لیزر پوست برای انواع مشکلات پوستی
دو نوع لیزر درمانی کلی وجود دارد، از جمله لیزر درمانی CO2 و لیزر درمانی فرکشنال. لیزر درمانی CO2 ؛ این نوع درمان از پالس های کوتاه نور یا پرتوهای نور مداوم برای برداشتن لایه های نازک پوست با حداقل آسیب به پوست اطراف استفاده می کند. در طول هر درمان مقدار کمی از بافت اسکار هدف قرار می گیرد، بنابراین ممکن است برای اسکارهای بزرگتر به چندین جلسه نیاز داشته باشید. زمان بهبودی برای این نوع درمان می تواند تا دو هفته باشد. لیزر درمانی فرکشنال؛ در درمان فرکشنال از نور زیادی استفاده میشود که باعث سفت شدن کلاژن موجود در اسکار می گردد. پوست شما در این فرآیند کمتر آسیب می بیند، اما چون لیزر عمیق تر می شود، امکان ایجاد زخم و افزایش زمان بهبودی نیز وجود دارد. زمان معمول بهبودی برای این نوع درمان یک هفته است...
درمان اسکار با لیزر باعث کاهش لکه مانده از اسکار می شود. از نور درمانی متمرکز برای برداشتن لایه بیرونی سطح پوست یا تحریک تولید سلول های جدید پوست برای پوشاندن سلول های آسیب دیده استفاده می کند.
درمان جای جوش با لیزر می تواند ظاهر زگیل، چین و چروک پوست، لکه های پیری، اسکار و کلوئید را کاهش دهد. جای زخم را به طور کامل از بین نمی برد.
این روش به یک بی حس کننده موضعی برای بی حس کردن پوست نیاز دارد.
عوارض جانبی خفیف این روش شامل درد، تورم، قرمزی و ترشح موقتی است. این اثرات معمولاً در چند روز از بین می روند.
شما می توانید در عرض 3 تا 10 روز انتظار بهبودی داشته باشید.
اگرچه جای جوش را نمی توان به طور کامل از بین برد، اما مطالعات نشان داده اند که لیزر درمانی می تواند به طور موثر ظاهر و ضخامت اسکار را به حداقل برساند.
لیزر درمانی جای زخم
لیزر درمانی از پرتوهای متمرکز نور برای درمان نواحی آسیب دیده بدن استفاده می کند. میتواند تومورها و دیگر ضایعات را حذف کند، بینایی را بهبود بخشد، ریزش مو را متوقف کند و درد را درمان کند. لیزر درمانی همچنین می تواند ظاهر جای جوش را بهبود دهد.
درمان اسکار با لیزر یک روش سرپایی است. پزشک به طور مکرر آن را روی پوست شما حرکت می دهد تا سلول های آسیب دیده پوست را از بین برده و جای زخم ها را کاهش دهد. این شامل:
- جای زخم
- علائم سوختگی
- جای جوش
- لکه های تیره، لکه های پیری و سایر انواع هایپرپیگمانتاسیون
از آنجایی که این روش شامل گرما و نور است، در صورت داشتن حساسیت به نور، پزشک ممکن است آن را توصیه نکند. برخی از داروها می توانند این نوع حساسیت را ایجاد کنند. حتما در این زمینه با پزشک خود مشورت نمایید.
در صورت مصرف داروهای رقیق کننده خون به دلیل خطر خونریزی، پزشک ممکن است لیزر درمانی را توصیه نکند.
همچنین ببینید:
فواید ماساژ صورت با یخ
در صورت موارد زیر لیزر درمانی توصیه نمی شود:
- آکنه فعال
- زخم های پوستی
- پوست تیره
به خاطر داشته باشید که ممکن است برای رسیدن به نتایج دلخواه خود به بیش از یک جلسه لیزر درمانی نیاز داشته باشید.
از آنجایی که هزینه درمان با لیزر متفاوت است، مهم است که قبل از اقدام با بیش از یک پزشک برای مقایسه قیمتها مشورت کنید.
با این درمان زمان استراحت طولانی مدتی وجود ندارد، بنابراین لازم نیست نگران زمان باشید.
لیزر درمانی برای جای زخم چگونه عمل می کند؟
درمان جای زخم با لیزر باعث از بین رفتن جای زخم نمی شود. بلکه آنها طوری طراحی شده اند که جای زخم را کمتر قابل توجه نشان دهند.
بدن فرآیند ترمیم زخم را پس از آسیب پوستی آغاز می کند.
