغ ، ناراحتی معده ، سردرد و گلودرد است. پایین آمدن سطح قند خون (هیپوگلیسمی) در صورت مصرف داروهای دیگر دیابت مانند انسولین یا سولفونیل اوره نیز یک عارضه جانبی احتمالی است ، بنابراین باید نحوه تشخیص و مقابله با آن را بدانید.

این دارو برای همه مناسب نیست. قبل از مصرف آن ، در صورت داشتن بیماری کلیوی ، کبدی یا قلبی ، مشکلات پانکراس یا نوشیدن الکل زیاد ، باید این موارد را به پزشک تان اطلاع دهید. زنان باردار یا شیرده نیز باید قبل از مصرف این دارو با پزشک خود مشورت کنند. برخی از داروهای دیگر نیز ممکن است بر قرص زیپمت تأثیر بگذارند ، بنابراین برای اطمینان از ایمن بودن مصرف این قرص در مورد سایر داروهایی که مصرف می کنید نیز به پزشک خود اطلاع دهید. باید سعی کنید از نوشیدن الکل اجتناب کنید زیرا باعث کاهش قند خون می شود. پزشک قبل و در طول درمان عملکرد کلیه و سطح قند خون شما را بررسی می کند.

 

موارد استفاده از قرص زیپمت:

دیابت نوع ۲

مزایای مصرف قرص زیپمت:

قرص زیپمت ترکیبی از دو دارو (سیتاگلیپتین + متفورمین) است که به طور متفاوتی با یکدیگر برای کاهش سطح گلوکز خون عمل می کنند. کاهش سطح قند خون بخش مهمی از مدیریت دیابت است. اگر بتوانید سطح گلوکز خون خود را کنترل کنید ، خطر ابتلایتان به عوارض جدی دیابت مانند آسیب کلیه ، آسیب چشم ، مشکلات عصبی و از دست دادن اندام ها نیز کاهش می یابد. علاوه بر این ، کنترل مناسب دیابت همچنین می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی و وقوع سکته مغزی را کاهش دهد. مصرف منظم این دارو همراه با رژیم غذایی مناسب و ورزش به شما کمک می کند تا بتوانید یک زندگی طبیعی و سالم داشته باشید. شما باید تا زمانی که این دارو تجویز شده است از آن استفاده کنید زیرا از سلامت شما در آینده محافظت می کند.

همچنین ببینید:

خواص بی نظیر ترب برای دیابتی ها

عوارض جانبی قرص زیپمت:

اکثر عوارض جانبی این دارو نیازی به مراقبت پزشکی ندارند و با تطبیق بدن شما با این دارو از بین می روند. در صورت تداوم یا نگرانی در مورد آنها با پزشک خود مشورت کنید.

عوارض جانبی شایع مصرف قرص زیپمت:

اسهال

حالت تهوع

استفراغ

ناراحتی معده

سردرد

گرفتگی بینی

گلو درد

عفونت دستگاه تنفسی

هیپوگلیسمی (افت سطح قند خون ) در صورت مصرف دارو همراه با انسولین یا سولفونیل اوره

 

نحوه استفاده از قرص زیپمت:

این دارو را در دوز و مدت زمان توصیه شده توسط پزشک مصرف کنید. شما باید قرص را ببلعید. از جویدن ، خرد کردن و یا پودر کردن آن خودداری کنید. این قرص باید همراه با غذا مصرف شود.

 

قرص زیپمت چگونه کار می کند؟

قرص زیپمت ترکیبی از دو داروی ضد دیابت است: سیتاگلیپتین و متفورمین. این داروها به پانکراس شما کمک می کنند تا بتواند انسولین بیشتری تولید کند ، استفاده موثر از انسولین توسط بدن را تسهیل می کنند و قند اضافی را که کبد شما تولید می کند ، کاهش می دهند. این دو دارو با هم ، قند خون را بهتر کنترل می کنند.

توصیه های ایمنی :

الکل:

مصرف الکل با قرص زیپمت ایمن نمی باشد.

