فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 382

آزمایشی امیدوار کننده در درمان دیابت!

بیماران دیابتی با مشکل در تولید یا مدیریت انسولین شناخته می شوند. انسولین به طور معمول در لوزالمعده تولید می شود ، اما بدن افراد مبتلا به دیابت به اندازه کافی از آن تولید نمی کند....

بیماران دیابتی با مشکل در تولید یا مدیریت انسولین شناخته می شوند. انسولین به طور معمول در لوزالمعده تولید می شود ، اما بدن افراد مبتلا به دیابت به اندازه کافی از آن تولید نمی کند. برای درمان دیابت ، بسیاری از دیابتی ها باید سطح قند خون خود را تحت نظر داشته باشند و در صورت لزوم انسولین را مستقیماً وارد جریان خون کنند.

آزمایشی امیدوار کننده در درمان دیابت!

در نوعی درمان که در حال آزمایش است  از سلول های بتا برای ترشح انسولین در بدن فرد مبتلا استفاده می کند.

این درمان در واقع به سلولهای بنیادی (سلولهای iPS) وابسته است. این سلول ها در اصل مانند لوحی خام و خالی هستند که می توانند تقریباً به هر نوع دیگری از سلول های بدن تبدیل شوند.

همچنین ببینید:

دیابتی ها از چه غذا‌هایی نخورن؟!

در یک مطالعه جدید ، تیم تحقیقاتی با استفاده از تکنیکی که در سال گذشته برای تولید و وارد کردن این سلول ها به جریان خون ابداع کرده بود این مطالعات را پیش برد. هنگام تبدیل سلولهای بنیادی به نوع دیگری از سلولها ، همیشه ممکن است  اشتباهاتی رخ بدهد و همیشه درصد خطایی وجود دارد؛ سلولهای حاصل از اینگونه خطاها نیز به همراه سلولهای سازنده انسولین وارد ترکیب مورد نظر برای آزمایشات میشوند ؛ هر چند این سلول ها بی ضرر هستند اما یکی از محققان این تحقیق خاطر نشان کرده است که : "هر چه سلول های غیر هدفمند تری به دست آورید ، سلولهای مفید کمتری از نظر درمانی نیز خواهید داشت." وی افزود : برای درمان فرد مبتلا به دیابت به حدود یک میلیارد سلول بتا نیاز دارید. اما اگر یک چهارم سلولهایی که ساخته اید در واقع سلولهای کبدی یا سلولهای پانکراس هستند ، به جای نیاز به یک میلیارد سلول ، به 1.25 میلیارد نیاز خواهید داشت. این امر درمان بیماری را ۲۵ درصد دشوارتر می کند. 

اما در روش جدید محققان  ازتولید سلول های ناخواسته خلاص شده اند. آنها فرایندی را ایجاد کرده اند که طی آن سیتواسکلت سلول(یعنی ساختاری که به سلول شکل خاصی میبخشد) را مورد هدف قرار میدهند و اینگونه نه تنها سلول های بتای بیشتری تولید میکنند بلکه میتوانند سلول هایی با عملکرد بهتر نیز تولید کنند..

هنگامی که این سلولهای جدید به موشهای دیابتی تزریق شدند ، سطح قند خون آنها تثبیت شد و آنها را تا نه ماه در حالت بهبود عملکرد و به دور از علایم بیماری قرار داد.

البته قابل به ذکر است  که این فقط آزمایشی بر روی حیوانات بوده است. نتایج نباید به عنوان متدی درمانی برای انسانها تعبیر شود. اما این آزمایش میتواند یک شروع امیدوارکننده باشد.

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست.

دیدگاه تان را بنویسید

 

x