فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 1851

قبل از صبحانه مسواک بزنیم یا بعد از آن

بهترین زمان برای مسواک زدن به سطح پلاک در دهان، آخرین باری که غذا خورده‌اید و خطر پوسیدگی دندان بستگی دارد. وقتی اول صبح؛ قبل از صبحانه، دندان های خود را مسواک می زنید، پلاک تجمع یافته را از بین می برید. از آنجایی که پلاک از غذاهایی که می‌خورید برای تولید باکتری‌ها و محصولات جانبی اسیدی بیشتر استفاده می‌کند، پلاک روی دندان‌ها خطر تخریب مینای دندان را افزایش دهد. بسیاری افراد ترجیح می دهند پس از صرف غذا مسواک بزنند تا بتوانند غذا را از روی دندان های خود نیز پاک کنند. اما نباید بلافاصله پس از خوردن غذا مسمواک زد، زیرا مسواک زدن سبب از بین بردن اسیدهای موجود در دهان می شود...

تایم مناسب برای مسواک زدن

انجمن دندانپزشکی آمریکا توصیه می کند که دندان های خود را دو بار در روز و هر دو بار به مدت 2 دقیقه کامل مسواک بزنید. اما در این دستورالعمل ها هیچگونه توصیه ای جهت زمان مسواک زدن ارائه نشده است.

قبل از صبحانه مسواک بزنیم یا بعد از آن

 

برای ایجاد یک عادت منظم مسواک زدن، بسیاری افراد هر روز در زمان مشخصی دندان های خود را مسواک می زنند. به نظر می رسد مسواک زدن هر روز صبح و شب قبل از خواب برای اکثر افراد یک عمل عادی باشد. این برنامه ساده، مسواک زدن را به یک روال تبدیل می کند.

برخی کارشناسان معتقدند مسواک زدن قبل از مصرف صبحانه برای مینای دندان و سلامت کلی دهان شما بیشتر مفید است.

همچنین ببینید:

بهداشت دهان و دندان چقدر مهم است؟

 

چرا مسواک زدن قبل از صبحانه بهتر است؟

ممکن است یک پاسخ علمی برای این سوال وجود داشته باشد. هنگام خواب، باکتری های ایجاد کننده پلاک در دهان تکثیر می شوند. به همین دلیل است که ممکن است با بوی بد تنفس صبح از خواب بیدار شوید.

یکی از فواید مسواک زدن با خمیردندان حاوی فلوراید، درست بعد از بیدار شدن و قبل از صبحانه خوردن موجب از بین رفتن پلاک و باکتری دندان می گردد.

در صورت مصرف مواد اسیدی باید حداقل 30 دقیقه بعد از غذا خوردن از مسواک زدن خودداری کنید.

با مسواک زدن در زمان صبح؛ تولید بزاق نیز شروع می شود.

یک مطالعه کوچک بر روی 21 فرد مسن نشان داد که پس از مسواک زدن، شرکت کنندگان شاهد افزایش تولید بزاق خود تا 5 دقیقه بودند. بزاق شما به تجزیه غذا کمک کرده و به طور طبیعی باکتری های مضر دهان را از بین می برد.

 

اقدامات لازم و ضروری برای مسواک زدن بعد از صبحانه

اگر مسواک زدن بعد از صبحانه برای روتین صبحگاهی شما بهتر عمل می کند، می توانید این کار را انجام دهید؛ اما در اینجا اطلاعاتی وجود دارد که باید به خاطر داشته باشید.

مسواک زدن بلافاصله بعد از خوردن صبحانه ممکن است دندان های شما را با باقیمانده مواد غذایی اسیدی بپوشاند که این عمل مینای دندان را ضعیف می سازد. غذاهای اصلی صبحانه برخی از بدترین مواد غذایی برای مینای دندان شما هستند، از جمله:

  • آب پرتقال
  • مرکبات
  • میوه خشک شده
  • نان
  • شیرینی

بنابراین مسواک زدن به خصوص برای دندان های شما بلافاصله بعد از صبحانه مضر است.

صبر کردن 30 دقیقه تا یک ساعت پس از صرف غذا برای مسواک زدن بهترین راه برای اطمینان از محافظت از دندان ها و عدم از بین رفتن مینای دندان است.

انجمن دندانپزشکی آمریکا توصیه می کند که بعد از غذا خوردن، به ویژه غذاهای اسیدی، 60 دقیقه صبر کنید و سپس مسواک بزنید.

بعد از غذا آب بنوشید یا آدامس بدون قند بجوید تا قبل از مسواک زدن دندان هایتان را تمیز کنید.

 

نحوه مسواک زدن

 

مراحل زیر را دنبال کنید:

سر برس خود را با مقدار کمی آب خیس کنید تا مرطوب شود. مقدار کمی خمیر دندان حاوی فلوراید به اندازه یک نخود روی مسواک قرار دهید.

دندان های خود را با زاویه 45 درجه مسواک بزنید تا بتوانید نقاطی را که دسترسی به آن ها سخت است ایجاد کنید. به مدت 2 دقیقه مسواک بزنید و مطمئن شوید که دندان های جلویی، کناره های دندان و سطح دندان هایتان را مسواک می زنید.

زبان خود را نیز مسواک زده و باقیمانده باکتریایی را که ممکن است در زمان مسواک زدن تجمع یافته اند پاک کنید.

خمیر دندان باقی مانده را از دهان خود بیرون بریزید.

همچنین ببینید:

نحوه صحیح مسواک زدن چگونه است؟

 

نتیجه کلی

هنگامی که به دنبال محافظت از مینای دندان خود هستید، مسواک زدن درست بعد از بیدار شدن در صبح بهتر از مسواک زدن بعد از صبحانه است.

اگر در شرایط خاص مجبور به مسواک زدن بعد از صبحانه هستید، سعی کنید 30 تا 60 دقیقه بعد از اتمام غذا خوردن این کار را انجام دهید.

مسواک زدن در زمان صبح، هر زمان که بتوانید این کار را انجام دهید، بهتر از هرگز مسواک نزدن است.

 

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

 

منابع:

healthline

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

x