فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 1768

اثرات مصرف فست فود بر بدن

فست فود ها سرشار از کربوهیدرات هستند که سبب افزایش قندخون بدن می شود. چربی، شکر و مقدار زیادی سدیم در فست فود جهت خوشمزه شدن آن وجود دارد، در نتیجه افزایش فشار خون را به دنبال دارد. از دیگر مضرات فست فود می توان اختلالات دستگاه گوارش، اختلال در سیستم قلبی عروقی، افزایش وزن و مشکل در سیستم تنفسی و دیگر موارد را نام برد...

فست فود

فست فودها معمولاً حاوی قند، نمک و چربی های اشباع یا ترانس هستند. واکنش بدن به این مواد مغذی منجر به طیف وسیعی از اثرات کوتاه مدت می شود.

اثرات مصرف فست فود بر بدن

 

افزایش قند خون

فست فود به سرعت تجزیه شده و به دلیل کربوهیدرات های تصفیه شده و قند اضافه شده باعث افزایش سریع قند خون می شود. به نوبه خود این موضوع باعث افزایش غیرعادی انسولین و منجر به افت قند خون می شود. این باعث می شود افراد احساس خستگی کنند. انسولین باعث افزایش گرسنگی در مدت کوتاهی پس از غذا می شود.

 

فشار خون

یک مطالعه کوچک در سال 2016 نشان داد که مصرف سطوح بالای نمک می تواند فوراً بر عملکرد صحیح رگ های خونی افراد تأثیر بگذارد. مصرف بیش از حد سدیم نیز با احتباس مایعات ارتباط دارد.

همچنین ببینید:

چربی ترانس چیست؟ و چه خطراتی دارد؟

 

افزایش التهاب

یک وعده فست فود می تواند التهاب را در سراسر بدن افزایش دهد. یک مطالعه در سال 2015 نشان داد که یک وعده غذایی فست فود سرشار از چربی اشباع شده باعث افزایش التهاب راه تنفسی در افراد مبتلا به آسم می شود. این التهاب به عنوان محرک حملات آسم عمل می کند.

 

تاثیر بر دریافت مواد مغذی

فست فود معمولاً حاوی میوه و سبزیجات تازه نیست. اگر فرد به طور مکرر فست فود مصرف کند، ممکن است رسیدن به میزان توصیه شده روزانه حداقل 5 وعده میوه و سبزیجات برای او دشوار باشد. آنها همچنین ممکن است در رسیدن به فیبر ایده آل خود که طبق گفته سازمان غذا و دارو 28 گرم در روز است، مشکل داشته باشند.

 

پرخوری

فست فود به دلیل طعم خوب و لذیذ به سرعت و بدون نیاز به جویدن زیاد تجزیه می شوند. این موضوع سبب فعال شدن سریع مراکز پاداش مغز می گردد.

تحقیقات انجام شده در سال 2018 و سایر مطالعات قبلی، ارتباط بین مصرف فست فود و بروز اعتیاد به غذا را برای این اقلام کم مغذی نشان داده است.

یک مطالعه کوچک در سال 2017 از 15 فرد بزرگسال نشان داد که یک روز پرخوری غذاهای پرچرب سبب آسیب رساندن به حساسیت انسولین می شود. سپس این موضوع می تواند چرخه ای از پرخوری یا اختلالات پرخوری را ایجاد کند.

 

تاثیرات بلند مدت

شواهد زیادی وجود دارد که نشان می دهد مصرف منظم فست فود می تواند به سلامت فرد آسیب وارد کند.

مطالعه‌ای در سال 2015، اثرات غیرقابل جبران مصرف فست فود را شناسایی کرد. چنین خطراتی شامل چاقی، مقاومت به انسولین، دیابت نوع 2 و شرایط مختلف قلبی عروقی است.

این به این دلیل است که اکثر فست فودها دارای قند، نمک، چربی اشباع شده، چربی های ترانس، مواد فرآوری شده و کالری هستند. همچنین به طور کلی آنتی اکسیدان، فیبر و بسیاری از مواد مغذی دیگر کم است.

