عوامل سوت کشیدن گوش و درمان وزوز آن
وزوز گوش یا صدای زنگ زدن گوش به این معنی است که وقتی هیچ منبع صدایی وجود ندارد، فرد وزوز را احساس می کند. اضطراب و وزوز گوش شرایطی مرتبط هستند. افراد مبتلا به وزوز گوش اغلب با سطوح بالایی از استرس و اضطراب زندگی می کنند. وزوز گوش مداوم می تواند زندگی فرد را مختل و باعث مشکلات خواب و تمرکز شود. همچنین می تواند باعث تشدید دوره های اضطراب و افسردگی گردد...
سوت کشیدن گوش چیست؟
سوت کشیدن گوش که همچنین به عنوان زنگ گوش شناخته می شود، حدود 15 درصد از افراد را تحت تاثیر قرار می دهد. اگرچه وزوز گوش یک بیماری یا اختلال نیست، اما می تواند بر زندگی روزمره و سلامت کلی فرد تأثیر بگذارد.
اختلالات اضطرابی نیز در عملکرد و زندگی روزمره اختلال ایجاد می کند. در حالی که اضطراب و وزوز گوش دو موضوع جداگانه هستند، برخی افراد هر دو را باهم تجربه می کنند.
افراد مبتلا به اختلالات اضطراب و صدای زنگ گوش
با توجه به موسسه ملی ناشنوایی و سایر اختلالات ارتباطی (NIDCD)، وزوز گوش نشانه ای از این است که ممکن است مشکلی در سیستم شنوایی وجود داشته باشد.
اگرچه معمولاً به عنوان صدای زنگ در گوش توصیف می شود، ممکن است صداهای وزوز، خش خش و سوت را نیز داشته باشید. این صداها درونی هستند و توصیف وزوز گوش را برای دیگران دشوار و گاهی اوقات تشخیص آن را برای متخصص سخت می سازد.
چندین محرک برای وزوز گوش وجود دارد، از جمله کم شنوایی (به ویژه در افراد مسن)، برخی داروها، انسداد کانال گوش و اضطراب.
همچنین ببینید:
اختلال شنوایی، ناشنوایی یا کم شنوایی
طبق یک مطالعه در سال 2020، ارتباط نزدیکی بین وزوز گوش و اضطراب وجود دارد. محققان پیشنهاد می کنند که استرس و اضطراب از دلایل احتمالی وزوز گوش هستند، اما همچنان از این بابت مطمئن نیستند.
مطالعه دیگری در سال 2018 نشان داد علائم گوش، مانند سرگیجه و وزوز گوش، با استرس عاطفی مرتبط است. این نوع استرس می تواند علائم وزوز را تشدید سازد.
طبق گفته محققان یکی از دلایل این امر این است که وزوز گوش ممکن است در هنگام واکنش به موقعیت های استرس زا، به ویژه در زمان شروع استرس، به عنوان یک سیگنال هشدار عمل کند.
دیگر عوامل موثر در وزوز گوش
اگر دچار وزوز گوش هستید باید بدانید شرایط هر فرد متفاوت است، اما محرک های خاصی وجود دارد که باید در نظر گرفته شود. در اینجا برخی از علل رایج وزوز گوش آورده شده است:
- آسیب به گوش میانی یا داخلی
- مشکلات مربوط به عصب شنوایی که گوش داخلی را به مغز متصل می کند
- مشکلات مربوط به بخش هایی از مغز که صدا را پردازش می کنند
- اشیایی مانند موم مجرای گوش را مسدود می سازد
- تومورهای مغزی
- عفونت های سینوسی
- عفونت های گوش
- عدم تعادل تیروئید
- فشار خون بالا
- کلسترول بالا
- کاهش شنوایی ناشی از سر و صدا
- داروهایی مانند آنتی بیوتیک ها یا مقادیر زیادی آسپرین
NIDCD خاطرنشان می کند که برخی افراد بدون هیچ دلیل مشخصی دچار وزوز گوش می شوند. این وضعیت به ندرت نشانه ای از یک بیماری خطرناک است.
