فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 1896

علل خونریزی بینی و راه های درمان آن

خونریزی بینی یک مشکل رایج است که تقریبا برای تمامی افراد رخ می دهد. خونریزی ممکن است خفیف و یا شدید باشد. دلایل مختلفی برای خونریزی بینی وجود دارد؛ از جمله: واکنش آلرژی، گرمای بیش از حد، مصرف زیاد آسپرین، آسیب به صورت و دیگر موارد...

خون دماغ شدن یا خونریزی بینی

خونریزی بینی شایع است اما به ندرت نشان دهنده یک مشکل جدی و خطرناک می باشد. بینی حاوی رگ های خونی زیادی است به همین منظور با کوچکترین آسیب سطحی دچار خونریزی می شود. خون آمدن از بینی در بزرگسالان و کودکان بین 3 تا 10 سال بیشتر رایج است.

علل خونریزی بینی و راه های درمان آن

 

دو نوع خون دماغ وجود دارد. خون دماغ قدامی زمانی رخ می دهد که از جلوی بینی دچار خونریزی شوید.

خون دماغ خلفی زمانی است که بخش انتهایی بینی دچار خونریزی می شود. خونریزی خلفی می تواند خطرناک باشد اما این نوع خونریزی چندان رایج نیست.

 

علت خونریزی بینی

دلایل زیادی برای خونریزی بینی وجود دارد. خونریزی ناگهانی یا نادر از بینی به ندرت جدی و خطرناک است. اگر دچار خونریزی مکرر بینی هستید دلیل آن ممکن است به دلیل بیماری زمینه ای باشد.

هوای خشک رایج ترین علت خونریزی بینی است. زندگی در آب و هوای خشک و استفاده از سیستم گرمایش می تواند غشاهای بینی را که بافت های داخل بینی هستند را خشک کند.

این خشکی باعث ایجاد پوسته در داخل بینی می شود؛ پوسته ممکن است تحریک شده و در نهایت دچار خونریزی شوید.

مصرف آنتی هیستامین ها و ضد احتقان ها برای آلرژی، سرماخوردگی یا مشکلات سینوسی نیز می تواند غشای بینی را خشک کرده و باعث خونریزی بینی شود.

همچنین ببینید:

التهاب داخل بینی یا رینیت آلرژیک

 

سایر علل رایج خونریزی بینی عبارتند از:

  • ورود جسم خارجی در بینی
  • محرک های شیمیایی
  • واکنش آلرژیک
  • آسیب به بینی
  • عطسه های مکرر
  • فین کردن محکم
  • هوای سرد
  • عفونت تنفسی فوقانی
  • دوزهای زیاد آسپرین

 

سایر علل خونریزی بینی عبارتند از:

  • فشار خون بالا
  • اختلالات لخته شدن خون
  • سرطان

اکثر خونریزی های بینی نیازی به مراقبت پزشکی ندارند. با این حال اگر خونریزی بینی بیش از 20 دقیقه طول بکشد، یا اگر بعد از آسیب رخ دهد، باید به پزشک مراجعه کنید. این موضوع ممکن است نشانه خونریزی خلفی بینی باشد که جدی و خطرناک است.

صدماتی که ممکن است باعث خونریزی بینی شود شامل زمین خوردن، تصادف رانندگی یا آسیب به صورت است. خونریزی بینی که پس از آسیب رخ می دهد ممکن است نشان دهنده شکستگی بینی، شکستگی جمجمه یا خونریزی داخلی باشد.

 

تشخیص خونریزی بینی

اگر برای خونریزی بینی به دنبال مراقبت های پزشکی هستید، پزشک معاینه فیزیکی برای تعیین علت خونریزی انجام می دهد.

در مورد علائم دیگری که دارید و آسیب های اخیر به پزشک خود توضیح دهید. هیچ آزمایش واحدی برای تعیین علت خونریزی بینی وجود ندارد. با این حال پزشک ممکن است از چندین آزمایش برای یافتن علت خونریزی استفاده کند. این تست ها عبارتند از:

  • آزمایش شمارش کامل خون (CBC)، که یک آزمایش خون جهت بررسی اختلالات خونی است.
  • زمان نسبی ترومبوپلاستین جزئی (PTT)، نوعی آزمایش است که فعالیت مسیر داخلی انعقاد خون را اندازه گیری می کند.
  • آندوسکوپی بینی
  • سی تی اسکن بینی
  • اشعه ایکس از صورت و بینی

 

نحوه درمان خونریزی بینی

درمان خونریزی بینی بسته به نوع و علت خونریزی بینی متفاوت خواهد بود.