بارداری:

قرص زیپمت معمولاً برای استفاده در دوران بارداری بی خطر است. مطالعات انجام شده بر روی حیوانات نشان داده است که عوارض جانبی آن کم است و یا بدون عارضه ای بر روی نوزاد در حال رشد می باشد. با این حال ، مطالعات انسانی محدودی در این رابطه انجام شده است.

شیر دهی:

مصرف قرص زیپمت در دوران شیردهی احتمالا بی خطر است. داده های انسانی محدود نشان می دهد که این دارو هیچ خطری برای نوزاد ندارد.

رانندگی:

اگر قند خون شما بسیار پایین یا خیلی بالا باشد ، ممکن است بر توانایی رانندگی شما تأثیر بگذارد. در صورت بروز این علائم رانندگی نکنید.

کلیه :

بیماران مبتلا به بیماری کلیوی باید با رعایت احتیاط قرص زیپمت را مصرف کنند. ممکن است نیاز به تنظیم دوز این دارو باشد. لطفاً در این زمینه با پزشک خود مشورت کنید.

استفاده از قرص زیپمت برای بیماران مبتلا به بیماری کلیوی شدید توصیه نمی شود. در حین مصرف این دارو ، نظارت منظم بر آزمایش عملکرد کلیه توصیه می شود.

کبد:

مصرف قرص زیپمت برای بیماران مبتلا به بیماری کبد احتمالا بی خطر است. داده های محدود موجود نشان می دهد که ممکن است بیماران مبتلا به مشکلات کبدی احتیاج به تنظیم دوز این دارو نداشته باشند.با این حال لطفاً در این باره با پزشک خود مشورت کنید.

تداخلات دارویی :

مصرف همزمان این دارو با برخی از داروها ممکن است سطح سرمی دیگوکسین را افزایش دهد. همچنین در صورت استفاده از سولفونیل اوره ها خطر هیپوگلیسمی افزایش می یابد.

موارد منع مصرف:

ابتلا به دیابت نوع ۱ و  کتواسیدوز دیابتی.

مکانیزم عمل:

سیتاگلیپتین دیپپتیدیل پپتیداز را مهار می کند و منجر به افزایش طولانی مدت سطح اینکرتین می شود. هورمون های اینکرتین سنتز انسولین و ترشح از سلول های پانکراس را افزایش می دهند و ترشح گلوکاگون از سلول های پانکراس را کاهش می دهند. کاهش ترشح گلوکاگون منجر به کاهش تولید گلوکز کبدی می شود.

جذب: جذب سریع.   فراهمی زیستی: حدود۸۷ ٪. توزیع.   اتصال به پروتئین: ۳۸٪.    متابولیسم: متابولیزه نمی شود.   نیمه عمر: ۱۲ساعت.     دفع : ۸۷٪ از طریق ادرار (عمدتاً بدون تغییر دارو) و ۱۳٪ با مدفوع دفع می شود.

 

اقدامات احتیاطی ویژه در هنگام مصرف قرص زیپمت:

در صورت بروز علائم حساسیتی شدید ، درمان را متوقف کنید. هنگام استفاده از این داروم همزمان با سولفونیل اوره ویا داروهای دیگر ضد دیابت احتیاط کنید. قند خون را به طور مرتب کنترل کنید. در صورت وجود  اختلال کلیوی ممکن است نیاز به تعدیل دوز باشد.  افراد زیر ۱۸ سال نباید این دارو را مصرف کنند. در صورت بارداری و یا شیردهی حتما پزشک را مطلع کنید .

 

از زمانی که دیابت را شناختند اولین تصوری که از دیابت داشتند این بود که لوزالمعده خوب کار نمیکند و انسولین کافی نمی‌سازد .

میدانید که اولین دارویی هم که برای درمان دیابت آمد انسولین بود ، تا سالهای سال و دو تا سه دهه انسولین داروی بی رقیب دیابت بود و هیچ داروی دیگری برای درمان دیابت وجود نداشت .