وزوز گوش مداوم می تواند منجر به شرایط دیگری مانند موارد زیر شود:
- اضطراب
- افسردگی
- خستگی
- مشکلات حافظه
درمان های خانگی برای مقابله با اضطراب و وزوز گوش
علائم خفیف تا متوسط اضطراب و وزوز گوش را می توان در خانه مدیریت کرد. در حالی که درمانهای خانگی جایگزین درمان های پزشکی نیستند، اما میتوانند به عنوان یک مکمل مفید برای برنامه درمانی کلی شما عمل کنند. در اینجا چند موارد ساده وجود دارد که باید در نظر بگیرید.
درمان های خانگی برای اضطراب
علائم خفیف اضطراب ممکن است به درمان های خانگی پاسخ دهد. اما اگر علائم متوسط تا شدید باشد، ممکن است به روش های درمانی دیگر مانند روان درمانی و دارو نیاز داشته باشید.
در خانه می توانید ترکیبی از تغییرات سبک زندگی را امتحان کنید، از جمله:
- ورزش هوازی
- مراقبه
- تمرینات تنفس عمیق
- یوگا
- اجتناب از الکل و سیگار
- کاهش مصرف کافئین
- تمرین عادات مفید خواب
- داشتن رژیم غذایی سالم
درمان های خانگی برای وزوز گوش
هیچ درمان خاصی برای وزوز گوش وجود ندارد. اما درمان های پزشکی با داروهای خانگی ممکن است به کاهش علائم کمک کند.
برخی از درمان های رایج برای وزوز گوش عبارتند از:
- سمعک
- دستگاه های پوشاننده صدا
- سیستم های صوتی اصلاح شده
- رفتار درمانی
- کاشت حلزون
- حذف جرم گوش، در صورت وجود
همچنین میتوانید میزان تمرینات روزانه خود را افزایش دهید و از روش های کاهش استرس مانند مدیتیشن استفاده کنید. برخی افراد از درمان های جایگزین یا مکمل مانند موارد زیر استفاده می کنند:
- مکمل های غذایی
- داروهای هومیوپاتی
- طب سوزنی
- هیپنوتیزم
قبل از استفاده از این موارد باید با متخصص مشورت کنید.
همچنین ببینید:
ارتباط بین کرونا و عفونت گوش – علائم و درمان
در صورت تشدید علائم اضطراب یا وزوز یا عدم درمان های خانگی، ممکن است نیاز به درمان پزشکی داشته باشید.
پزشک احتمالاً معاینه گوش جهت وزوز گوش انجام می دهد و سابقه سلامتی شما را بررسی می کند.
در حال حاضر هیچ داروی مورد تایید FDA برای درمان آن وجود ندارد. اما برخی از پزشکان ممکن است از داروهای خاصی برای درمان علائم شما استفاده کنند.
اگر علائم شما شامل اضطراب باشد، پزشک ممکن است شما را به یک متخصص مانند روانشناس ارجاع دهد. درمان اضطراب ممکن است به کاهش علائم وزوز گوش شما کمک کند.
حتما لیستی از علائم خود را همراه داشته باشید و فراوانی و شدت آنها را ذکر کنید.
روشهای رایج برای درمان اضطراب عبارتند از درمان شناختی رفتاری (CBT)، بیوفیدبک و اصلاح سبک زندگی مانند ورزش، مدیتیشن.
نتیجه کلی
وزوز گوش یا صدای زنگ زدن گوش می تواند زندگی روزمره فرد را مختل سازد. در حالی که علل دقیق آن ناشناخته است، برخی افراد در نتیجه استرس یا اضطراب زیاد، دچار وزوز گوش می شوند.
هیچ درمانی برای وزوز گوش وجود ندارد، اما بسیاری افراد از طریق درمان هایی مانند سمعک و مشاوره تسکین می یابند.
اگر اضطراب محرک وزوز گوش باشد، پزشک ممکن است ترکیبی از داروهای کاهش اضطراب، روان درمانی و اصلاح شیوه زندگی مانند ورزش را توصیه کند.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
healthline
دیدگاه تان را بنویسید