فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 589

آیا گیلاس برای دیابتی ها خوبه؟

گیلاس منبعی غنی از ویتامین سی، پتاسیم و فیبر است، گیلاس دارای شاخص قندی نسبتا بالایی است که باید دیابتی ها به این نکته توجه کنند

شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که گیلاس چه تاثیری بر روی  میزان قندخون و کنترل دیابت افراد می گذارد.
گیلاس نسبتاً کم کالری است ، اما این میوه خوشمزه تابستانی مواد مغذی قابل توجهی رو در خودش داره از جمله:

فیبر

ویتامین سی

پتاسیم

پلی فنول ها

کاروتنوئیدها

تریپتوفان

سروتونین

ملاتونین
 

آیا گیلاس می تواند بر دیابت تأثیر مثبت بگذارد؟

همچنین ببینید:

فواید زردآلو برای دیابتی ها

با توجه به یک بررسی معتبر در سال ۲۰۱۸ که در مجله Nutrients منتشر شده است ، گیلاس به دو دسته اصلی شیرین و ترش دسته بندی می شود.

بیشتر گیلاس های شیرین به صورت تازه مصرف می شوند. فقط ۲۰ تا ۲۵ درصد از گیلاسهای شیرین به صورت کنسرو ، منجمد ، خشک شده ، درآب نمناک و… مصرف میشوند.

آیا افراد دیابتی می توانند گیلاس بخورند؟

اگر مبتلا به دیابت هستید ، مهم است که سطح قند خون خود را در حد پیشنهادی پزشک خود نگه دارید. یکی از راه های انجام این کار ، نظارت بر میزان مصرف کربوهیدرات ها است.

منابع سالم کربوهیدراتهای رژیمی شامل سبزیجات غیر نشاسته ای ، میوه ، غلات کامل و لوبیا میشود. گیلاس نیز یک گزینه است ، اما مهم است که مقدار آن را در هر سهم و وعده رصد کنید.

طبق گزارش انجمن دیابت انگلیس ، یک وعده ی کوچک گیلاس شامل ۱۴ عدد گیلاس میشود(تقریباً برابر با همان میوه ۲ کیوی ، ۷ توت فرنگی یا ۳ زردآلو). از آنجا که افراد مختلف واکنش متفاوتی نسبت به میزان کربوهیدرات های مختلف  دارند ، قبل و بعد از امتحان کردن گیلاس برای اولین بار ، سطح قند خون خود را آزمایش کنید.

میزان کربوهیدرات گیلاس

گیلاس تازه

یک فنجان گیلاس  شیرین دارای ۲۵ گرم کربوهیدرات است. و این تقریباً معادل همان ۶ قاشق چایخوری شکر است. یک فنجان گیلاس ترش  حدود ۱۹ گرم کربوهیدرات دارد که تقریباً مشابه ۵ قاشق چایخوری شکر است.

مصرف نصف یک فنجان نباید برای بیشتر افراد دیابتی مشکلی ایجاد کند. با این حال ، بهترین راه درک نحوه واکنش بدن شما به گیلاس ، بررسی میزان قند خون شما یک تا دو ساعت پس از خوردن آن است.

کنسرو گیلاس

انواع گیلاس های کنسرو شده ، اغلب در آب میوه یا شربت بسته بندی می شوند که حاوی مقدار زیادی قند اضافی هستند. یک فنجان گیلاس کنسروی (و مایع آن)  حدود ۶۰ گرم کربوهیدرات دارد. و این معادل حدود ۱۵ قاشق چایخوری شکر است.

شاخص گلیسمی گیلاس

شاخص گلیسمی (GI) اثرات غذایی بر سطح قند خون را بر اساس محتوای کربوهیدرات ماده ی غذایی نشان می دهد. شاخص گلیسمی بالا باعث افزایش سطح قند خون شما می شود. شاخص گلیسمیک گیلاس های شیرین ۶۲ است و بنابراین نمره ی  متوسطی در ​​GI  دارد. شاخص گلیسمیک گیلاس ترش تازه ۲۲ است و درنتیجه نمره ی پایینی را از نظر شاخص گلیسمی داراست.

آیا گیلاس می تواند بر دیابت تأثیر مثبت بگذارد؟

تحقیقات در مورد نقش احتمالی گیلاس در درمانی برای دیابت در حال انجام است.

نتایج این مطالعات و مطالعات دیگر نشان می دهد که ادامه تحقیقات ممکن است نشان دهد که گیلاس در تنظیم گلوکز سالم نقش دارد ، و احتمالاً خطر ابتلا به دیابت  و اثرات سوء آن را کاهش می دهد.

یک منبع معتبردر سال ۲۰۱۸ نشان داد که هر دو نوع گیلاس شیرین و ترش منبع غنی از پلی فنول ها و ویتامین C هستند و می توانند با جلوگیری یا کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو سلامت را ارتقا ببخشند.

یک منبع در حال مطالعه بر روی موش های صحرایی دیابتی نتیجه گرفت که عصاره گیلاس در کنترل سطح قند خون مفید است و به نظر می رسد که گیلاس در کنترل دیابت و کاهش عوارض دیابت موثر است.

یک مطالعه معتبر نشان داده است که عصاره گیلاس ترش تأثیر مفیدی بر موشهای صحرایی دیابتی داشته است.

یک مقاله ی چاپ شده در ژورنالی معتبر به نقل از منبعی معتبر در سال ۲۰۱۷ بیان کرده است که به نظر میرسد آنتوسیانین های رژیمی موجود در گیلاس ، به همراه سایر میوه ها مانند زغال اخته حساسیت به انسولین را هدف قرار می دهند و پتانسیل تعدیل شرایطی مانند دیابت را دارند.

در آخر:

اگر مبتلا به دیابت هستید ، گیلاس می تواند یک بخش سالم و خوشمزه از رژیم غذایی شما که دارای ویتامین C ، پتاسیم و فیبر است، باشد. با این حال ، بر اساس شاخص گلیسمیک گیلاس ، شما باید هنگام میل کردن و لذت برن از طعم آن ، اندازه ی مصرفتان را نیز کنترل کنید.

و در نهایت تعدادی از مطالعات نشان می دهند که گیلاس می تواند در درمان دیابت از جمله تنظیم گلوکز نقش داشته باشد.

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

منابع:

healthline

دیدگاه تان را بنویسید

 

x