فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 1205

راه های افزایش وزن کودک

افزایش وزن در کودکان به علت تحرک زیاد کمی سخت است ولی با رعایت رژیم های غذایی پر کالری و مصرف مکمل های مناسب می توان شرایط را فراهم کرد ...

همه بچه ها باید با رشد و بلوغ خود وزن اضافه کنند اما برای برخی از کودکان افزایش وزن می تواند سخت باشد. بسیاری از بچه ها برای اضافه وزن نیاز به کمک دارند.

با مصرف غذاهای مغذی مناسب می توانید به فرزند خود کمک کنید تا از راه سالم وزن خود را افزایش دهد.

راه های افزایش وزن کودک

 

در اینجا بهترین انتخاب های غنی از مواد مغذی و کالری برای ایجاد وعده های غذایی و میان وعده هایی برای کودک آورده شده است که هم مغذی هستند و هم باعث افزایش وزن سالم می شوند.

 

بهترین غذاها برای افزایش وزن سالم

رژیم افزایش وزن تنها از همبرگر و پیتزا نیست که باعث افزایش وزن کودک شما می شود (اگرچه ممکن است این مسیر مورد علاقه آنها باشد) حتی برخی از میوه ها و سبزیجات کالری بیشتری از آنچه فکر می کنید دارند.

همچنین ببینید:

اسهال در کودکان، علل، علایم و درمان آن!

غذاهای زیر را امتحان کنید:

پروتئین

گوشت قرمز، شامل گوشت گاو، استیک و بره

گوشت سفید مانند مرغ و بوقلمون

ماهی های چرب مانند ماهی آزاد، ماهی خال مخالی، ماهی تن، ماهی قزل آلا و ساردین

تخم مرغ

کره بادام زمینی، کره آفتابگردان

آجیل و دانه ها، شامل گردو، بادام، دانه های چیا و دانه های کتان

پروتئین های سویا مانند توفو، تمپه و شیر سویا

 

لبنیات

ماست پر چرب

پنیر پر چرب

شیر

خامه

پنیر خامه ای

 

چربی ها و روغن ها

روغن زیتون

روغن آووکادو

روغن کانولا

کره

سس سالاد

 

کربوهیدرات ها

برنج

سیب زمینی

ذرت

غلات صبحانه دارای فیبر بالا و پروتئین بالا

نان سبوس دار

ماکارونی

جو دوسر

گرانول (به دنبال آنهایی باشید که قند کمی دارند، مانند 5 گرم یا کمتر در هر کدام)

 

میوه ها و سبزیجات

نارگیل

آووکادو

انجیر

کشمش و سایر میوه های خشک مانند زردآلو، کرن بری و مویز

موز

کدو و سایر سبزیجات

 

نوشیدنی ها

اسموتی ها با مواد ضروری مانند ماست پر چرب، کره های آجیل یا شیر نارگیل

شیک های پروتئینی تقویت شده با پودر پروتئین، آووکادو، کره های آجیل یا شیر شکلات (اگر از شیک های خانگی با مواد طبیعی استفاده کنید بهتر است)

کاکائو داغ با شیر

 

دلایلی که ممکن است کودک شما نیاز به افزایش وزن داشته باشد

دلایل مختلفی برای کمبود وزن در کودکان وجود دارد.

در نوزادان عدم رشد ممکن است به دلیل مشکلات تغذیه رخ دهد مانند:

مشکل در شیردهی

حساسیت

رفلاکس

همه اینها می تواند منجر به عقب ماندن کودک از الگوی رشد خود شود.

همچنین ببینید:

لکنت زبان در کودکان/ علت و علائم

کودکان در هر سنی ممکن است به دلیل موارد زیر نتوانند رشد کنند

حساسیت یا عدم تحمل غذایی تشخیص داده نشده

بیماری

مشکلات دهانی

شرایط گوارشی

مسائل رفتاری، رشدی یا عصبی

برخی از داروها همچنین برای تداخل با اشتها، باعث کاهش وزن یا افزایش وزن در کودکان می شوند.

داروهایی که برای درمان اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) در کودکان استفاده می شود؛ مانند ریتالین، دگزدرین و آدرال به ویژه به دلیل عوارض جانبی آنها در کاهش اشتها شناخته شده است. اگر فکر می کنید داروهای فرزند شما بر اشتها یا افزایش وزن او تأثیر می گذارد با پزشک متخصص اطفال در مورد آن صحبت کنید. هیچ دارویی را ناگهان قطع نکنید.

گاهی اوقات افزایش وزن آهسته فرزند شما ممکن است به همان سادگی باشد که کالری کافی برای سن خود دریافت نمی کند. کودکان فعال و در حال رشد ممکن است کالری بیشتری از آنچه شما تصور می کنید نیاز داشته باشند. به عنوان مثال پسران نوجوان اغلب به اندازه بزرگسالان به کالری نیاز دارند.

یک رژیم غذایی مغذی و پر کالری بهترین گزینه برای شروع است.

وقتی نقطه ترسیم در نمودار رشد فرزند شما کمتر از حد انتظار شما شود، طبیعی است که به آن توجه کنید. اما برخی از تغییرات در روند رشد طبیعی است.

