فواید آب نارگیل برای سلامتی
آب نارگیل که مایع شفاف موجود در نارگیل است، با شیر نارگیل متفاوت است. آب نارگیل طعم نسبتا شیرین اما قند و کالری کمی دارد. با این حال حاوی الکترولیت هایی مانند پتاسیم، سدیم و منیزیم نیز می باشد که همگی به جبران مواد مغذی از دست رفته کمک می کنند. این بدان معناست که مصرف آن بعد از ورزش یا در طول برخی بیماری های خفیف مفید است. طبق برخی مطالعات انجام شده استفاده از آب نارگیل به طور مستقیم بر روی پوست می تواند در از بین بردن آکنه موثر باشد...
آب نارگیل چیست؟
آب نارگیل که از مایع شفاف داخل نارگیل ساخته شده حاوی الکترولیت ها، ویتامین ها و مواد معدنی است. نباید آب نارگیل را با شیر نارگیل که از آب و گوشت نارگیل بالغ تهیه می شود، اشتباه گرفت.
حدود 95٪ آب نارگیل از آب است؛ به این ترتیب می تواند به پیشگیری یا درمان کم آبی بدن کمک کند.
در مناطق گرمسیری، آب نارگیل از دیرباز بخشی از رژیمهای غذایی به شمار می رود. به عنوان مثال برخی از پزشکان طب سنتی آیورودا از آب نارگیل جهت بهبود هضم غذا، دفع ادرار و تولید اسپرم استفاده می کنند.
همچنین ببینید:
روغن نارگیل و خواص آن برای پوست
فواید سلامتی آب نارگیل:
1_ الکترولیت ها
آب نارگیل حاوی الکترولیت های طبیعی است. 1 فنجان آب نارگیل دارای 600 میلی گرم پتاسیم، 16٪ ارزش روزانه (DV) است. پتاسیم نقش حیاتی در بدن دارد، از جمله کمک به عملکرد کلیه و انقباضات ماهیچه ای.
آب نارگیل ممکن است یک جایگزین طبیعی برای نوشیدنی های ورزشی باشد. در حالی که آب نارگیل اغلب پتاسیم بیشتری نسبت به یک نوشیدنی ورزشی معمولی دارد، اما سدیم کمتری دارد.
کربوهیدرات کمتری نسبت به بسیاری از نوشیدنی های ورزشی دارد. این بدان معنی است که ممکن است در طول تمرین شدید یا طولانی انرژی کافی را افزایش ندهد، اما می تواند به آبرسانی مجدد بعد از آن کمک کند.
2_ هیدراتاسیون کم کالری
یک فنجان آب نارگیل حاوی 45 کالری است. آکادمی تغذیه و رژیم غذایی تاکید می کند که این یک جایگزین عالی برای نوشیدنی هایی مانند نوشابه ها و آب میوه ها است که به طور کلی کالری، قند و کربوهیدرات بالایی دارند. مصرف آب نارگیل در طول روز باعث افزایش هیدراتاسیون بدن می شود.
هیدراته ماندن ممکن است سبب موارد زیر گردد:
- افزایش سطح انرژی
- بهبود هضم غذا
- کاهش درد مفاصل
- کنترل وزن
- پیشگیری از سنگ کلیه
- تنظیم دمای بدن
- کاهش سردرد
- بهبود سلامت قلب
3_ مواد مغذی
آب نارگیل حاوی چندین ماده مغذی فراتر از پتاسیم است، از جمله کلسیم و منیزیم.
یک فنجان آب نارگیل حاوی حدود 600 میلی گرم پتاسیم است، در حالی که یک موز متوسط حاوی 420 میلی گرم است. برای افراد که به دنبال افزایش مصرف پتاسیم هستند، آب نارگیل ممکن است انتخاب مناسبی باشد.
پتاسیم به متعادل نگه داشتن سطح مایعات و الکترولیت ها به خصوص در زمان ورزش کمک می کند و از آنجایی که در آب نارگیل پتاسیم بیشتری نسبت به سدیم وجود دارد، پتاسیم ممکن است به متعادل کردن اثرات سدیم بر فشار خون کمک کند.
کلسیم از استحکام استخوان ها و دندان ها پشتیبانی کرده و به عضلات کمک می کند تا منقبض شوند و به درستی عمل کنند. یک فنجان آب نارگیل حاوی حدود 56 میلی گرم کلسیم، 4٪ DV است.
منیزیم به انتقال کلسیم و پتاسیم به عضلات و همچنین به تولید انرژی و عملکرد اندام ها کمک می کند. یک فنجان آب نارگیل حدود 60 میلی گرم منیزیم دارد که 14 درصد DV است.
آب نارگیل منبع فراوانی از کلسیم یا منیزیم نیست، بنابراین بدن باید این مواد مغذی را از منابع دیگر نیز جذب کند.