زخم ها ممکن است با گذشت زمان محو یا کمرنگ شوند. هنگامی که اسکار دائمی می شود، می توان از لیزر درمانی برای برداشتن لایه بیرونی سطح آسیب دیده پوست استفاده کرد. آنها اساساً پوست را صاف می کنند تا رنگ و ظاهر را بهبود بخشند.
این لیزرها همچنین برای هدف قرار دادن عروق خونی در بافت اسکار و کاهش قرمزی استفاده می شوند. آنها همچنین می توانند به سطح پوست نفوذ کرده تا تولید سلول های جدید پوست را تحریک کنند.
روش های لیزر درمانی برای جای زخم
در طول مشاوره، پزشک بهترین روش برای بهبود اسکار را تعیین خواهد کرد. گزینه های شما ممکن است شامل موارد زیر باشد:
لایه برداری ابلیتیو
این نوع درمان ظاهر جای زخم، زگیل و چین و چروک را بهبود می بخشد. با لایه برداری، لایه بیرونی پوست از بین می رود و سلول های پوستی را که در سطح آسیب دیده اند از بین می برد. پزشک ممکن است از لیزر دی اکسید کربن (CO2) برای اسکارهای عمیق تر یا لیزر اربیوم برای اسکارهای سطحی استفاده کند.
لایه برداری با لیزر فرکشنال
لیزر به لایه عمیق تری از سطح پوست نفوذ می کند تا سلول های رنگدانه تیره را از بین ببرد. این روش همچنین تولید کلاژن و نوسازی سلول های پوست را تحریک می کند، که باعث می شود جای زخم های شما کمتر دیده شود.
لیزر حرارتی
لیزر حرارتی مادون قرمز به لایه داخلی پوست نفوذ می کند. همچنین تولید کلاژن و تجدید سلول را برای جایگزینی سلول های آسیب دیده پوست تحریک می کند.
درمانهای لیزری برای اسکارها، روشهای سرپایی هستند، اگرچه طول این روشها متفاوت است. پزشک از یک بی حس کننده موضعی برای بی حس کردن ناحیه استفاده می کند تا دردی احساس نکنید.
همچنین ببینید:
ماسک های خانگی برای پر شدن صورت!
آیا خطرات یا عوارض جانبی وجود دارد؟
از آنجایی که در این روش از نور و گرما برای درمان سلول های آسیب دیده پوست استفاده می شود، ممکن است عوارض جانبی مانند:
- جای زخم
- ورم
- خارش
- التهاب
- خون ریزی
- درد
عوارض جانبی خفیف باید ظرف چند روز بهبود یابد. در صورت بروز علائم عفونت، مانند افزایش قرمزی یا درد شدید، به پزشک خود مراجعه کنید. سایر علائم عفونت پوستی شامل ایجاد آبسه یا چرک در نزدیکی محل عمل است.
پس از لیزر درمانی برای جای زخم چه انتظاری باید داشت؟
زمان بهبودی متفاوت است، اما ممکن است 3 تا 10 روز زمان ببرد تا پوست بهبود یابد. پزشک بلافاصله پس از درمان دستورالعمل های مراقبت های بعدی را ارائه می دهد.
این موارد شامل گزینه های زیر است:
- از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید به مدت چهار تا شش هفته پس از عمل خودداری کنید.
- برای کاهش تورم، یک بسته کمپرس سرد روی نواحی مدنظر قرار دهید.
- در صورت نیاز از داروهای مسکن بدون نسخه استفاده کنید.
- شستشو روزانه و استفاده از مرطوب کننده
- برای عمل های صورت، ممکن است لازم باشد تا چند روز از آرایش خودداری کنید.
درمان های لیزری پوست برای جای زخم ماندگاری طولانی دارند، اگرچه نتایج ممکن است دائمی نباشند. ممکن است در آینده به درمان های مکرر نیاز داشته باشید.
نتایج همیشه فوری نیستند. ممکن است هفته ها یا ماه ها طول بکشد تا متوجه تفاوت شوید.
لیزر درمانی برای آماده سازی اسکار
هنگامی که تصمیم به لیزر درمانی برای جای زخم گرفتید، پزشک اطلاعاتی را در مورد آمادگی برای عمل شما ارائه می دهد. ممکن است لازم باشد قبل از درمان موارد زیر را انجام دهید:
- حداقل دو هفته قبل از درمان، سیگار را ترک کنید.
- آسپرین، مکملها یا داروهایی که میتوانند روند بهبودی را کاهش دهند، مصرف نکنید.
- دو تا چهار هفته قبل، از محصولات مراقبت از پوست حاوی رتینول یا گلیکولیک اسید استفاده نکنید.
- از ضد آفتاب استفاده کنید. قبل از انجام لیزر، از قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید خودداری کنید.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
healthline
دیدگاه تان را بنویسید