آنچه در مورد جوش روی نوک سینه باید بدانید
بسیاری از برآمدگی ها و جوش های روی پستان خوش خیم هستند. وجود برجستگی های کوچک و بدون درد در ناحیه آرئول، جوش ها و فولیکول های مسدود شده مو طبیعی هستند و ممکن است افراد این موارد را تجربه کنند. اگر برآمدگی دردناک یا همراه با خارش باشد و با علائمی مانند ترشح، قرمزی یا بثورات ظاهر شود، می تواند نشان دهنده بیماری دیگری باشد که باید درمان گردد...
جوش روی پستان و آنچه باید بدانید
وجود جوش بر روی پستان نسبتاً رایج است. مشاهده جوش در این ناحیه ممکن است نگران کننده باشد اما معمولاً خطرناک نیست.
دلایل ایجاد جوش بر روی پستان عبارتند از:
- آکنه
- بهداشت شخصی
- عفونت قارچی
- آبسه ساب آرئولار
- سرطان پستان
- کیست سینه
- موهای زیرپوستی
- غدد مونتگومری متورم
همچنین ببینید:
عفونت پستان چیست؟
علت جوش و دانه های روی پستان
علت ایجاد جوشهای روی پستان ممکن است مشابه جوش های دیگر نواحی بدن باشد.
آکنه
مانند سایر نقاط بدن، منافذ مسدود شده می تواند باعث ایجاد جوش بر روی پستان شود.
سلولهای مرده پوست و سبوم، که روغن طبیعی بدن است، تقریباً در هر نقطهای از بدن منجر به ایجاد جوش می شود؛ که بر روی پستان نیز امکان ایجاد آن وجود دارد.
هورمون ها یکی از دلایل رایج جوش هایی هستند که در هر نقطه از بدن ایجاد می شوند. این هورمون ها و جوش های مرتبط به خصوص در زمان های خاصی از چرخه قاعدگی رایج هستند.
آکنه همچنین می تواند در اثر اصطکاک لباس ایجاد شود. پوشیدن لباس تنگ توصیه نمی شود.
در موارد نادر، بیماری به نام آکنه کنگلوباتا باعث ایجاد جوش بر روی پستان می شود. این جوش ها برآمدگی های عمیق، طولانی مدت و قرمز روی پستان هستند. این وضعیت باید توسط پزشک یا متخصص پوست تشخیص داده شود.
در صورت آکنه مداوم، پزشک دارو یا آنتی بیوتیک با دوز پایین را جهت درمان تجویز می کند.
تاول های شیردهی
تاول های شیردهی لکه های سفید و کوچکی هستند که در زمان انسداد منافذ پستان ایجاد می گردند.
موهای زیرپوستی
با مسدود شدن فولیکول های مو در اطراف پستان، یک برآمدگی شبیه جوش ایجاد می گردد.
غدد مونتگومری متورم
غدد مونتگومری طبیعی هستند که به صورت برجستگی های کوچک و بدون درد روی هاله که ناحیه پوست تیره اطراف نوک پستان است ظاهر می شوند.
این غدد چربی ترشح می کند. گاهی اوقات این ترشح ممکن است شبیه چرک ناشی از جوش باشد.
تورم غدد مونتگومری رایج نیست و ممکن است مربوط به شیردهی یا بارداری باشد.
غدد مونتگومری را نباید دستکاری کرد، زیرا ممکن است منجر به تحریک یا عفونت شود.
بهداشت شخصی
رعایت بهداشت فردی نیز می تواند در ایجاد جوش بر روی پستان نقش داشته باشد. شستن مکرر بدن، لباس میتواند به سلولهای مرده پوست، سبوم یا عرق اجازه دهد که روی پوست ساییده شده و منجر به ایجاد جوش شود.
عفونت های مخمری
جوش هایی که در کنار بثورات پوستی ظاهر می شوند می توانند نشانه عفونت قارچی باشند. با این شرایط پوست قرمز و دچار خارش می شود.
