علائم امیکرون و هر آنچه که باید در مورد آن بدانیم
امیکرون سویه جدید کرونا است که نسبت به جهش های قبلی قدرت انتشار بالایی دارد ولی افرادی که دو دوز واکسن را دریافت کرده اند به نوع خفیف آن را مبتلا می شوند ...
به نظر می رسد افرادی که به امیکرون آلوده می شوند سریعتر بیمار می شوند و ممکن است علائم متفاوتی نسبت به سایر انواع این ویروس را بروز بدهند.
علائم امیکرون چیست؟
شواهد اولیه حاکی از آن است که برای اکثر مردم، حداقل برای کسانی که در دوز دریافتی واکسنهای کووید بهروز هستند، به نظر میرسد که امیکرون منجر به ایجاد یک بیماری خفیف میشود که میتواند شبیه سرماخوردگی معمولی باشد.به نظر میرسد علائم برجستهی حاصل از ابتلا به امیکرون شامل موارد زیر می شود:
سرفه
خستگی و بی حالی
احتقان و آبریزش بینی
خلاف انواع قبلی، از دست دادن چشایی و بویایی در صورت ابتلا به امیکرون غیر معمول به نظر می رسد.
متخصصان میگویند این علائم بر اساس گزارشهای اولیه در موارد مبتلا به امیکرون بوده است و نه حاصل از مطالعات علمی.
گفته شده است: «مشخص است که اگر واکسینه شده باشید، بهویژه اگر دوز تقویتکننده را نیز دریافت کرده باشید، در صورت ابتلا، عفونت حاصل از امیکرون برای شما خفیف تر خواهد بود .»
همچنین ببینید:
نویدی برای تولید واکسنی جهانی در برابر ابتلا به ویروس آنفولانزا
آنها افزوده اند: «آنچه که ما هنوز نمی دانیم حجم قابل توجهی از اطلاعات درباره کارهایی است که امیکرون در افراد واکسینه نشده انجام خواهد داد».
در واقع گزارش شده است که حداقل یک نفر که واکسینه نشده بوده است بر اثر ابتلا به امیکرون فوت کرده است. این فرد یک مرد ۵۰ ساله بوده است .
همچنین شواهد نوظهوری وجود دارد که نشان میدهد امیکرون این توانایی این را ندارد که به اندازه انواع قبلی به عمق ریهها نفوذ کند. مطالعهای که توسط دانشگاه هنگ کنگ به صورت آنلاین منتشر شد و هنوز مورد بررسی قرار نگرفته است، نشان داده است که اگرچه شدت اثرگذاری امیکرون در ریهها کمتر است، اما میتواند سریعتر در دستگاه تنفسی تکثیر شود. به این ترتیب، امیکرون ممکن است بیشتر شبیه برونشیت عمل کند تا ذات الریه.
و معمولاً بیماران مبتلا به برونشیت حاد کمتر تنگی نفس دارند و بیشتر به سرفه و تولید خلط دارند. "بیماران مبتلا به ذات الریه بیشتر تنگی نفس دارند و نسبت به برونشیت به طور کلی احساس خستگی بیشتری می کنند."
با این حال، عملاً غیرممکن است که افراد برای تشخیص خود بیماری به علائم اعتماد کنند. علاوه بر امیکرون، نوع دلتا همچنان به شیوع خود ادامه می دهد، و اینها همه همراه با افزایش موارد آنفولانزا نیز هستند.
به این دلایل، پزشکان از افرادی که علائم سرماخوردگی یا علائم آنفولانزا دارند میخواهند تا آزمایش بدهند.
دوره نهفتگی امیکرون چقدر است؟
بر اساس دادههای اولیه، مدت زمانی که طول میکشد تا یک فرد مبتلا پس از قرار گرفتن در معرض امیکرون علائم را بروز دهد، ممکن است کوتاهتر از انواع قبلی باشد؛ این زمان از یک هفته به کمتر از سه روز یا حتی کمتر کاهش یافته است.
در حالی که تحقیقات بسیار بیشتری مورد نیاز است، منطقی است که یک ویروس بسیار مسری مانند نوع امیکرون دوره کمون کوتاه تری داشته باشد.
ممکن است بسته به تعدادی از متغیرها، از جمله سن، مشکلات زمینه ای موجود در سلامت فرد و وضعیت واکسیناسیون، دوره کمون کوتاهتر یا طولانیتر باشد. هیچ قانون خاصی در این مورد وجود ندارد.
همچنین ببینید:
دانشمندان هوافضا و جراحان مغز لزوما باهوش تر از عموم مردم نیستند
چه زمانی باید آزمایش کووید بدهم؟
هر کسی که با فردی آلوده در تماس بوده است، بهتر است تا در حدود ۷۲ ساعت پس از تماس با آن فرد در معرض آزمایش قرار بگیرد.
در واقع فکر می کنیم که بهتر است حداقل سه روز صبر کنید تا ببینید آیا کووید مثبت شده اید یا خیر.
آیا امیکرون می تواند منجر به یک ابتلا به کووید طولانی شود؟
اگرچه چیزهای زیادی در مورد امیکرون ناشناخته باقی مانده است، اما کارشناسان می گویند که این نوع ممکن است منجر به یک ابتلا به کووید طولانی مدت شود حتی با وجودخفیف بودنش.
بیمارانی که علائم طولانیمدتی دارند ممکن است ماهها پس از ابتلای اولیه به کووید، خستگی شدید، نامنظم بودن ریتم تپش قلب و سایر مشکلات را تجربه کنند.
"ما باید فرض کنیم که این نوع نیز می تواند همان کاری را انجام دهد که انواع قبلی انجام می دادند؛ تا زمانی که خلاف آن ثابت شود."
با این حال، تحقیقات نشان می دهد که واکسیناسیون می تواند خطر ابتلا به کووید طولانی مدت را تا حد زیادی کاهش دهد.
چقدر باید نگران امیکرون باشم؟
موارد ابتلا به امیکرون تقریبا هر دو روز یکبار دو برابر می شود. در هفته گذشته، درصد موارد ابتلا به امیکرون در ایالات متحده از ۱۳ درصد به ۷۳ درصد افزایش یافته است.
کارشناسان گفته اند که سوال اصلی افراد اکنون نباید این باشد که آیا امیکرون به منطقه ی آنها هم می رشد یا خیر؟ زیرا پاسخ این سوال بدون شک مثبت است. سوال اصلی این است که این موج چه تعدادی از افراد را درگیر خواهد کرد و چه عواقبی در برد دارد.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
nbcnews
دیدگاه تان را بنویسید