فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 2073

چگونه دختران را برای بلوغ آماده کنیم؟

بلوغ می تواند برای برخی افراد سخت و گیج کننده به نظر برسد. با دوران بلوغ بدن دچار تغییرات زیادی خواهد شد. تغییرات هورمونی بر بافت پستان، مو، عضلات، پوست و استخوان تاثیر می گذارد...

بلوغ و آمادگی برای آن

دوران بلوغ می تواند یک دوره استرس زا باشد. دوران بلوغ اغلب دارای شرایطی مانند جوش صورت، آکنه، تغییرات هورمونی، رشد موهای زائد، سیکل قاعدگی و دیگر موارد است.

چگونه دختران را برای بلوغ آماده کنیم؟

 

اما این نوع تلخی ها در برخی افراد که برای دوران بلوغ آمادگی لازم را نداشتند نیز تشدید می شود. این موضوع به ویژه در مورد دخترانی که قبل از 12 سالگی به بلوغ می رسند و یا دخترانی که والدین آنها شناخت کافی ندارند، صدق می کند. با وجود عدم این آمادگی، احتمال بر این است که مهمترین دوره زندگی دختران به تجربه ای بسیار منفی در زندگی تبدیل خواهد شد.

در واقع طبق تحقیقات منتشر شده در مجله سلامت نوجوانان، تعداد زیادی از دختران و نوجوانان برای قاعدگی و تغییراتی که در بدنشان رخ می دهد و همچنین سلامت باروری احساس آمادگی ندارند. در حالی که بسیاری از دختران از مادر، خواهر و یا معلم خود اطلاعاتی در مورد بلوغ و قاعدگی گرفته بودند؛ بیان کردند که این اطلاعات کافی و صحیح نبوده و یا با تاخیر و دیر به آنها گفته شده است.

علاوه بر این برخی دختران با دیدن اولین قاعدگی خود وحشت زده و شرمنده شده بودند. بیشتر اوقات این احساسات منفی با عدم آمادگی کافی برای بلوغ همراه است. گاهی اوقات دختران هنگام قاعدگی نمی دانستند که چه اتفاقی برای بدن آنها افتاده است. زمان بلوغ بر روی دختران تاثیرات متفاوتی به همراه داشته است. به عبارت دیگر با بلوغ زودرس، تجربه های منفی بیشتری همراه است.

این عدم آگاهی و آمادگی نشان می دهد که باید گام های بیشتری برای آموزش روند بلوغ و نحوه مدیریت تغییرات در بدن دختران برداشته شود.

 

بلوغ زودرس

بلوغ زودرس نیز زمانی است که بدن کودک خیلی زود به بدن فرد بزرگسالان تبدیل می شود. وقتی بلوغ قبل از 8 سالگی در دختران و قبل از 9 سالگی در پسران شروع شود، بلوغ زودرس در نظر گرفته می شود.

بلوغ شامل رشد سریع استخوان ها و ماهیچه ها، تغییر در شکل و اندازه بدن و توسعه توانایی بدن برای تولید مثل است.

علت بلوغ زودرس را اغلب نمی توان یافت. شرایط خاصی مانند عفونت ها، اختلالات هورمونی، تومور، ناهنجاری های مغزی ممکن است باعث بلوغ زودرس شود. درمان بلوغ زودرس معمولاً شامل دارو برای به تاخیر انداختن رشد بیشتر است.

علائم و نشانه های بلوغ زودرس شامل ایجاد موارد زیر قبل از 8 سالگی در دختران و قبل از 9 سالگی در پسران است:

  • رشد سینه و اولین سیکل قاعدگی در دختران
  • بزرگ شدن آلت تناسلی، رشد موهای صورت و تغییر صدا در پسران
  • رشد موهای ناحیه تناسلی یا زیر بغل

همچنین ببینید:

چه عواملی باعث بلوغ زودرس یا تاخیر بلوغ در دختران و پسران می‌شود؟

 

زمان آگاهی دادن درباره بلوغ

زمانی که دختران با علائم بلوغ مواجه می شوند در حال کاهش است. هنگامی که بلوغ زودرس رخ می دهد، شمار دخترانی که به موقع آموزش نمی بینند بیشتر می شود. علاوه بر این، شروع قاعدگی در سنین پایین با تجربیات منفی بیشتری همراه بوده است.