محیط گرم و تعریق بدن افراد میتواند شرایط مناسبی برای ایجاد عفونت قارچی یا رشد بیش از حد مخمر فراهم سازد. عفونت های مخمری می توانند به سرعت پخش شوند، بنابراین تشخیص سریع توصیه می شود.
عفونت های مخمری یا برفک دهان را می توان با داروهای ضد قارچ درمان کرد.
آبسه ساب آرئولار
گاهی اوقات آنچه که به نظر می رسد جوش روی نوک پستان است، ممکن است نشانه یک مشکل جدی تر باشد.
آبسه های ساب آرئولار نواحی چرکی هستند که در بافت پستان ایجاد شده اند. آنها دردناک بوده اند و پوست دچار تغییر رنگ و تورم خواهد شد.
آبسه های ساب آرئولار معمولاً به دلیل تورم پستان درمان نشده ایجاد می شوند.
آبسه ها توسط پزشک تخلیه و برای جلوگیری از عفونت مجدد آنتی بیوتیک تجویز می شود. در برخی موارد از جراحی برای برداشتن غده آسیب دیده استفاده می شود.
سرطان پستان
در حالی که این موضوع نسبت به دیگر موارد نادر است، یک برآمدگی جدید روی پستان ممکن است نشانه سرطان پستان باشد.
مردان در مقایسه با زنان
جوش یا برجستگی روی پستان می تواند در مردان و زنان ظاهر شود. اما اغلب زنان به علت شیردهی، پوشیدن لباس زیر و تغییرات هورمونی بیشتر تحت تاثیر قرار می گیرند.
با این وجود، مردان نیز ممکن است به این وضعیت دچار شوند.
شرایط جدی و خطرناک مانند سرطان پستان و آبسه، ممکن است در مردان ایجاد شود، بنابراین با ایجاد این شرایط ضروری است که برای تشخیص به پزشک مراجعه شود.
درمان
جوش بر روی پستان اغلب مانند جوش های دیگر نواحی قابل درمان هستند، اگرچه ممکن است بر اساس علت آن متفاوت باشد.
استفاده از آب گرم و صابون ملایم یا پاک کننده با اسید سالیسیلیک ممکن است به تسریع روند بهبودی و جلوگیری از عفونت کمک کند.
اگر پزشکان مشکوک به بدخیم بودن توده باشند، آزمایش های تشخیصی را انجام داده و درمان را آغاز می کنند. درمان تومورهای بدخیم می تواند شامل شیمی درمانی، جراحی یا ماستکتومی باشد.
همچنین ببینید:
جوش های چرکی/ پیش گیری و درمان جوش های چرکی
پیشگیری
رعایت بهداشت ممکن است کمک زیادی به جلوگیری از ایجاد جوش بر روی پستان کند. پوشیدن لباس های تمیز و گشاد در جلوگیری از مسدود شدن منافذ موثر هستند. شستن منظم بدن به خصوص بعد از تعریق، ممکن است سبب از بین رفتن سبوم و عرق از منافذ شود.
زمان مراجعه به پزشک
در بسیاری از موارد ایجاد جوش بر روی پستان خطرناک نیست. منافذ مسدود شده، موهای زیرپوستی و تاول های شیردهی معمولاً بدون درمان برطرف می شوند. انواع دیگر مانند آبسه یا عفونت های مخمری ممکن است نیاز به درمان داشته باشند.
افراد با داشتن جوش هایی متورم، قرمز یا دردناک باید به پزشک مراجعه کنند. این موضوع می تواند نشانه عفونت یا دیگر موارد باشد که نیاز به درمان دارد.
برجستگی هایی که تغییر شکل می دهند، در کنار سایر توده ها ظاهر می شوند، یا اگر تغییرات دیگری در نوک پستان یا بافت سینه وجود داشته باشد، ممکن است نشانه سرطان باشد. در چنین مواردی فرد باید در اولین فرصت به پزشک مراجعه کند.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
medicalnewstoday
دیدگاه تان را بنویسید