متخصصان اطفال به طور معمول به پیشرفت وزن کودک در طول زمان توجه می کنند. آنها همچنین می توانند به تلاش های شما در خانه برای کمک به افزایش وزن کودک کمک کنند.

اشتهای بچه ها می تواند متغیر باشد. به کودک خود زمان بدهید، زیرا ممکن است که این یک مرحله موقتی باشد.

 

نکاتی برای افزایش وزن سالم

برای افزایش وزن بیشتر سالم آنها این نکات را امتحان کنید:

هیدراتاسیون مطمئناً برای کودکان از دوران نوزادی تا نوجوانی مهم است. اما گاهی مایعات بیش از حد با غذا می تواند در معده فرزند شما مشکل ساز شود. برای افزایش اشتها، سعی کنید غذا را قبل از مصرف نوشیدنی به کودک بدهید. همچنین از مصرف نوشیدنی های شیرین مانند نوشابه و آب میوه اجتناب کنید.

 

هر زمان که کودک احساس گرسنگی کرد به او اجازه غذا خوردن دهید

برای کودکانی که برای افزایش وزن تلاش می کنند، اجازه دادن به غذا در هر زمان از روز می تواند یک روش کاملاً قابل قبول باشد.

دور شدن از زمان وعده غذایی و میان وعده هایی را که به نظر شما معمولی یا درست است کنار بگذارید و به سادگی کودک خود را تشویق کنید تا هر وقت گرسنه شد غذا بخورد.

 

چندین وعده غذایی کوچک در روز امتحان کنید

به جای رعایت برنامه فشرده صبحانه، ناهار و شام، با خیال راحت با تعداد وعده های غذایی و میان وعده ها بازی کنید. کودک شما ممکن است با خوردن شش تا هشت وعده غذایی کوچکتر در روز نسبت به خوردن سه وعده کالری بیشتری دریافت کند.

غذاهایی مانند نوشابه، چیپس، سیب زمینی و فست فود ممکن است منجر به افزایش وزن شوند، اما از آنجا که این انتخاب ها به طور کلی از نظر مواد مغذی کم هستند به نفع سلامت فرزند شما نخواهد بود. تا آنجا که ممکن است غذاهای مغذی و کامل را انتخاب کنید.

 

افزودنی های پرکالری را در غذاهای روزمره قرار دهید

به عنوان مثال کره های آجیل، آووکادو، شیر نارگیل و سایر مواد غنی از کالری می توانند به راحتی به اسموتی ها برای افزودن حجم بیشتر راه پیدا کنند.

 

ورزش را محدود نکنید

از آنجا که افزایش وزن در اصل یک معادله کالری در مقابل کالری است، ممکن است به کودکی که دارای کاهش وزن است بگوییم که زیاد فعال  و دارای جنب و جوش نباشد. اما بچه ها به مقدار زیادی به ورزش روزانه نیاز دارند. بهتر است در صورت عدم توصیه پزشک، فعالیت آنها را محدود نکنید.

 

به متخصص تغذیه مراجعه کنید

کنار هم قرار دادن تمام مراحل و نکات برای کمک به افزایش وزن کودک می تواند استرس زا باشد. لزوماً مجبور نیستید آن را به تنهایی انجام دهید.

کمک گرفتن از یک متخصص تغذیه به ویژه متخصص در زمینه اطفال می تواند دنیایی از تغییرات را ایجاد کند. با داشتن دانش تخصصی در مورد تغذیه دوران کودکی، متخصص تغذیه کودکان می تواند شما را در انتخاب بهترین رژیم غذایی کودک راهنمایی کند.

 

چه زمانی باید با پزشک متخصص اطفال صحبت کنید

شما هرگز نباید از پرسیدن سوالی از پزشک اطفال خود خجالت بکشید، حتی اگر ساده به نظر برسد.

اگر نگران هستید که فرزند شما به طور مناسب وزن خود را افزایش نمی دهد یا اگر به نظر می رسد در روند پیشرفت خود در نمودار رشد عقب افتاده است، نترسید نگرانی های خود را به پزشک متخصص اطفال بیان کنید.

اگر کودک شما از خوردن طولانی مدت مانند بیش از 24 تا 48 ساعت از خوردن غذا امتناع می کند، قطعاً باید به متخصص مراجعه کنید، به ویژه هنگامی که نمی توانید دلیل اصلی بیماری را تشخیص دهید.

از آنجایی که داروها می توانند با افزایش وزن سالم تداخل داشته باشند، حتماً پیامدهای هرگونه داروی جدید را با پزشک اطفال خود در میان بگذارید.

 

 نتیجه نهایی

همانطور که ما بزرگسالان کاهش وزن را یک عمل خوب می دانیم، این لزوماً در مورد فرزندان ما صدق نمی کند. تعداد قابل توجهی از کودکان در واقع برای افزایش وزن به کمک احتیاج دارند.

با غذاها و پیشنهادات ذکر شده در بالا خلاق باشید تا رژیم غذایی کودک خود را برای افزایش وزن سالم افزایش دهید.

 

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

منابع:

healthline

دیدگاه تان را بنویسید

 

x