 

دستگاه گوارش

بسیاری از وعده های غذایی فست فود دارای فیبر بسیار کم هستند. پزشکان رژیم های غذایی کم فیبر را با خطر بالاتری از بیماری های گوارشی مانند یبوست و همچنین کاهش باکتری های سالم روده مرتبط می دانند.

 

ایمنی و التهاب

یک بررسی در سال 2019 اثرات رژیم غذایی غربی را بر سیستم ایمنی بدن افراد بررسی کرد. این رژیم حاوی مقادیر زیادی قند، نمک و چربی اشباع شده است.

 

حافظه و یادگیری

طبق یک مقاله در سال 2020 نشان می دهد که بین رژیم های غذایی نامتعادل سرشار از چربی اشباع شده و کربوهیدرات های ساده، فست فودها و ظرفیت کمتر برای حافظه و یادگیری، ارتباط وجود دارد. این نوع رژیم همچنین ممکن است خطر ابتلا به بیماری آلزایمر و بیماری پارکینسون را افزایش دهد.

 

آلرژی

یک بررسی در سال 2018، محققان ارتباطی بین مصرف فست فود و افزایش آسم، رینوکونژونکتیویت و اگزما ایجاد کردند.

 

بیماری قلبی

طبق گزارش FDAT رژیم غذایی سرشار از نمک اغلب فشار خون فرد را افزایش می دهد و فرد را مستعد حملات قلبی، سکته مغزی، بیماری کلیوی یا بیماری قلبی می کند.

FDAهمچنین خاطرنشان می کند که رژیم غذایی سرشار از چربی های ترانس مقدار لیپوپروتئین با چگالی کم یا کلسترول «بد» را افزایش می دهد و میزان لیپوپروتئین با چگالی بالا یا کلسترول «خوب» را کاهش می دهد. این بدان معناست که احتمال ابتلا فرد به بیماری قلبی بیشتر است.

 

چاقی

وزارت کشاورزی ایالات متحده اشاره می کند که فست فود حاوی تعداد بسیار بالایی کالری است. اگر فرد کالری بیشتری از آنچه در روز می سوزاند مصرف نماید، وزن اضافه می کند که ممکن است منجر به چاقی شود.

با توجه به مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، چاقی خطر ابتلا به طیف وسیعی از بیماری های جدی را در افراد افزایش می دهد.

همچنین ببینید:

مضرات نوشابه چیست؟

 

تاثیر فست فود بر سلامت روان

مصرف مقدار زیادی فست فود همچنین می تواند بر سلامت روان افراد تأثیر بگذارد و آنها را مستعد افسردگی و اضطراب سازد.

مطالعه‌ای در سال 2021، داده‌های 322 مرد و 322 زن 30 ساله یا بیشتر را مقایسه کرد. آنها ارتباطی بین غذاهای سالم مانند سبزیجات برگ دار، آجیل و ماهی و رفتار مثبت پیدا کردند، در حالی که عکس این موضوع در مورد فست فود صادق بود. علاوه بر این، زنان به طور قابل توجهی ارتباط منفی بیشتری را با فست فود نسبت به مردان گزارش کردند.

 

خلاصه کلی

فست فودها دارای نمک، شکر، چربی های اشباع شده، چربی های ترانس، کالری و مواد نگهدارنده و مواد فرآوری شده هستند. انبوهی از تحقیقات خوب انجام شده اثرات منفی مصرف بیش از حد این مواد غذایی را بر سلامتی ثابت کرده است.

در کوتاه مدت، فست فود بر قند خون و فشار خون تأثیر می گذارد، التهاب را افزایش می دهد و ممکن است به این معنی باشد که فرد مواد مغذی لازم را به اندازه کافی نمی خورد. در طولانی مدت، رژیم غذایی غنی از فست فود می تواند منجر به مشکلات گوارشی، ایمنی، التهاب، سلامت قلب، چاقی و موارد دیگر شود.

اما همه فست فودها بد نیستند. برخی از فست فودها ممکن است بر ارائه گزینه های سالم تر تمرکز کنند.

برای حفظ سلامت فرد باید سعی کند فست فودهایی را که حاوی نمک، چربی، قند و کربوهیدرات کل کمتری هستند شناسایی کرده و به طور کلی سعی کند میزان فست فود مصرفی خود را محدود کند.

 

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

 

منابع:

medicalnewstoday

 

 

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

x