فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 1487

کرونای امیکرون چیست ؟ به روزترین و موثق ترین اطلاعات

امیکرون جهش جدید کرونا ویروس است که به چالشی جدید برای جوامع تبدیل شده و در حال حاضر میزان سرایت و شدت بیماری با آن مورد توجه است ...

در ۲۶ نوامبر ۲۰۲۱، سازمان جهانی بهداشت (WHO) در مورد تکامل ویروس کرونا و ظهور یک نوع نگران کننده آن به نام امیکرون را اعلام کرد. شواهد ارائه شده مبنی بر این بود که امیکرون دارای جهش های متعددی است که ممکن است بر نحوه رفتار آن تأثیر بگذارد، به عنوان مثال، بر نحوه انتشار و سرایت آسان یا شدت بیماری که ایجاد می کند. در اینجا خلاصه ای از آنچه در حال حاضر مشخص شده است را آورده ایم.

کرونای امیکرون چیست ؟ به روزترین و موثق ترین اطلاعات

دانش فعلی در مورد امیکرون

محققان در آفریقای جنوبی و در سراسر جهان در حال انجام مطالعاتی برای درک بهتر بسیاری از نکات موجود درباره خصوصیات امیکرون هستند و به اشتراک گذاری یافته های این مطالعات در صورت در دسترس قرار گرفتنشان ادامه خواهند یافت.

قابلیت انتقال: هنوز مشخص نیست که آیا امیکرون در مقایسه با انواع دیگر، از جمله دلتا، قابل انتقال تر است (یعنی راحت تر از فردی به فرد دیگر منتقل می شود) یا خیر. تعداد افرادی که آزمایششان مثبت شده است در مناطقی از آفریقای جنوبی که تحت تأثیر این نوع جدید قرار گرفته اند افزایش یافته است، اما مطالعات اپیدمیولوژیک در حال انجام است تا بفهمیم که آیا این افزایش تعداد افراد مبتلا ، به دلیل جهش های امیکرون است یا عوامل دیگری در این موضوع دخیل هستند.

شدت بیماری: هنوز مشخص نیست که آیا عفونت با امیکرون باعث ایجاد بیماری شدیدتری در مقایسه با سایر انواع این ویروس از جمله دلتا می شود یا خیر. داده های اولیه حاکی از آن است که میزان بستری شدن در بیمارستان در آفریقای جنوبی رو به افزایش است، اما این موضوع ممکن است به دلیل افزایش تعداد کلی افراد آلوده شده باشد، نه به دلیل عفونت خاص با امیکرون.

همچنین ببینید:

علائم امیکرون و هر آنچه که باید در مورد آن بدانیم

در حال حاضر هیچ اطلاعاتی وجود ندارد که نشان دهد علائم مرتبط با امیکرون با علائم ناشی از ابتلا به سایر انواع ویروس کرونا متفاوت بوده است. عفونت‌های گزارش‌شده اولیه در میان دانشجویان دانشگاه بوده است (افراد جوان‌تری که احتمال خفیف‌تر بودن بیماری در آنها بیشتر است) اما درک میزان شدت بیماری ناشی از ابتلا به نوع امیکرون تا چند هفته طول می‌کشد. همه انواع کووید ۱۹، از جمله نوع دلتا که در سراسر جهان غالب است، می‌توانند باعث ایجاد بیماری شدید یا مرگ شوند، به‌ویژه برای افراد آسیب‌پذیرتر،  و بنابراین پیشگیری از ابتلا همیشه امری کلیدی بوده و هست.

 

اثربخشی آنتی بادی های تولید شده در اثر ابتلای قبلی

شواهد اولیه نشان می‌دهد که ممکن است خطر ابتلای مجدد به این ویروس از طریق امیکرون  افزایش یابد (یعنی افرادی که قبلاً  کووید ۱۹ داشته‌اند نیز ممکن است باز مجددا به راحتی به امیکرون آلوده شوند) این شواهد بر اساس مقایسه های انجام شده با سایر انواع نگران‌کننده به دست آمده است، اما اطلاعات همچنان محدود هستند. اطلاعات بیشتر در این مورد در روزها و هفته های آینده در دسترس قرار خواهد گرفت.

