فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 1434

لاک ناخن و عوارض نگران کننده‌ی آن!!!

وقتی رنگ ناخن های شما با لباسهایتان ست باشه٬ مسلماً زیبا به نظر میاد. اما لاک ناخن هم مثل باقی لوازم آرایش آسیب های زیادی به ناخن ٬ پوست و در کل بدن ایجاد میکنه!با انتخاب یک لاک مناسب عوارض ناشی از اون رو کم کنید ...

مانند بسیاری از محصولات، شرکت های تولید کننده ی لاک ناخن نیز ملزم به ذکر مواد تشکیل دهنده موجود در محصولاتشان نیستند. بنابراین، ما اغلب نمی‌دانیم که چه چیزی روی ناخن هایمان می زنیم!

در حالی که ناخن هایمان را لاک می زنیم نه تنها بخشی از آنچه در لاک است را با بینی مان استنشاق می کنیم ، بلکه ناخن ها و پوست مان نیز بخشی از مواد شیمیایی موجود در لاک ناخن را جذب می کنند.

لاک ناخن و عوارض نگران کننده‌ی آن!!!

 

بسیاری از مطالعات می‌گویند که دلیلی برای نگرانی وجود ندارد زیرا قرار گرفتن در معرض این سموم عموماً در مقیاس کمی اتفاق می افتد. با این حال، در مورد کسانی که ناخن های خود را هر هفته یا بیشتر لاک می زنند چطور؟ و حتی بدتر از آنها، تکنسین های ناخن کار که روزانه زمان زیادی را صرف کار نزدیک با این سموم می کنند، چطور؟

 

مواد سمی موجود در لاک های ناخن:

دی بوتیل فتالات (DnBP):  فتالات ها مختل کننده غدد درون ریز هستند که با مسائلی مانند تغییرات هورمونی، دیابت و بی نظمی تیروئید مرتبط هستند.

تولوئن: دارای فهرست طولانی از اثرات مضری از قبیل تحریک چشم تا آسیب کلیه و سیستم عصبی است.

فرمالدئید: این مواد ، موادی سرطان زا شناخته شده است.

رزین فرمالدئید: از مشتقات فرمالدئید هستند، رزین فرمالدئید اغلب به عنوان سخت کننده استفاده می شود و در دوزهای زیاد می تواند یک آلرژن پوستی باشد.

کافور: می تواند باعث تشنج و حواسپرتی شدید شود. آیا تا به حال فکر کرده اید که چرا ناخن هایتان پس از مدتی ماندن در زیر لاک زرد می شوند؟ این موضوع در واقع کار کافور است که مواد مغذی آنها را از بین می برد.

همچنین ببینید:

عادات آرایشی غلطی که به پوست آسیب می رساند!!؟

تری فنیل فسفات (TPHP):  یک مختل کننده غدد درون ریز است که می تواند بر طیف وسیعی از موارد از تولید مثل تا رشد تأثیر بگذارد.

زایلن: این ماده می تواند پوست، چشم ها و مجاری تنفسی را تحریک کند، در صورت استنشاق بسیار سریع جذب می شود و ممکن است به طور بالقوه سرطان زا نیز باشد.

رزین اتیل توزیلامید/اپوکسی: در حالی که EWG این ماده را به عنوان یک ماده ی خطر کم ارزیابی می کند، اما این ماده یک آنتی بیوتیک است و بنابراین می تواند به ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی کمک کند.

سرب: سرب تقریباً می تواند به هر سیستم و اندامی در بدن آسیب برساند و با مجموعه عظیمی از اثرات مخرب بر سلامتی از اختلال در محور HPA گرفته تا آسیب مغزی و کلیوی مرتبط است.

هیدروکینون مونو متیل اتر (MEHQ/HQ): این ماده می تواند باعث تحریک پوست و چشم شود.

متیل ایزوتیازولینون (MIT) / متیل کلرو ایزوتیازولینون (CMIT): اینها  نگهدارنده هایی هستند که با اثرات سمی بر ریه، واکنش های آلرژیک و احتمالاً حتی اثرات سمی بر اعصاب نیز مرتبط هستند.

پارابن ها: پارابن یک نگهدارنده رایج است ،  پارابن ها مختل کننده غدد درون ریز هستند که شکل استروژن را در بدن تقلید می کنند.

با آگاهی از این موارد ازین به بعد به اینکه آیا همچنان می خواهید ناخن هایتان را لاک بزنید یا خیر ، بیشتر فکر کنید. و یا حداقل در انتخاب مارک لاک ناخن هایتان دقت بیشتری به خرج بدهید و از مارک هایی استفاده کنید که حاوی این مواد مضر نیستند .

 

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

منابع:

nontoxicrevolution.org

دیدگاه تان را بنویسید

 

x