کهیر چیست؟(علائم ، علل و درمان کهیر)
کهیر نوعی حساسیت پوستی است که به دلایل مختلفی از جمله حساسیت به برخی مواد بوجود میاد. کهیر معمولا به صورت ضایعات سرخ رنگ روی پوست ظاهر میشه که ممکنه این نواحی ملتهب و همراه با خارش باشه....
کهیر یک نوع بثورات پوستی قرمز ، برجسته و همراه با خارش است که گاهی اوقات توسط یک آلرژن ایجاد می شود. آلرژن در واقع ماده حساسیت زا و چیزی است که واکنش آلرژیک را ایجاد می کند.هنگامی که یک واکنش آلرژیک رخ می دهد ، بدن پروتئینی به نام هیستامین آزاد می کند.
هنگامی که هیستامین ترشح می شود ، رگ های خونی کوچکی که آنها را مویرگ می نامیم دچار نشت مایع می شوند. این مایع در پوست تجمع می یابد و باعث ایجاد کهیر می شود.حدود ۲۰ درصد از افراد در طول زندگی شان به کهیر مبتلا می شوند.کهیر یک عارضه ی مسری نیست.
همچنین ببینید:
علل:
کهیر زمانی به وجود می آید که بدن به یک ماده حساسیت زا واکنش نشان داده و در زیر سطح پوست هیستامین و سایر مواد شیمیایی را آزاد می کند.هیستامین و آن مواد شیمیایی باعث ایجاد التهاب و تجمع مایعی در زیر پوست می شوند و در نهایت باعث ایجاد کهیر می شوند.
نمونه هایی از محرک های شناخته شده عبارتند از:
داروها ، از جمله برخی آنتی بیوتیک ها و داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) ، مانند آسپرین و مهار کننده های ACE ، که برای کنترل فشار خون بالا استفاده می شود.
غذاها ، مانند آجیل ، صدف ، افزودنی ها و ادویه ها ، تخم مرغ ، توت فرنگی و محصولات تهیه شده از گندم
عفونت ها ، از جمله آنفولانزا ، سرماخوردگی و هپاتیت B
عفونت های باکتریایی ، از جمله عفونت های دستگاه ادراری و گلودرد استرپتوکوکی
انگل های روده
بالا بودن دما یا تغییرات دمایی
بالابودن دمای بدن
حیوانات خانگی مانند سگ ، گربه ، اسب و غیره
گرد وغبار
سوسک
لاتکس
گرده گیاهان
برخی از گیاهان ، از جمله گزنه ، پیچک سمی و بلوط سمی
گزش و نیش حشرات
برخی مواد شیمیایی
بیماریهای مزمن ، مانند بیماری تیروئید یا لوپوس
قرار گرفتن در معرض نور خورشید
ماندن آب روی پوست
خاراندن
ورزش و فعالیت های بدنی
در بیش از نیمی از موارد ، مردم هرگز علت دقیق این عارضه را پیدا نمی کنند.
ایجاد کهیر مزمن ممکن است با یک واکنش خودایمنی شروع شود ، اما علت این امر نیز مشخص نیست.
درمان:
درمان کهیر حاد می تواند شامل مصرف آنتی هیستامین های غیر آرامبخش است که به طور مرتب برای چند هفته مصرف می شوند ، شود.
آنتی هیستامین ها مانند ستیریزین با جلوگیری از اثرگذاری هیستامین ها و کاهش بثورات و متوقف کردن خارش به بهبود کهیر ها کمک می کنند.برخی از آنتی هیستامین ها باعث خواب آلودگی می شوند ، به ویژه اگر مصرف کننده الکل نیز مصرف کند. برخی از آنها نیز برای مصرف در دوران بارداری مناسب نیستند مگر اینکه توسط پزشک تجویز شوند.
بیماران مبتلا به آنژیوادم نیز ممکن است نیاز به مراجعه به متخصص آلرژی ، ایمونولوژیست یا متخصص پوست داشته باشند. آنژیوادم می تواند باعث ایجاد مشکلات تنفسی جدی شود.
در صورت تورم زبان یا لب ها ، یا در صورت بروز مشکل در تنفس ، پزشک ممکن است در موارد اضطراری تزریق اپی نفرین را برای شما تجویز کند.
در صورت امکان ، بیماران باید از قرار گرفتن در معرض محرک ها (در صورت آگاهی از اینکه چه محرکی باعث ایجاد کهیر در بدنشان شده است ) اجتناب کنند.
کهیر مزمن:
کهیر مزمن می تواند ناراحتی طولانی مدتی را برای فرد ایجاد کند و گاهی اوقات عوارضی نیز به همراه دارد. درمان کهیر مزمن با راه درمان کهیر حاد متفاوت است.به عنوان مثال در این موارد آنتی بیوتیک ها می توانند قرمزی و تورم را کاهش دهند. کسانی که علائم شدیدی دارند ممکن است نیاز به مراجعه به متخصص نیز داشته باشند.