اثربخشی واکسن‌ها: سازمان جهانی بهداشت برای درک تأثیر بالقوه این نوع بر اقدامات متقابل موجود، از جمله واکسن‌ها، در حال انجام بررسی های لازم است. دریافت واکسن‌ها برای کاهش میزان شدت بیماری‌ و احتمال مرگ، مخصوصا در برابر نوع غالب در گردش یعنی دلتا امری حیاتی است. مشخص شده است که واکسن های فعلی در برابر ابتلا به بیماری شدید و مرگ موثر باقی می مانند.

 

اثربخشی آزمایش‌های فعلی: آزمایش‌های PCR به طور گسترده برای تشخیص عفونت، از جمله عفونت با امیکرون ، همانطور که در سایر انواع نیز دیده‌ایم، استفاده می شوند. مطالعات برای تعیین اینکه آیا تأثیری بر سایر انواع آزمایش ها از جمله آزمایش های تشخیص سریع آنتی ژن وجود دارد یا خیر ادامه دارد.

اثربخشی درمان‌های فعلی: کورتیکواستروئیدها و مسدودکننده‌های گیرنده IL6 همچنان برای مدیریت بیماران مبتلا به عفونت شدید حاصل از کووید۱۹ مؤثر خواهند بود. سایر درمان‌ها نیز برای بررسی اینکه آیا با توجه به تغییرات بخش‌هایی از ویروس در نوع امیکرون هنوز به همان اندازه ی قبل مؤثر هستند یا خیر ، ارزیابی خواهند شد.

همچنین ببینید:

اومیکرون چیست و دارای چه علائمی می باشد؟

مطالعات در حال انجام

در حال حاضر، سازمان بهداشت جهانی در حال هماهنگی با تعداد زیادی از محققان در سراسر جهان برای درک بهتر چگونگی امیکرون است. مطالعاتی که در حال حاضر یا به زودی در حال انجام است شامل ارزیابی قابلیت انتقال، شدت عفونت (علائم)، عملکرد واکسن‌ها و آزمایش‌های تشخیصی و اثربخشی درمان‌ها است.

سازمان جهانی بهداشت، کشورها را تشویق می کند تا در جمع آوری و به اشتراک گذاری داده های بیماران بستری در بیمارستان از طریق پلت فرم داده های بالینی کووید ۱۹ برای توصیف سریع ویژگی های بالینی و وضعیت بیماران مشارکت کنند.

اطلاعات بیشتر در روزها و هفته های آینده منتشر خواهد شد. سازمان جهانی بهداشت به نظارت و ارزیابی داده ها در صورت در دسترس قرار گرفتن اطلاعات جدید ادامه خواهد داد و ارزیابی می کند که جهش های موجود چگونه رفتار این ویروس را در نوع امیکرون تغییر داده اند.

 

اقدامات توصیه شده برای مردم

موثرترین اقداماتی که افراد می توانند برای کاهش انتشار ویروس کووید۱۹ انجام دهند شامل حفظ فاصله فیزیکی حداقل ۱ متری از دیگران ، استفاده از ماسک مناسب، باز کردن پنجره ها برای بهبود تهویه و اجتناب از قرار گرفتن در فضاهای با تهویه ضعیف یا شلوغ ،تمیز نگه داشتن دست ها و البته واکسینه شدن به موقع می باشد.

سازمان جهانی بهداشت با در دسترس قرار گرفتن اطلاعات بیشتر، به ارائه به روز رسانی ها ادامه خواهد داد. علاوه بر این اطلاعات در پلتفرم‌های رسانه‌های دیجیتال و اجتماعی سازمان جهانی بهداشت نیز در دسترس خواهد بود.

 

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

منابع:

who.int

دیدگاه تان را بنویسید

 

x