برخی دختران شکایت دارند که والدین با بلوغ آنها بلافاصله به هشدار درمورد روابط نامناسب جنسی می پردازد؛ بدون اینکه به آنها توضیح داده شود که چه اتفاقی در بدن آنها رخ می دهد.

 

فرآیند بلوغ

با شروع روند بلوغ در دختران، اولین تغییراتی که رخ می دهد قابل مشاهده نیست. به عنوان مثال اولین تغییراتی که رخ می دهد شامل تغییرات هورمونی به دلیل فعال شدن هیپوتالاموس، صورت می گیرد. تغییرات دیگر در تخمدان ها بر اثر ترشح هورمون جنسی ایجاد می شود.  از علائم بلوغ می توان به افزایش بوی بدن و ترشحات واژن اشاره کرد.

 

رشد پستان با زمان بلوغ

رشد پستان اغلب یکی از اولین علائم بلوغ به شمار می رود که دارای رشد ناگهانی است. پستان اغلب بعد از رشد موهای زائد در نواحی شرمگاهی، رشد می کنند. باید بدانید پستان دختران تا قبل از سن هشت سالگی نباید رشد داشته باشد.

 

نخستین قاعدگی

تقریباً دو تا دو سال و نیم پس از رشد پستان ها، دختران اولین سیکل قاعدگی خود را تجربه خواهند کرد. اکثر محققان کاهش سن قاعدگی را به دلیل تغذیه نامناسب نسبت می دهند. همچنین به خاطر داشته باشید که دختران با وزن و چربی بدن کم اغلب قاعدگی با تاخیر خواهند داشت. بیشتر دختران بلافاصله چرخه های قاعدگی منظم را تجربه نمی کنند. بلکه ممکن است تا 14 ماه زمان لازم باشد تا قاعدگی تنظیم گردد.

اگر قاعدگی های بیشتر از هر 28 روز تکرار شود یا اگر بیش از هفت روز طول می کشد، باید به پزشک مراجعه کرد. همچنین باید در مورد خونریزی بیش از حد شدید یا داشتن قاعدگی بسیار دردناک با پزشک مشورت نمایید.

 

مشکلات بلوغ زودرس دختران

با بلوغ زودهنگام نسبت به همسالان دیگر، تغییراتی که در بدن رخ می دهد می تواند آزاردهنده باشد. در واقع اغلب دختران پر از ناامیدی، سردرگمی، استرس و موارد دیگر هستند. حتی خطر ابتلا به افسردگی، مصرف مواد و روابط جنسی زودهنگام در این گروه دختران وجود دارد.

هنگامی که یک دختر نخستین فرد در گروه همسالان خود است که وارد فرآیند بلوغ می گردد، این مشکل نیز وجود دارد که او می خواهد متناسب با گروه همسالان خود باشد. برخی مطالعات نشان داده‌اند که بلوغ زودرس در دختران، اثرات منفی طولانی مدت بر روی سلامت ذهن آنها می گذارد. به جز افسردگی این امکان وجود دارد که اختلال خوردن یا رفتارهای مخرب مبتلا شوند. آنها همچنین نسبت به همسالان خود دارای اضطراب و اعتماد به نفس کمتری هستند.

 

بزرگ تر از سن واقعی

یکی از بزرگترین مشکلات بلوغ زودرس، فشار اجتماعی است که دختران تجربه می کنند. حتی اگر بدن آنها بالغ به نظر می رسد، اعمال آنها ممکن است کودکانه باشد. این واقعیت می تواند منجر به قضاوت های منفی توسط افراد بزرگسال و افرادی که آنها را نمی شناسند شود.

 

گفتگو با دختران در مورد بلوغ

صحبت کردن با دختر در مورد بلوغ نقش مهمی برای والدین دارد. والدین باید قبل از اینکه علائم بلوغ و تغییرات شروع شود، با فرزند خود صحبت کنند. با این حال متأسفانه بسیاری از والدین احساس می کنند که برای انجام این مکالمه آمادگی لازم را ندارند و ممکن است خودشان نیز معذب شوند.

