خاصیت و مصرف میگو در بارداری
برخی از زنان در دوران بارداری از مصرف میگو اجتناب می کنند زیرا تصور می کنند که تمام غذاهای دریایی ممنوع است. در واقع، غذاهای دریایی می توانند برای زنان باردار و شیرده مواد مغذی برای کمک به رشد و تکامل کودک فراهم کنند. باید از مصرف غذاهای دریایی که دارای جیوه بالایی هستند اجتناب کرد؛ زیرا مصرف بیش از حد جیوه می تواند به سیستم عصبی نوزاد در حال رشد آسیب برساند. از سوی دیگر، غذاهای دریایی با میزان جیوه کم در دوران بارداری کاملاً بی خطر هستند؛ این شامل میگو نیز می شود. زنان باردار نباید بیش از 8 تا 12 اونس (دو یا سه وعده) غذای دریایی در هفته مصرف کنند...
میگو و بارداری
افراد باردار برای جلوگیری از قرار گرفتن در معرض جیوه و مسمومیت غذایی باید مراقب باشند. میگو می تواند مواد مغذی مفیدی را به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم فراهم سازد.
پزشکان توصیه می کنند که افراد باردار برای محافظت از خود و جنین، از مصرف ماهی و غذاهای دریایی در دوران بارداری خودداری کنند. با این حال، مصرف برخی از انواع ماهی و غذاهای دریایی مانند میگو در دوران بارداری می تواند مفید واقع گردد.
آیا مصرف میگو در دوران بارداری مفید است؟
مصرف میگو در دوران بارداری بدون عوارض است. ماهی حاوی سطوح مختلفی از جیوه می باشد که می تواند به جنین آسیب برساند، اما میگو حاوی مقادیر کمی جیوه است که مصرف آن در دوران بارداری خطری به همراه ندارد.
میگو در نمودار FDA به عنوان یکی از بهترین انتخاب های غذاهای دریایی با سطح جیوه پایین است.
همچنین ببینید:
پیاده روی در بارداری – فواید و عوارض آن
فواید مصرف میگو در دوران بارداری
تغذیه نقش حیاتی در دوران بارداری و شیردهی ایفا کرده که علاوه بر آن از سلامت مادر و نوزاد حمایت می کند.
FDAT برخی از مواد مغذی مهم موجود در غذاهای دریایی مانند میگو را مهم می داند که از رشد مغز نوزاد در دوران بارداری، شیردهی و اوایل دوران کودکی حمایت میکند.
این مواد مغذی عبارتند از:
-
اسیدهای چرب امگا-3، مانند دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA)
- اسیدهای چرب امگا
- آهن
- ید
- کولین
اسیدهای چرب امگا 3 ممکن است نتایج بارداری را در برخی افراد بهبود بخشد. بر اساس یک بررسی در سال 2018، در مقایسه با افرادی که امگا 3 مصرف نکردند.
افرادی که اسیدهای چرب امگا 3 را از مواد غذایی مانند ماهی یا مکمل ها مصرف کردند، موارد زیر کاهش یافت:
-
زایمان زودرس
- مرگ پری ناتال
ماهی همچنین مواد مغذی برای سیستم ایمنی بدن و رشد و نمو سالم فراهم می کند. یک بخش 3 اونس از میگو پخته شده حاوی:
- 59.5میلی گرم کلسیم
- 1.39میلی گرم روی یا زینک
علاوه بر این، ماهی می تواند منبع خوبی از ویتامین D، ویتامین B12 و سلنیوم نیز باشد.
ماهی و غذاهای دریایی در دوران بارداری
- افراد باردار باید 2 تا 3 وعده غذای دریایی مصرف کنند.
- 8اونس در هفته برای مصرف 1800-2000 کالری در روز
- 9اونس در هفته برای دریافت 2200 کالری در روز
- 10اونس در هفته برای مصرف 2400-2800 کالری در روز
اقدامات لازم برای غذاهای دریایی در دوران بارداری
سازمان بهداشت جهانی خاطرنشان می کند که متیل جیوه در ماهی می تواند برای مغز و سیستم عصبی در حال رشد جنین مضر باشد.
تمیز کردن یا پخت ماهی جیوه را حذف نمی کند. آلایندههای دیگری مانند بیفنیلهای پلی کلر (PCB) نیز ممکن است در ماهیها وجود داشته باشد که بسته به مکان و گونههای ماهی متفاوت است. از غذاهای دریایی با جیوه بالا اجتناب کنید.
همچنین ببینید:
علت لکه بینی در اوایل بارداری و تشخیص آن
از مصرف غذاهای دریایی خام خودداری کنید
افراد باردار باید غذاهای دریایی را با حداقل دمای داخلی 145 درجه فارنهایت (حدود 62.78 درجه سانتیگراد) پخت کنند.
غذاهای دریایی خام ممکن است حاوی انگل ها یا باکتری هایی از جمله لیستریا باشند که باعث بیمار شدن افراد باردار شده و به طور کلی به جنین آسیب می رساند.
افراد باردار باید از غذاهای دریایی دودی اجتناب کنند، مگر اینکه آن را در ظرفی پخته باشید که حداقل دمای داخلی آن 165 درجه فارنهایت (حدود 73.89 درجه سانتیگراد) باشد.
خلاصه کلی
مصرف میگو در دوران بارداری خطری ندارد زیرا حاوی مقادیر کمی جیوه است.
مصرف 2 تا 3 وعده ماهی در هفته می تواند از رشد و تکامل سالم جنین در دوران بارداری حمایت کند. با این حال توصیه می شود که افراد انواع غذاهای دریایی با جیوه کم را انتخاب کنند و آن را تا حداقل دمای داخلی که کارشناسان توصیه می کنند، یعنی 145 درجه فارنهایت (حدود 62.78 درجه سانتیگراد) بپزند.
علاوه بر این، افراد باردار باید از غذاهای دریایی خام پرهیز کنند. در صورتی می توان غذای دریایی دودی مصرف کرد که آن را به طور کامل بپزید و دمای داخلی آن به 165 درجه فارنهایت (حدود 73.89 درجه سانتیگراد) برسد.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
medicalnewstoday
دیدگاه تان را بنویسید