فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 406

آیا بادام زمینی برای دیابت مفید است؟

بادام زمینی ها در واقع آجیل نیستند بلکه در گروه حبوباتی مانند لوبیا یا نخود فرنگی قرار دارند. آنها دارای خواصی هستند که باعث می شوند تا به حبوبات شباهت بیشتری داشته باشند اما به آجیل ها نیز شبیه هستند ...

بسیاری از افراد بادام زمینی را به شکل کره بادام زمینی ، آب نبات و میان وعده  هایی که به آنها مقداری نمک اضافه شده است مصرف می کنند. اما چگونه خوردن بادام زمینی ممکن است افراد مبتلا به دیابت را تحت تأثیر قرار دهد؟

آیا بادام زمینی برای دیابت مفید است؟

افراد مبتلا به دیابت باید اطمینان حاصل کنند که میزان قند خون آنها خیلی سریع و خیلی زیاد بالا نمی رود. به همین دلیل ، آنها باید با دقت در مورد رژیم غذایی خود رفتار کنند.بادام زمینی دارای شاخص گلیسمی پایینی است  و از بار گلیسمی پایینی برخوردار است و حاوی مواد مغذی مهمی است که آن را به یک انتخاب مناسب برای تغذیه تبدیل می کند. با این حال ، ممکن است در مصرف آن خطراتی نیز وجود داشته باشد.

در این مقاله به بررسی مواردی می پردازیم که افراد مبتلا به دیابت قبل از تصمیم به خوردن بادام زمینی باید از آنها آگاه باشند.

همچنین ببینید:

فواید پسته برای دیابتی ها

ارزش غذایی

بادام زمینی ها در واقع آجیل نیستند بلکه در گروه حبوباتی مانند لوبیا یا نخود فرنگی قرار دارند. آنها دارای خواصی هستند که باعث می شوند تا به حبوبات شباهت بیشتری داشته باشند اما به آجیل ها نیز شبیه هستند.

شواهد زیادی وجود دارد که نشان می دهند حبوبات و آجیل برای سلامتی یک فرد مفید هستند.یک مطالعه منتشر شده نشان داده است  که آجیل و بادام زمینی سرشار از مواد مغذی هستند ، از جمله:

چربی های سالم

پروتئین گیاهی

فیبر

مواد معدنی

آنتی اکسیدان ها

این مواد میتوانند به کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی  ، فشار خون بالا ، کلسترول و التهاب کمک کند. که همه اینها می توانند در اثر ابتلا به دیابت به وجود بیایند ویا تشدید شوند.طبق اعلام وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA) ، یک اونس یا ۲۸.۳۵ گرم بادام زمینی خام حاوی مواد مغذی زیر است:

کالری ۱۶۱

پروتئین ۷.۳۱ گرم

کربوهیدرات ها: ۴.۵۷گرم  که شامل  (۱.۳گرم شکر) و (۲.۴گرم فیبر) میباشد

چربی اشباع: ۱.۷۸گرم

چربی اشباع نشده ۶.۹۳ گرم

 نوعی چربی اشباع نشده: ۴.۴۱گرم

کلسیم: ۲۶میلی گرم

آهن: ۱.۳میلی گرم

منیزیم :۴۸ میلی گرم

فسفر :۱۰۷ میلی گرم

پتاسیم :۲۰۰ میلی گرم

سدیم :۵ میلی گرم

روی : ۰.۹۳ میلی گرم

همچنین حاوی ویتامین های گروه B به ویژه نیاسین و فولات و ویتامین E است.

مدیریت گلوکز

بادام زمینی نه تنها از نظر دارا بودن مواد مغذی دارای ارزش غذایی است بلکه همچنین تأثیر کمی بر میزان سطح قند خون دارد.بادام زمینی دارای نمره ۱۴ در شاخص گلیسمی  است که این عدد  آن را به یکی از مواد غذایی با کمترین امتیاز در این شاخص تبدیل کرده است.و این تأثیر کم بر سطح قند خون یکی از دلایلی است که بادام زمینی می تواند یک میان وعده مناسب برای مبتلایان به دیابت باشد.

بادام زمینی و سلامت قلب

بیماری قلبی عروقی یک عارضه شایع دیابت هستند. افراد مبتلا به دیابت باید رژیم های غذایی را انتخاب کنند که نه تنها به مدیریت قند خونشان کمک کند بلکه خطر سکته و بیماری های قلبی را نیز کاهش دهد.به گفته انجمن قلب آمریکا (AHA) ، مواد معدنی و فیبر موجود در حبوبات  (که شامل لوبیا و بادام زمینی نیز میشود) برای قلب مفید هستند.بادام زمینی می تواند به کاهش فشار خون کمک کند و فیبر موجود در آن باعث می شود فرد احساس پر بودن کند وسیری کند. فیبر همچنین می تواند به کاهش قند خون نیز کمک کند. و اینها مسایل مهمی برای مبتلایان به دیابت هستند.

فشار خون بالا ، کلسترول بالا و چاقی همه عوامل پر خطری هستند که میتوانند احتمال ابتلا به دیابت و بروز بسیاری از عوارض آن از جمله بیماری های قلبی عروقی را افزایش دهند.یادتان باشد هر غذایی که از قلب محافظت می کند ، ممکن است برای افراد مبتلا به دیابت نیزمفید باشد.با مطالعه داده ها در مورد بیش از ۲۰۰۰۰۰ نفر با پیشینه های مختلف ، مشخص شده است که خطر مرگ بر اثر بیماری های قلبی و سایر بیماری های مشابه در افرادی که در رژیم غذاییشان به طور مداوم از بادام زمینی استفاده میکنند بسیار کمتر است.

این نشان می دهد که ممکن است بین خوردن بادام زمینی و سلامت قلب ارتباطی وجود داشته باشد ، اگرچه برای تأیید این موضوع تحقیقات بیشتری لازم است.دلایل این امر نیز ممکن است وجود فیبر و مواد معدنی موجود در بادام زمینی باشد.بادام زمینی حاوی مقداری سدیم است که می تواند فشار خون را بالا ببرد ، اما در عین حال حاوی کلسیم ، منیزیم و پتاسیم نیز هست که همگی اینها می توانند از سلامت قلب محافظت کنند.

به گفته AHA ، پتاسیم می تواند تأثیر منفی جذب سدیم را کاهش دهد.ارزش غذایی و سلامتی بادام زمینی نیز به فرآوری آن بستگی دارد که این فرآوری ها می توانند مقدار زیادی نمک ، شکر و چربی به آن اضافه کنند.

فیبر

بادام زمینی مانند لوبیا و حبوبات حاوی فیبر است. انجمن دیابت آمریکا افراد مبتلا به دیابت را تشویق به مصرف فیبر می کنند؛ زیرا:به کاهش سطح کلسترول کمک می کندباعث میشود فرد بعد از خوردن  غذا به مدت طولانی تری احساس سیری داشته باشدجذب گلوکز را کاهش میدهد و یا آهسته می کند.

خوب است بدانید همان عواملی که خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می دهند همچنین قادرند خطرپیشرفت آن را نیز کاهش دهند و از اینکه این بیماری منجر به بروز عوارض دیگری نیز بشود جلوگیری میکنند.مطالعات نشان داده اند که مصرف فیبر زیاد می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش دهد. در رژیم غذایی پر فیبر ، زنان باید بیش از ۲۵ گرم و مردان بیش از ۳۸ گرم فیبردر روز مصرف کنند.

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

منابع:

medicalnewstoday

دیدگاه تان را بنویسید

 

x