فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 735

آندومتریوز با تغذیه قابل درمانه؟

آندومتریوز بیماری هست که به نوعی با تغییر شیوه تغذیه میشه درمان کرد، مثلا در افرادی که چاق هستند ...

با توجه به سوالات متعدد مخاطبین پزشک من در مورد اینکه آندومتریوز با تغذیه قابل درمانه؟ ویدئو زیر ضبط و منتشر شده است:

آندومتریوز با تغذیه قابل درمانه؟

دکتر لادن گیاهی متخصص تغذیه و رژیم درمانی پاسخ می‌دهد:

آندومتریوز با تغذیه قابل درمانه؟

سلام خدمت مخاطبین فرهیخته‌ی صفحه‌ی دکتر بانوان، در ارتباط با بیماری آندومتریوز نکات مهمی را شاید در همین صفحه شنیده باشید.

یکی از اختلالاتی که ۵ تا ۱۰ درصد خانم‌ها در سنین باروری، به نوعی درگیرش هستند و یکی از مهم‌ترین مشخصه‌ هاش درد های شدیدی است که در دوران قاعدگی وجود دارد در ناحیه شکم، اگر پیشرفت در واقع این بیماری زیاد باشه، می‌تونه در موقع دفع ادرار مشکلات گوارشی ایجاد بکنه و احتمالاً می‌دانید که این بیماری به جهت پیشرفت و در واقع رشد بافت غشای رحم در فضای خارج از فضای رحم است که بسته به شدت پیشرفتش می‌تونه در واقع فرد رو درگیر درد و علائم دردناک گوارشی موقع دفع ادرار و یا قاعدگی های دردناک بکنه که از زندگی می‌اندازه فرد رو.

همچنین ببینید:

خانوم ها چه دوزی از ویتامین D رو می‌تونن مصرف کنند؟

حالا از نظر تغذیه‌ای، آیا می‌توانیم کمکی به این بیماران بکنیم که منشأ بیماریشون یا اختلالات هورمونی یا اختلالات سیستم ایمنی و یا هر دوی اینها هست؟ 

واقعیت این هست که وقتی بیماری خیلی زیاد پیشرفت می‌کنه در واقع درمان‌های تغذیه‌ای شاید تاثیر تسکینی چندانی نداشته باشند و نکته مهمتر این هستش که اگر ما می‌خواهیم تاثیر تسکین رفتار ها و تغییرات مداخله‌‌ای تغذیه‌ای را داشته باشیم، حتما باید در این تغییراتی که خدمتتون عرض می‌کنم تداوم داشته باشیم، یعنی تداوم در تغییر سبک غذا خوردن می‌تونه کمک کننده در کاهش درد باشه.

حالا این کار به چه ترتیب اتفاق می‌افتد؟ در بدن ما موادی ساخته می‌شوند به نام پروستاگلاندین، این‌ پروستاگلاندین ها یه سریشون التهابی هستن و یه سریشون ضد التهابی هستند، ما برای اینکه درد رو کم بکنیم، باید پیش‌ساز این پروستاگلاندین های التهابی رو در رژیم غذایی‌مون کم داشته باشیم.

این پیش‌ساز هایی که باعث می‌شوند این پروستاگلاندین های التهابی در بدن افزایش پیدا کنند، تو چیه؟

عمدتاً در چربی هایی هستند که جامدند و از طریق منابع حیوانی به دست می‌آیند، بنابراین استفاده از کره، استفاده از روغن حیوانی، استفاده از گوشت های چرب، استفاده از گوشت های سرخ شده، حتی روغن نارگیل می‌تونه باعث افزایش سطح پروستاگلاندین های التهابی بشه.

در مقابل، روغن هایی مثل روغن زیتون فرابکر، روغن گردو، روغن کنجد، روغن هسته انگور، روغن ماهی و آووکادو که خب ما کمترین داریم، اینها اسید های چربی دارند که کمک می‌کنند عوامل ضد التهابی در بدن ما تولید و ترشح بشن.

غیر از این، در مورد لبنیات هم در مورد بیماران آندومتریوز، توصیه می‌کنیم که مصرفش رو محدود بکنند و حتما منابع جایگزین فرآورده‌ های لبنی توی رژیم غذاییشون داشته باشند. مثلاً از کنجد، از انجیر، از سبزیجات برگ سبز رنگ در برنامه غذاییشون استفاده کنند.

برای گوشت ها، جایگزین های درواقع پروتئینی را از منابع گیاهی می‌ذاریم، حتماً لوبیا و حبوبات تو برنامه غذایی اینها به وفور داریم و در واقع رژیم غذایی اینها ۷۰ تا ۸۰ درصد بیس گیاهی داره، نه اینکه ما مطلق حذف بکنیم لبنیات و گوشت ها رو، اما مقدار دریافت رو به مینیمم میرسونیم.

وجود منابع کافی ویتامین b برامون خیلی اهمیت داره، وجود آنتی اکسیدان ها که در توت های رنگی، در سبزیجات تیره رنگ، در جوانه ها، در مغز دانه‌ ها وجود دارند، مثل ویتامین E و سلنیوم برامون خیلی اهمیت داره، بادام منبع ویتامین E و خیلی کمک کننده هستش.

در مورد فیبر، افزایش مصرف فیبر هم ما توصیه می‌کنیم. پس همه منابعی که ما می‌گیم کمک می‌کنه در یک رژیم غذایی، با ویژگی‌های گیاه خواری بیشتر وجود داردن، دریافت آب کافی بسیار برای ما مهم است، اکثر بیماران آندومتریوز باید این رو بدونن که ما می‌خواهم التهاب را کم کنیم، پس اگر بیمار آندومتریوزی هستید که دچار چاقی هستید، چاقی خودش یک شرایط التهابی برای بدن ایجاد می‌کند و نسبت به کاهش وزن منطقی باید اقدام کنیم. 

در ارتباط با مصرف مکمل ها معمولاً زیر نظر متخصص ممکنه دوره مصرف ویتامین C، ویتامین E، امگا ۳، کلسیم، منیزیم و یا روی تجویز بشود، اما حتما اینو بدونید که مصرف مکمل‌ ها نمی‌تواند جایگزین اصلاح سبک غذایی شما باشد.

موفق باشید.

دیدگاه تان را بنویسید

 

x