نکات مهم در مورد ورزش دیابتی ها!
ورزش کردن برای بیماران دیابتی یک برنامه ی لازم و مفیده که باعث بهبود وضعیت عضلانی٬ کاهش وزن و بهبود سلامت قلب و عروق میشه. اما مبتلایان به دیابت باید قبل از شروع ورزش نکاتی رو رعایت کنند مثلا حتما قبل از ورزش قند خون خود را کنترل کنند...
با توجه به سوالات متعدد مخاطبین پزشک من در مورد ورزش دیابتی ها، ویدئو زیر ضبط و منتشر شده است:
ورزش در دیابت
فعالیت بدنی و ورزش کمک به کنترل قند خون میکند و مقاومت به انسولین را کم و بهبود در وضعیت قلبی٬ عروقی ایجاد میکند و حتی میتواند بر روی فشار خون تاثیر بگذارد بنابراین فعالیت بدنی برای افرد دیابتی بسیار اهمیت دارد.
افرد دیابتی چه نوع ورزشی انجام دهند؟
این انتخاب به علاقه مندی شما بستگی دارد، یعنی هر نوع ورزشی که فرد به آن علاقه دارد، توصیه میشود روزانه بیماران دیابتی حداقل نیم ساعت به مدت ۵ روز در هفته که مجموعه ۱۵۰ دقیقه در هفته است٬ پیادهروی داشته باشند .اما ورزش های دیگر مثل شنا مثل دوچرخه سواری ٬ورزش دو یا هر ورزشی که تمایل داشته باشند می توانند انجام بدهند.
همچنین ببینید:
کسانی که سن بالای ۳۵ سال دارند یا کسانی که بیشتر از ده سال است که از بیماری دیابت آنها میگذرد حتما باید با احتیاط ورزش را شروع کنند و با متخصصین قلب مشورت کنند از نظر بررسی وضعیت قلبی، ممکن است قبل از شروع ورزش نیاز به تست ورزش داشته باشند.تا مشکلی حین ورزش برای آنها ایجاد نشود.
توصیه میشود قبل از ورزش قند خون حتما اندازه گیری شود.اگر قند خون خیلی بالا باشد مثلا بالای ۲۵۰ باشد ،توصیه میشود آن لحظه ورزش انجام نشود. زیرا اگر قند خون بالا باشد برخلاف تصور با ورزش به دلیل هورمون ها ترشح شده در بدن ممکن است قند بالاتر می رود.
کسانی که قندشون پایین تر هست یعنی زیر صد هست باز توصیه میشود قبل از ورزش حتما یک میان وعده غذایی استفاده کنند.
کسانی که سابقه بیماری قلبی یا عمل قلبی داشتند حتما باید با مجوز متخصصین قلب ورزش کنند و کسانی که سابقه درگیری شدید چشمی دارند یعنی درگیری شبکیه دارند یا خونریزی های ته چشم را داشته اند باز باید با مجوز متخصصین چشم ورزش های سنگین رو انجام دهند.
کسانی که درگیری عصبی پا دارند، به دلیلی بی حسی پا در ورزش های دویدنی باید حتما قبل و بعد ورزش پایشان رو بررسی کنند زیرا احتمال زخم و آسیب به پا زیاد است.
توصیه این است که قبل از ورزش یک وعده غذایی مختصر استفاده کنند تا در حین ورزش دچار افت قند نشوند، به خصوص کسانی که از انسولین استفاده میکنند هر نیم ساعت حتما یک ماده غذایی استفاده کنند.
اگر انسولین مصرف میکنید در عضله ای که ورزش میکنید بهتر است تزریق انجام نشود، و از عضلات دیگر برای تزریق انسولین استفاده شود.
همچنین ببینید:
شدت ورزش معمولا به صورت ملایم شروع میشود، ده دقیقه گرم کردن بدن و بعد بیست دقیقه به ورزش های شدید تر میپردازید و بعد به آهستگی ورزش را کم کنید تا مدت زمان ورزش تمام شود. در صورتی که در حین ورزش متوجه درد در قفسه سینه شدید، احساس ناراحتی داشتید، حتما باید ورزش را متوقف کنید.
ورزش ها اثرات زیادی دارند، یکسری اثرات کوتاه مدت است که در کوتاه مدت میتواند باعث کاهش قند خون شود و این کاهش قند خون تا ساعت ها اثرش ادامه پیدا میکند ولی خود ورزش کردن اثرات طولانی مدت و دراز مدت هم دارد که باعث بهبود وضعیت عضلانی، کاهش وزن، بهبود وضعیت قلب و عروق می شود و نیاز به انسولین هم ممکن است کاهش پیدا کند. بنابراین ورزش یک اقدام بسیار مفید و لازم است برای بیماران دیابتی به خصوص دیابت نوع دوم که مقاومت به انسولین دارند و به عنوان یک برنامه دارویی میتوانند به ورزش نگاه کنند.
دیدگاه تان را بنویسید