چگونه با وجود دیابت پیری خوبی داشته باشیم ؟(بخش اول)
پیر شدن با دیابت چیزی نفرین شده نیست. بلکه می تواند زمان مثبت رشد ، خوشبختی و آرامش باشد....
پیر شدن با دیابت چیزی نفرین شده نیست. بلکه می تواند زمان مثبت رشد ، خوشبختی و آرامش باشد. با این حال ، توجه به این نکته مهم است که مدیریت دیابت در سال های طلایی ممکن است چالش هایی از جمله تغییر در متابولیسم و افزایش مقاومت به انسولین تا مدیریت داروها را به همراه داشته باشد. اما به لطف ابزارهای بهتر و پیشرفت های فناوری ، افراد مبتلا به دیابت این فرصت را دارند که بیش از گذشته زندگی کنند.
در اینجا لیستی از از چند استراتژی آورده شده است که به شما کمک می کند با افزایش سن دیابت خود را کنترل کنید.
۱. سطح گلوکز خون خود را کنترل کنید.
اگر بتوانید گلوکز خون خود را نزدیک به حد نرمال نگه دارید ، خطر عوارض مربوط به دیابت را به طور چشمگیری کاهش می دهید.
کنترل باید چقدر سفت و سخت باشد؟ برخی می گویند میزان پایین تر بهتر است ، اما میزان پایین تر همچنین به معنای خطر بیشتر افت قند خون است (قند خون پایین) ، که می تواند باعث سرگیجه ، زمین خوردن و سایر حوادث شود. به دلیل خطراتی از این قبیل ، انجمن دیابت آمریکا (ADA) مقدار بیشتر را برای افراد مسن توصیه می کند. از آنجا که به بزرگسالان جوان تر معمولاً توصیه می شود که هموگلوبین A1C (اندازه گیری سطح متوسط گلوکز برای دو تا سه ماه گذشته) را زیر ۷ درصد نگه دارند ، به افراد بالای ۶۵ سال توصیه می شود که این میزان را روی ۷.۵ نگه دارند . به سالمندان در وضعیت ضعیف سلامتی ممکن است گفته شود که ۸ یا حتی بیشتر بهترین هدف برای آنها است ، علی رغم بروز خطراتی که ممکن است با تعداد بالاتر A1C افزایش یابد.
برخی از کارشناسان معتقدند که نحوه پایین نگه داشتن قند خون از عدد آن مهمتر است. بسیاری از اوقات ، پزشکان برای کاهش قند خون یا درمان مشکلات سلامتی که بر اثر پیری به همراه دیابت ، داروهای زیادی را تجویز میکنند. تجویز بیش از حد ، میتواند مشکلاتی ایجاد کند. از آنجا که عملکرد کلیه و کبد افراد مسن در فرآوری دارو ضعیف تر است ، خطر بروز عوارض جانبی در آنها بیشتر است.
با این حال ، کنترل A1C با ورزش و غذای سالم ، و رژیم کم کربوهیدرات و دارای فیبر بالا خطرات داروها را به همراه ندارد. ممکن است بخواهید با یک پزشک متخصص گفت و گو کنید تا طرحی مناسب برای شما پیدا کند و یا بهتر باشد که در مورد کاهش دوزها یا قطع برخی داروها با داروساز و پزشک خود صحبت کنید. همین امر در مورد داروهای گیاهی نیز صدق می کند؛ اگر پیر هستید ، با دوزهای کمتری شروع کنید.
۲. از نظر جسمی فعال باشید.
هرچه بیشتر حرکت کنید ، گردش خون شما بهتر خواهد شد و سلولهای شما گلوکز بیشتری را جذب می کنند. انرژی و اعتماد به نفس بیشتری خواهید داشت. بعد از غذا پیاده روی یا ورزش کنید ، کمتر رانندگی کنید و از پله ها استفاده کنید.
ADA روش های زیر را برای تحرک بدنی توصیه می کند:
• افزایش زمان ورزش باعث ایجاد عضلات قوی تری می شود که از گلوکز بیشتری استفاده می کنند.
• تمرینات متعادل مانند ایستادن روی یک پا به جلوگیری از زمین خوردن کمک می کند.
• ورزش های هوازی مانند راه رفتن ، دویدن یا شنا به افزایش سلامت قلب و عروق کمک می کند. قبل از شروع با پزشک خود مشورت کنید.
• حرکات کششی ، یوگا یا تای چی به افزایش انعطاف پذیری کمک می کند.
۳. برای پیری آماده شوید.
اگر می توانید خانه خود را تغییر دهید یا قبل از نیاز به مسکن سالمندان در نظر بگیرید که در خانه با خانواده زندگی کنید یا آنها در کنار شما زندگی کنند. مهیا کردن مسکنی مناسب با افزایش سن ، راحتی و ایمنی شما را برای سالهای آینده تضمین می کند.
۴.کارهایی را انجام دهید که شما را خوشحال می کند.
اگر از موسیقی ، باغبانی ، آواز خواندن یا انجام بافتنی لذت می برید ، در برنامه خود وقت بگذارید تا کاری را که باعث لذت شما می شود انجام دهید. یکی دیگر از گزینه های با ارزش این است که شما برای دیگران نیز وقت صرف کنید ، خواه برای خانواده ، دوستان و خواه در یک موسسه خیریه . رفتار های داوطلبانه در طولانی مدت چیز هایی خوبی برای شما به همراه خواهند داشت.
۵. در ارتباط باشید.
خانواده و دوستان را در زندگی خود نزدیک نگه دارید. با کسانی که بیشتر به آنها اهمیت می دهید زمان بیشتری بگذرانید. گفتگو ، دوستی و همراهی برای حفظ تناسب عاطفی امری کلیدی است.
این امر در مورد حیوانات خانگی نیز صدق می کند. برخی از افراد از حیوانات خانگی حس ارتباط فوق العاده ای کسب می کنند. به ویژه سگ ها می توانند بسیاری از مسائل دیابت را حل کنند آنها فعالیت فیزیکی ، عشق و شادی را تقویت می کنند و به یک برنامه منظم نیاز دارند. سگها همچنین به شما کمک می کنند تا هنگام پیاده روی با افراد جدید آشنا شوید.
۶. با تیم مراقبت های بهداشتی خود همراه باشید.
با افزایش سن ، رسیدن به قرارهای پزشکی یا پرداخت هزینه آنها دشوارتر می شود. مدیریت شرایط قابل پیشگیری و قابل درمان مهم است. در اینجا لیستی از قرارهای مهم که باید برای آنها برنامه ریزی کنید ذکر شده است:
• چشم پزشک : سالی یکبار برای بررسی بیماری چشم دیابتی (رتینوپاتی) و اطمینان از داشتن نسخه مناسب عینک.
• متخصص غدد درون ریز :دو بار در سال یا بیشتر
• پزشک پا : یک بار در سال یا در صورت تجویز بیشتر.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست.
منابع:
diabetesselfmanagement
دیدگاه تان را بنویسید