 

خونریزی بینی قدامی

در صورت خونریزی قدامی، معمولاً یک طرف بینی خونریزی می کند. شما می توانید برای درمان خونریزی قدامی در حالی که نشسته اید، قسمت نرم بینی خود را فشار دهید.

مطمئن شوید که سوراخ های بینی شما کاملا بسته است. سوراخ های بینی خود را به مدت 10 دقیقه بسته نگه دارید، کمی به جلو خم شوید و از طریق دهان نفس بکشید.

هنگام تلاش برای جلوگیری از خونریزی بینی دراز نکشید. دراز کشیدن می تواند منجر به بلع خون شده و معده شما را تحریک کند. بعد از 10 دقیقه سوراخ های بینی خود را رها کنید و بررسی کنید که آیا خونریزی متوقف شده است یا خیر. اگر خونریزی ادامه داشت این مراحل را تکرار کنید.

همچنین می توانید از کمپرس سرد روی بینی یا از اسپری ضد احتقان بینی برای بستن رگ های خونی کوچک استفاده کنید.

اگر به تنهایی نمی توانید خونریزی بینی را متوقف کنید، فوراً به پزشک مراجعه کنید. ممکن است خونریزی بینی خلفی داشته باشید که به درمان تهاجمی تری نیاز است.

 

خونریزی بینی خلفی

اگر خونریزی خلفی باشد، از پشت بینی دچار خونریزی می شوید. خون همچنین از پشت بینی به سمت گلو می رود. خونریزی بینی خلفی نسبت به خونریزی بینی قدامی کمتر شایع است ولی اغلب خطرناک تر است.

خونریزی بینی خلفی را نباید در خانه درمان کرد. اگر فکر می کنید دچار خونریزی بینی خلفی شده اید، فوراً به پزشک یا به اورژانس (ER) مراجعه نمایید.

 

خون دماغ ناشی از اجسام خارجی

اگر یک جسم خارجی علت خونریزی باشد، پزشک می تواند جسم را خارج کند.

 

چگونه از خونریزی بینی پیشگیری کنیم؟

  1. راه های مختلفی برای پیشگیری از خونریزی بینی وجود دارد.
  2. برای مرطوب نگه داشتن هوا از یک مرطوب کننده در خانه استفاده کنید.
  3. مصرف آسپرین را محدود کنید، زیرا خون را رقیق کرده و سبب خونریزی بینی می گردد. ابتدا این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید زیرا فواید مصرف آسپرین ممکن است از خطرات آن بیشتر باشد.
  4. از آنتی هیستامین ها و ضد احتقان ها در حد اعتدال استفاده کنید. این موارد می توانند بینی را خشک کنند.
  5. از اسپری یا ژل سالین برای مرطوب نگه داشتن مجاری بینی استفاده کنید.

 

سوزاندن رگ بینی

یک تکنیک پزشکی به نام کوتریزاسیون نیز می تواند خونریزی های مداوم یا مکرر بینی را متوقف سازد. این روش شامل سوزاندن رگ های خونی بینی توسط پزشک است. پزشک ممکن است بینی را با پنبه، گاز بپوشاند.

همچنین ببینید:

پولیپ بینی چیست؟

 

درمان خونریزی بینی

خونریزی بینی رایج است و معمولا خطرناک نیست. اغلب آنها خونریزی های قدامی بینی هستند که در خانه قابل درمان می باشند. این موارد معمولاً به طور ناگهانی رخ داده و مدت زیادی طول نمی کشند.

آنها به دلایل زیادی، به ویژه هوای خشک و یا فین کردن مکرر بینی ایجاد می شوند. اگر نمی توانید خونریزی بینی قدامی را متوقف کنید، باید فوراً به پزشک مراجعه نمایید.

خونریزی بینی خلفی می تواند خطرناک باشد. اگر تصور می کنید ممکن است خونریزی بینی خلفی داشته باشید، فوراً به پزشک یا اورژانس مراجعه کنید.

مرطوب نگه داشتن هوای خانه، اجتناب از فین کردن مکرر راه های خوبی برای کمک به پیشگیری از خونریزی بینی هستند.

 

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

 

منابع:

healthline

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

x