آیا روزه داری در ایام کرونا باعث تضعیف سیستم دفاعی بدن نمیشود؟
در آستانه ماه مبارک رمضان هستیم و در شرایط اپیدمی کووید ۱۹ هستیم یکی از سوال هایی که میشه اینه که آیا روزه داری مقاومت بدن رو کم میکنه یا نه باعث تقویت بدن ...
آیا روزه داری در ایام کرونا باعث تضعیف سیستم دفاعی بدن نمیشود؟
توضیح دکتر لنکرانی در خصوص تاثیر روزه داری بر قدرت دفاعی بدن :
در آستانه ماه مبارک رمضان هستیم و در شرایط پاندمی کووید ۱۹ هستیم یکی از سوال هایی که میشه اینه که آیا روزه داری باعث تضعیف سیستم ایمنی میشه یا سیستم ایمنی رو تقویت میکنه؟
خب یه عده ای هستند که با توجه به شرایط های خاص و بیماریهایی که دارند در کل روزهداری براشون خوب نیست و با توجه به تشخیص پزشکی شون نباید روزه بگیرند ، اما در حالت کلی برای افراد عادی جامعه در این باره خیلی بررسی های زیادی شده خصوصاً در سال گذشته .
همچنین ببینید:
روزهداری خصوصاً در مدل اسلامی که داره اگر که حتماً سحری میل کنند و افطاری میل کنند و فقط وعده ناهار را حذف کند مشکلی پیش نمیاد و سیستم ایمنی رو بالا میبره.
از نظر انسان شناسی باستان انسانها در طول تاریخ غذا رو به صورت منظم نمیخوردند یعنی اینکه وعده های خاصی بخوان استفاده کنند .
یعنی اینکه اصلاً غذا گیرشان نمیآمده که مثلاً منظم بخورن ، و انسانها در قدیم در روز فعالیت و کوشش زیادی می کردند تا به غذا دست پیدا کنند .
اینکه ما الان در روز سه وعده صبحانه و ناهار و شام رو وعدههای اصلی غذا داریم و سر موعد مقرر صبحانه و ناهار و شام رو میخوریم اتفاق جدیدی هست در تاریخ بشریت که انسان ها در زمانی که گرسنه هستند غذا نمی خورند در وعده های مشخص شده غذا می خورند .
و این اتفاق که زمانی که گرسنه هستند غذا نمی خورند و در موعد مقرر غذا میخورد باعث عوارض زیادی در بدن میشود ، مهمترین عوارض سه وعده در روز غذا خوردن این است که چاقی رو در بدن ایجاد میکنه که حتی با چاقی زمان گذشته هم متفاوت و چاقی در قسمت شکم می باشد که خود این قضیه مقاومت بدن را در مقابل انسولین کم میکنه و شانس ابتلا به دیابت و پس از آن ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را زیاد میکنه .
حالا این نوع روزه گرفتن اسلامی اینطور هستش که در وعده سحر غذا میخوریم بعد به مدت ۱۰ تا ۱۶ ساعت غذایی مصرف نمی شه و بعد در وعده افطار غذا میخوریم این فایده را برای بدن داره که ذخیره های مواد زائدی که در بدن داشته رو آزاد کنه و متابولیسم بدن از مصرف قند و تولید اسید های چرب به مصرف کیتون بادی ها تغییر پیدا کنه و این باعث میشه که یک پاکسازی در بدن رخ بده و ما موارد بسیار زیادی را در این رابطه دیده ایم ، جدیدا در مجله مشهور نیولند ژورنال در مورد آثار روزه داری مطالبی چاپ شده .
هم در مطالعات انسانی ودر مطالعات حیوانی چقدر میتونه سیستم ایمنی رو قدرتش رو افزایش بده و به غیر از اون گروهی که به دلایل بیماری های جسمی موفق به روزه گرفتن نمیشن اطلاعات علمی نشان داده که غیر از این که ما داریم به وظیفه شرعی مون عمل می کنیم روزه داری باعث بالا بردن سیستم دفاعی بدن میشه کاهش عفونت ها کاهش ابتلا به سرطان و بیماریهای قلبی رو پیش داره .
پس توفیقی هست که هم مزایای دینی داره برای ما و تقرب به درگاه خداوند داره و هم سیستم بدنمون رو پاکسازی میشه و سیستم ایمنی مون تقویت میشه .
امیدواریم تمام هموطنانمون از برکات ماه مبارک رمضان بیشتر از همیشه مستفیض باشند
دیدگاه تان را بنویسید