فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 1399

آیا ورزش می تواند از بیماری قلبی پیشگیری کند؟

زندگی ماشینی امروز٬ آلودگی هوا ٬کم تحرکی و تغذیه نا مناسب خطر های زیادی برای قلب دارند.ورزش اگه به اندازه و با برنامه و منظم باشه ٬عاملی مهم برای سلامت و تقویت قلب ست. ورزش قلب رو مثل دیگر اعضای بدن نیرومند میکنه ....

مطالعات نشان می دهد که ترکیب یک رژیم غذایی سالم با ورزش منظم؛ نه تنها برای جلوگیری از بیماری قلبی، بلکه برای پیشگیری از دیگر خطرات سلامتی مفید است.

چرا ورزش مهم است؟

قلب نیز مانند هر ماهیچه دیگری به ورزش نیاز دارد. ماهیچه هایی که به طور منظم مورد استفاده قرار می گیرند قوی تر و سالم تر می شوند، در حالی که عضلاتی که استفاده نمی شوند ضعیف و آتروفی می شوند. 

آیا ورزش می تواند از بیماری قلبی پیشگیری کند؟

 

با ورزش کردن، قلب می‌تواند خون بیشتری را در بدن پمپاژ کند؛ این کار احتمالاً به آن کمک می کند تا مدت بیشتری سالم بماند. ورزش منظم همچنین به انعطاف پذیری عروق و سایر رگ های خونی کمک می کند و جریان خون و فشار خون طبیعی را تضمین می کند.

همچنین ببینید:

کاردیومیوپاتی (بیماری التهابی عضله قلب)!

خطر عدم تحرک بدنی

سبک زندگی کم تحرکی یا غیرفعال بودن همواره یکی از پنج عامل اصلی خطر بیماری قلبی بوده است. سایر عوامل خطر عبارتند از فشار خون بالا، کلسترول بالا، سیگار کشیدن و چاقی. افرادی که سطح آمادگی جسمانی پایینی دارند نیز درصد بالاتری از حوادث قلبی عروقی مانند حمله قلبی و مرگ را تجربه می کنند.

طبق تحقیقات انجام شده، مردانی که بیش از 23 ساعت در هفته دچار عدم تحرک بودند، 64 درصد بیشتر از افرادی که کمتر از 11 ساعت فعالیت داشتند، در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی بودند. بی تحرکی بر سایر عوامل خطر بیماری قلبی نیز تأثیر می گذارد. به عنوان مثال، خطر ابتلا به فشار خون بالا در افراد کم تحرک 35 درصد بیشتر از افراد فعال است.

 

فواید ورزش

در حالی که کمبود فعالیت بدنی خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می دهد، انجام ورزش به صورت منظم آن را کاهش می دهد. موارد زیر را در نظر بگیرید:

ورزش به کنترل فشار خون کمک می کند زیرا باعث تحریک نیتریت اکسید می شود که رگ های خونی را باز نگه می دارد.

طبق مطالعه ی انجام شده زنانی که به پیاده‌روی تند منظم متعهد بودند، سطح کلسترول HDL ("خوب") خود را افزایش دادند. این ورزش منظم با کاهش بیش از 50 درصدی حوادث عروق کرونر مرتبط است.

محققان دریافتند که بیماران قلبی که در یک برنامه ورزشی رسمی شرکت کردند، میزان مرگ و میر را بین 20 تا 25 درصد کاهش دادند. برخی از مطالعات نرخ بالاتری از کاهش را نشان دادند.

بررسی مطالعات نیم قرن اخیر نشان می دهد که فعالیت بدنی خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر را کاهش می دهد. افراد فعال از نظر بدنی معمولاً 50 درصد کمتر از افرادی که دچار کم تحرکی هستند، دارای بیماری بودند.

یک مطالعه از 52 کارآزمایی تمرینی ورزشی با نزدیک به 5000 نفر کاهش سطح تری گلیسیرید و کلسترول LDL ("بد") را نشان داد.

حتی افراد مبتلا به نارسایی قلبی نیز از ورزش بهره می برند، که توانایی قلب را برای پمپاژ خون در طول زمان افزایش می دهد و کیفیت زندگی را بهبود می بخشد.

همچنین ببینید:

آنژین چیست؟

چه میزان ورزش لازم است؟

طبق گفته انجمن قلب آمریکا، 30 دقیقه ورزش در روز؛ پنج روز در هفته سلامت قلب شما را بهبود می بخشد و به کاهش خطر بیماری قلبی کمک می کند. آنها "فعالیت بدنی" را به عنوان هر چیزی که باعث می شود بدن خود را فعال نگه دارید و کالری بسوزانید مفید می شمارند. این شامل: بالا رفتن از پله ها، ورزش کردن، پیاده روی، دویدن، شنا، دوچرخه سواری و غیره است.

مهم نیست که چه کاری انجام می دهید، همه مطالعات نشان می دهد که برخی از ورزش ها بهتر از انجام ندادن و عدم تحرک هستند. افرادی که در هفته 150 دقیقه فعالیت ورزشی با شدت متوسط ​​انجام می‌دهند، 14 درصد کمتر از افرادی که ورزش نمی‌کنند، در معرض خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب قرار دارند. هر چه بیشتر ورزش کنید، خطر کمتری شما را تهدید می کند.

همیشه قبل از شروع یک برنامه ورزشی با پزشک خود مشورت کنید.  آنها می توانند به شما کمک کنند تا فعالیت هایی را پیدا کنید که سلامت قلب شما را بدون خطر آسیب افزایش می دهد.

 

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

منابع:

healthline

دیدگاه تان را بنویسید

 

x