طب سوزنی ممکن است به درمان کهیر کمک کند ، یک بررسی منتشر شده در سال ۲۰۱۶ به این نتیجه رسید که "طب سوزنی ممکن است برای رفع کهیر مزمن و در تسکین علائم آن موثر و ایمن باشد." البته محققان برای تأیید یافته ها خواستار انجام مطالعات بیشتری شدند.
کهیر مزمن می تواند منجر به ایجاد ناراحتی شدید ، استرس و احتمالاً افسردگی در فرد مبتلا شود. استرس نیز می تواند کهیر را تشدید کند و در نتیجه یک چرخه معیوب ایجاد کند. بیمارانی که علائم افسردگی را تجربه می کنند باید با پزشک مشورت کنند.
همچنین ببینید:
علائم:
تورم معروف به کهیر به شکل چیزی شبیه به یک جوش روی پوست ظاهر می شود. کهیر معمولاً صورتی یا قرمز ، و دارای شکلی بیضی یا گرد است. عرض آنها می تواند از چند میلی متر تا چند اینچ باشد. کهیر می تواند به شدت خارش داشته باشد و در اطرافش نیز یک هاله ی قرمز وجود دارد.
کهیر معمولاً به صورت دسته ای ، اغلب روی صورت یا اندامهایی از جمله بازوها ، دستها ، انگشتان دست، پاها و انگشتان پا ایجاد می شود. معمولاً کهیرها در عرض ۲۴ ساعت ناپدید می شوند. آنها می توانند فقط در یک قسمت از بدن یا در چند قسمت ظاهر شوند.علائم به طور معمول در عرض 24 ساعت از بین می روند ، اما گاهی اوقات با از بین رفتن آخرین علائم ، عارضه دیگری ظاهر می شود.در برخی موارد ، کهیر می تواند تا چند روز نیز باقی بماند. افرادی که کهیر مزمن دارند ممکن است ماهها یا سالها دارای علائم باشند.
آنافیلاکسی:
آنافیلاکسی یک واکنش آلرژیک شدید است که می تواند کل بدن را تحت تأثیر قرار دهد.این واکنش می تواند منجر به ایجاد مشکلات تنفسی جدی و از دست دادن هوشیاری شود. اگر به سرعت درمان نشود می تواند کشنده باشد. برای درمان آن نیاز به اورژانس پزشکی است.در صورت وجود موارد زیر نیاز به مراقبت فوری پزشکی وجود دارد:
تهوع و استفراغ
تورم دهان ، زبان ، لب ها و گلو ، که باعث ایجاد مشکل در تنفس می شود
سرد و ملتهب شدن پوست
تند شدن ضربان قلب
احساس ضعف یا سبکی سر
احساس ناگهانی اضطراب شدید
افراد مبتلا به کهیر باید نسبت به علائم دیگری که می تواند نشان دهنده واکنش آنافیلاکتیک باشد نیز هوشیار باشند.
درمانهای خانگی:
محرک ها مشکلی ایجاد نمی کنند ، اما می توانند علائم را تشدید کنند ، بنابراین بیماران باید سعی کنند آنها را شناسایی کرده و از آنها دوری کنند.
این اجتناب و دوری از محرک ها می تواند شامل موارد زیر باشد:
خودداری از مصرف الکل
اجتناب از مصرف برخی داروها
اجتناب از استرس مثلا با انجام تکنیک های مدیتیشن یا مراقبه
انتخاب صابون ها ، کرم های پوست و مواد شوینده ملایم.
پرهیز از مصرف برخی غذاها نیز ممکن است مفید باشد. غذاهایی که باعث تولید هیستامین می شوند شامل اسفناج ، ماهی ، ماست ، گوجه فرنگی ، غذاهای فرآوری شده ، گوشت ، شکلات و توت فرنگی می باشد.
نکاتی برای کاهش تحریکات ناشی از کهیر :
پوشیدن لباسهای گشاد و سبک
جلوگیری از خاراندن
استفاده از صابون برای پوست های حساس
از دوش آب سرد ، پنکه، آب سرد ، لوسیون یا کمپرس سرد برای خنک کردن منطقه ی دچار کهیر استفاده کنید
از مصرف و یا نزدیکی به عوامل محرک اجتناب کنید٬برخی افراد نیز مصرف مکمل هایی مانند کوئرستین و روغن گل مغربی و ویتامین C و D را توصیه می کنند. مهم است که قبل از استفاده از این مکمل ها با پزشک مشورت کنید ، زیرا اینها نیز می توانند عوارض جانبی ایجاد کنند.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
medicalnewstoday
دیدگاه تان را بنویسید