4_ سلامت قلب
آب نارگیل در سلامت قلب موثر است. پتاسیم موجود در آن ممکن است به کاهش فشار خون کمک کند. یک مطالعه قدیمی نشان داد که آب نارگیل ممکن است در کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی مفید باشد.
اگرچه آب نارگیل می تواند در یک رژیم غذایی سالم برای قلب نقش داشته باشد، فرد همچنان باید توصیه های غذایی پزشک خود را دنبال کند.
5_ آنتی اکسیدان ها
آب نارگیل حاوی آنتی اکسیدان هایی است که به خنثی کردن استرس اکسیداتیو و رادیکال های آزاد کمک می کند.
در حالی که چندین مطالعه در طول سالها به بررسی آنتیاکسیدانهای موجود در آب نارگیل پرداختهاند، تعداد نسبتا کمی از شرکتکنندگان انسانی را شامل شدهاند.
یکی از مطالعات اخیر که در سال 2016 منتشر شد، نشان داد که آنتی اکسیدان هایی با قدرت بالای آب نارگیل به کاهش کلسترول در موش ها کمک می کند.
6_ کنترل قند خون
مصرف آب نارگیل شیرین نشده به جای نوشیدنی های شیرین ممکن است به فرد مبتلا به دیابت کمک کند تا سطح قند خون خود را کنترل نماید. با این حال آب نارگیل شیرین نشده حاوی قندهای طبیعی است، بنابراین ممکن است فرد نیاز به محدود کردن مصرف آن داشته باشد.
در مطالعه ای در سال 2015 که شامل یک موش دیابتی بود، محققان دریافتند که آب نارگیل منجر به کنترل قند خون و کاهش سطح کلی قند خون می شود.
7_ سلامت کلیه
مصرف منظم آب نارگیل ممکن است به سلامت کلیه ها کمک کند. طبق یک مطالعه در سال 2018 بر روی شرکت کنندگان بدون سنگ کلیه، آب نارگیل به آنها کمک کرد تا سیترات، پتاسیم و کلرید بیشتری را در طول ادرار از دست بدهند، که نشان می دهد آب نارگیل ممکن است به شل شدن سنگ ها یا پیشگیری از تشکیل آنها کمک کند.
در مطالعهای در سال 2021 بر روی موشها، محققان مزایای مشابهی را یافتند. آنها همچنین به چندین یافته قبلی اشاره می کنند که آب نارگیل ممکن است به کاهش آسیب کلیه ناشی از دیابت کمک کند.
آب نارگیل و سلامت پوست
مصرف آب نارگیل یا قرار دادن آن روی پوست ممکن است اثر مرطوب کنندگی داشته باشد. یک مطالعه در سال 2015 نشان داد که مصرف آب نارگیل به پیشگیری از آسیب رادیکال های آزاد در موش ها کمک می کند. اگر این موضوع برای انسان ها نیز صادق باشد، این نوشیدنی ممکن است به کاهش علائم پیری کمک کند، اگرچه تأیید این امر به تحقیقات بیشتری نیاز دارد.
در مطالعه ای در سال 2017، دانشمندان پیشنهاد کردند که آب نارگیل دارای اثر ضد میکروبی است و نشان می دهد که استفاده از آن روی پوست می تواند به درمان آکنه کمک کند.
مصرف آن در دوران بارداری
فرد معمولاً می تواند در دوران بارداری آب نارگیل مصرف کند، اما باید حتما در یخچال نگهداری شده و تاریخ مصرف آن تمام نشده باشد.
الکترولیت های موجود در آب نارگیل می تواند تهوع صبحگاهی از دست رفته را جبران کرده و مواد مغذی موجود در آن ممکن است برای جنین در حال رشد مفید باشد.
افراد در مورد مصرف آب نارگیل در دوران بارداری می توانند از پزشک خود مشورت بگیرند.
همچنین ببینید:
آرد نارگیل و فواید بی نظیر آن برای بدن
استفاده از آب نارگیل برای کاهش وزن
آب نارگیل خالص حاوی 45 کالری در 1 فنجان است که آن را جایگزین سالم برای نوشیدنی های شیرین می کند. ممکن است به حفظ وزن سالم کمک کند.
اگر فرد آب نارگیل را به آب ساده ترجیح می دهد، اضافه کردن آب نارگیل بیشتر در رژیم غذایی می تواند هیدراتاسیون را افزایش دهد و این نیز می تواند به کاهش وزن کمک کند.
خلاصه کلی
آب نارگیل منبع طبیعی الکترولیت ها و مواد مغذی است که می تواند راهی سالم و خوش طعم برای هیدراته ماندن باشد. از فواید دیگر آن می توان به سلامت قلب و کلیه اشاره کرد.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
medicalnewstoday
دیدگاه تان را بنویسید