تا اینکه دیده شد بعضی از داروها هستند که لوزالمعده را تحریک می‌کنند که بیشتر انسولین بسازند ، یه خانواده ای به اسم خانواده سولفونیل اوره ها که به اسم گلی بنگلامید هم شناخته شده است .

داروهای نسل جدید سولفونیل اوره ها آمده است مثل گلی کلازید یا دیابزید یا دایمیکرون و برندهایی نظیر اینها که لوزالمعده را تحریک می‌کنند برای انسولین ساختن .

ولی بعداً متوجه شده اند که تمام داستان دیابت در لوزالمعده نیست ، دیده شده که خیلی از اوقات مشکل در کبد دیابتی ها هست ، کبد دیابتی ها قند زیاد می‌سازد و داروی متفورمین که دوستان دیابتی به وفور ازش استفاده می‌کنند و در هنوز هم جز بهترین دارو‌های دیابت است ، جلوی قند سازی زیاد کبد را می‌گیرد .

در افراد معمول و سالم و کسانی که دیابت ندارند و همه افراد دیابتی و غیر دیابتی ها  وقتی غذا نمی‌خورند قندشان از کبد وارد میشود ولی من و شما بلافاصله وقتی غذا می‌خوریم قند سازی کبد متوقف می‌شود چون قند از غذا آمده است ، در دیابتی ها این اتفاق نمی‌افتد قند کبد با قند غذا جمع می‌شود و قند بعد از غذا بالا می‌رود .

متفورمین جلوی قند سازی کبد را می‌گیرد و زیپمت دو تا دارو هست و دو تا قسمت دارد ، زیپتین و متفورمین ، پس یه قسمتی از این دارو متفورمین است که خدمتتون عرض کردم جلوی قند سازی کبد را می‌گیرد .

زیپتین چه دارویی هست ؟

زیپتین در حقیقت اسم سیتاگیلیپتین هست که مربوط به شرکت داروسازی دکتر عبیدی هست ، سیتاگیلیپتین یک داروی دیگری هست ، ما متوجه شده ایم وقتی غذا میخوریم یک هورمونی از روده ی ما ترشح می‌شود که این هورمون خیلی کارها انجام می‌دهد که یکی از کارهایش این است که به لوزالمعده دستور انسولین سازی را می‌دهد و به کبد دستور میدهد قند نسازد ، این هورمون در بدن افراد دیابتی کم هست یا مشکل دیگری که وجود دارد وقتی این هورمون در بدن ترشح می‌شود یه آنزیمی در بدن ما وجود دارد که ما پزشکان بهش می‌گوییم dpp4 این آنزیم کارش این هست که این هورمون روده رو بی اثر می‌کند بنابراین هورمون روده ما چند دقیقه بیشتر اثر ندارد .

یک سری داروهایی را ساختند که آنزیمی که هورمون روده ما را خراب می‌کند زودتر خرابش بکنند ، یه جور به دشمن حمله کردن هست یعنی به دشمن هورمون روده حمله می‌کنیم .

این دسته داروها را اصطلاحاً بهش می‌گوییم مهار کننده های آنزیم dpp4 که یکی از داروها همین سیتاگیلیپتین هست که به اسم زیپتین شناخته می‌شود .

پس زیپمت مخلوط دو تا دارو هست ، از گونه داروهای ترکیبی ساخته شده است برای این که بیمار راحت تر باشد و لازم نباشد دو تا دارو را جداگانه بخورد ، مخلوطی از متفورمین که خدمتتون عرض کردم جلوی قند سازی کبد را می‌گیرد به اضافه دارویی به اسم سیتاگیلیپتین که آنزیمی که میزند هورمون روده ی ما را خراب می‌کند که هورمون روده خودش نقش مهمی در کنترل قند دارد آن را خراب می‌کند ، بنابراین هورمون روده ی ما بیشتر اثر می‌کند و از این طریق قند خون ما دیگر پایین می آید .

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

منابع:

دیابتی پلاس

1mg

sastimedicine

دیدگاه تان را بنویسید

 

x