درمان قوز کمر با تمرینات خانگی
از علائم قوز کمر می توان به خمیدگی ستون فقرات اشاره کرد که سبب می شود قسمت پشت بدن از حالت عادی خود خارج شود. این خمیدگی را قوز کمر، کیفوز یا گوژ پشت می نامند. یکی از دلایل ایجاد قوز کمر عدم قرار گرفتن بدن در حالت مناسب است که این حرکات غیر استاندارد سبب شکل گیری غیر طبیعی مهره ها و نقص رشد ستون فقرات می گردد. از علائم قوز کمر می توان به عدم برابری ارتفاع شانه ها، سفتی عضلات، تفاوت ارتفاع وضعیت کتف اشاره کرد...
قوز کمر چه زمانی رخ می دهد؟
قوز کمر زمانی رخ می دهد که ستون فقرات فرد دارای انحنای بیش از حد و غیر طبیعی به سمت جلو در ناحیه کمر باشد.
قسمت بالایی کمر به طور طبیعی کمی انحنا دارد تا وزن بدن را تحمل نماید. این انحنا نباید بیش از حد باشد. با انحنای بیش از حد کمر شما حالتی خمیده پیدا می کند.
عادات بد روزانه در ایجاد قوز کمر دخیل است، مانند وضعیت بد نشستن افراد. در کنار تمرینات ورزشی موثر مانند یوگا و پیلاتس باید حرکات اصلاحی نیز انجام داد تا فشار بر روی ستون مهره های کمر کاهش یابد.
برخی موارد در ایجاد قوز کمر موثر هستند، مانند:
- پوکی استخوان شدید
- ژنتیک
قوز کمر عوارضی نیز به همراه دارداز جمله:
- کمر درد
- سفتی عضلات
- گردن درد
- افتادگی شانه
بین 20 تا 40 درصد از افراد سالمند به کیفوز یا قوز کمر دچار هستند. بیشترین تغییر در انحنای قفسه سینه در زنان بین 50 تا 70 سال رخ می دهد.
همچنین ببینید:
علائم، علت و روش های درمان انواع کمر درد
علل و درمان قوز کمر
برخی از علل کیفوز عبارتند از:
- تغییرات دژنراتیو
- شکستگی های مهره ها
- ضعف عضلانی
- وضعیت بد بدن
کیفوز با وضعیت بدنی نامناسب و الگوهای حرکتی بد مرتبط است. تنها 20 دقیقه وضعیت بد بدن می تواند تغییرات منفی در ستون فقرات شما ایجاد کند.
وقتی زمانی را در حالت خمیده می گذرانید، سر رو به جلو حرکت می کند. این باعث افزایش فشار و وزن بر روی ستون فقرات و گردن شما می شود. سر باید در راستا بدن باشد و یک خط مستقیم از شانه ها تا گوش ها ایجاد کند.
تمرین وضعیت بدنی مناسب و انجام تمریناتی برای تقویت کمر و گردن، می تواند موثر واقع گردد. این کار به ستون فقرات شما نیز کمک می کند.
چرا ورزش مهم است؟
ورزش، همراه با وضعیت بدنی مناسب و مراقبت های کایروپراکتیک، ممکن است به بهبود قسمت بالای کمر شما کمک کند.
محققان تأثیر تمرینات ستون فقرات را بر کیفوز بررسی کردند. آنها دریافتند که عضلات قوی کمر بهتر می توانند با کشش به سمت جلو روی ستون فقرات مقابله کنند. این بدان معناست که تمریناتی که عضلات بازکننده را تقویت می کنند می توانند زاویه کیفوز را کاهش دهند.
همان مطالعه نشان داد که پس از یک سال ورزش، پیشرفت کیفوز در زنان 50 تا 59 ساله در مقایسه با افرادی که تمرینات کششی را کامل نکرده بودند، به تعویق افتاد.
تمرین هایی برای قوز کمر
این تمرینات باید حداقل سه تا چهار بار در هفته تکرار شوند تا در طول زمان نتایج را مشاهده کنید.
همیشه قبل از شروع یک برنامه ورزشی با پزشک مشورت کنید. با وجود درد در زمان ورزش، آن را متوقف نمایید.
1_ رفع قوز کمر با ایستادن
برای این تمرین باید سعی کنید که با دو طرف شانه و ساق پا دیوار را احساس کنید. عضلات شکم را فشار داده و چند بار نفس عمیق بکشید.
2_ حرکت تخته از جلو
برای انجام این تمرین بر روی زمین و شکم دراز بکشید. تنه خود را بالا آورده و بر روی انگشتان پا قرار گیرید. کف دستان خود را بر روی زمین بگذارید. باسن را موازی زمین نگه دارید و عضلات شکم را فشرده نمایید. به مدت 30 ثانیه در این حالت قرار گیرید.
همچنین ببینید:
درمان کمر درد با جایگزینی دیسک مصنوعی
3_ سوپرمن یا شنا
روی شکم دراز بکشید، دستان خود را به صورت موازی جلوی سر خود دراز کنید.
سر خود را در حالت خنثی نگه دارید، به سمت زمین نگاه کنید، به آرامی دستان، قسمت بالای بدن و پاها را از زمین بلند کنید.
مطمئن باشید که باسن و شکم همواره در تماس با زمین هستند.عضلات باسن را تحت فشار قرار دهید. 3 ثانیه نگه دارید و 10 بار تکرار کنید.
4_ حرکت گربه گاو
ابتدا به حالت چهار دست و پا روی زمین قرار گیرید و سپس شکم خود را منقبض نمایید؛ کمر خود را به بیرون بکشید. ده ثانیه در این وضعیت بمانید. بعد از آن کمر را به داخل برگردانید. این حرکت برای درمان قوز کمر را چندین بار در روز انجام دهید.
5_ حرکت فوم رولر
روی زمین دراز بکشید و یک فوم غلتان در زیر و در وسط کمر خود قرار دهید.
به آرامی فوم را با بدن به عقب و جلو بچرخانید و عضلات کمر و ستون فقرات قفسه سینه خود را ماساژ دهید.
میتوانید این کار را در حالی که دستهایتان را روی سرتان قرار داده اید، امتحان کنید. این کار را حداقل 30 ثانیه تا 1 دقیقه انجام دهید.
با ایجاد تغییرات کوچک برای مراقبت از وضعیت امروزی خود و جلوگیری از قوز کمر، می توانید برای سال های آینده از مزایای سلامتی آن بهره مند شوید.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
healthline
دیدگاه تان را بنویسید