اما نباید اجازه دهید که این احساسات شما را از این گفتگو مهم باز دارد. به یاد داشته باشید که صحبت کردن با فرزندتان در مورد تغییرات پیش روی او، نه تنها از نگرانی و استرس او کم می کند بلکه سبب پیوند محکمی بین شما خواهد شد. وقتی فرزند شما قبل از رسیدن به بلوغ بداند که چه تغییراتی در بدن رخ می دهد دچار شوک و وحشت نخواهد شد.

 

صحبت به موقع

تا زمانی که فرزند شما به 8 سالگی برسد، باید بداند که چه تغییراتی در بدن او ایجاد خواهد شد. بسیاری از والدین ممکن است این موضوع را زود بدانند، اما به خاطر داشته باشید که برخی از دوستان فرزندتان ممکن است تا آن زمان استفاده از لباس زیر را نیز یاد گرفته باشد.

 

گفتگو قبل از قاعدگی، پیش از شروع آن

به یاد داشته باشید دخترانی که نمی دانند ممکن است بدنشان در حال تغییر باشد، ممکن است با دیدن خون بترسند. اگرچه بیشتر دختران تا سن 12 یا 13 سالگی دچار قاعدگی نمی شوند، اما برخی از آنها از 9 سالگی چرخه قاعدگی خود را آغاز می کنند. در همین حال بیشتر دخترها از 16 سالگی به بعد پریود می شوند.

 

آماده کردن لوازم مورد نیاز

از مدت ها قبل از شروع سیکل قاعدگی فرزندتان، برخی وسایل مورد نیاز او را آماه نمایید. در مورد نحوه استفاده از آنها با او صحبت کرده و مطمئن شوید که او پد خود را با زمان مشخص تعویض می کند. به خاطر داشته باشید که فرزند شما ممکن است در خارج از منزل و دور از شما دچار سیکل قاعدگی شود. بنابراین در صورت نیاز وسایل لازم را در کیف او بگذارید.

 

رفتار عادی در مورد بلوغ

اغلب دختران می خواهند بدانند در زمان قاعدگی در مدرسه چه کاری باید انجام دهند. به آنها اطمینان دهید که نخستین قاعدگی خیلی کم است و نباید نگران باشند. البته او را در برابر شرایط غیرمنتظره نیز آماده کنید.

همچنین می توانید با فرزند خود جهت پیدا کردن لباس زیر به فروشگاه رفته و با هم جهت انتخاب چیزی که دوست دارد صحبت کنید.

 

پرهیز از اغراق

با دختر خود در مورد تغییرات هنگام بلوغ به طور اغراق آمیز صحبت نکنید. به صورتی رفتار نکنید که او از دردهای ناشی از گرفتگی عضلات دچار استرس و وحشت شود. به او اطمینان دهید این روند طبیعی بوده و هیچ ترسی وجود ندارد.

همچنین ببینید:

کمبود هورمون رشد و آنچه باید بدانید

 

اطمینان بخشی مجدد

بسیاری از دختران احساس خوبی درمورد تغییرات بدن خود ندارند و نگران ظاهرشان می باشند . آنها را درمورد طبیعی بودن چیزی که تجربه می کنند مطمئن کنید. برخی دختران نگران این موضوع هستند که رشد سینه مناسبی ندارند و با دیگران نیز متفاوت می باشند. به آنها اطمینان دهید که رشد سینه در افراد متفاوت است، پس جای نگرانی وجود ندارد.

در نهایت به یاد داشته باشید که با شروع بلوغ فرزندتان سوالات فراوانی نیز برای او ایجاد می شود. به سوالات فرزند خود صادقانه پاسخ دهید. درصورتی که جواب سوالات او را نمی دانید؛ تحقیق کرده و با صبر و شکیبایی به او جواب دهید. در شرایط نیاز از متخصص مشورت بگیرید.

آگاه کردن به موقع دختران از مسائل بلوغ، سبب افزایش اعتماد به نفس در آنها خواهد شد. لازم است فرزندتان را برای چنین دوره ای از قبل آماده نمایید.

 

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

منابع:

verywellfamily

 

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

x