فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 1150

قرص لوبل چیست؟(موارد مصرف و عوارض آن)

قرص لوبل از داروهای ضد صرع است که میتونه به تنهایی یا همراه با داروهای دیگه برای کنترل و کاهش تشنج تجویز بشه. افسردگی٬سرگیجه٬خواب آلودگی٬احساس ضعف و... از عوارض قرص لوبل است....

قرص لوبل به تنهایی و همراه با سایر داروها برای کنترل تشنجهای جزئی (تشنجهایی که فقط یک قسمت از مغز را درگیر می کند) در بزرگسالان ، کودکان و نوزادان ۱ ماهه و بالاتر استفاده می شود. این دارو همچنین در ترکیب با سایر داروها برای درمان تشنج در بزرگسالان و کودکان ۱۲ ساله یا بزرگتر مبتلا به صرع میوکلونیک نیز استفاده می شود. قرص لوبل همچنین در ترکیب با سایر داروها برای درمان تشنج تونیک کلونیک عمومی (تشنجی که کل بدن را درگیر می کند) در بزرگسالان و کودکان ۶ ساله یا بزرگتر مبتلا به صرع نیز استفاده می شود.  این دارو در گروهی از داروها به نام ضد تشنج قرار دارد و با کاهش دادن هیجان غیرطبیعی در مغز عمل می کند.

قرص لوبل چیست؟(موارد مصرف و عوارض آن)

 

قرص لوبل​ چگونه باید استفاده شود؟

قرص لوبل به دو صورت : قرص سریع الاثر و قرص با دارای اثرگذاری در طولانی مدت  و به صورت خوراکی یافت می شود. قرص آزاد سریع الاثر معمولاً دو بار در روز ، یکبار صبح و یکبار شب ، همراه یا بدون غذا مصرف می شود. قرص های دارای اثرگذاری در طولانی مدت نیز معمولاً یکبار در روز همراه یا بدون غذا مصرف می شوند. سعی کنید این دارو را هر روز تقریبا در یک زمان مشخص مصرف کنید.

همچنین ببینید:

میگرن و انواع آن!

دستورالعمل های ذکر شده در نسخه خود را با دقت دنبال کنید و از پزشک یا داروساز خود بخواهید تا هر قسمتی را که متوجه نمی شوید برایتان توضیح دهد. این دارو را دقیقاً طبق دستور پزشکتان مصرف کنید. آن را در مقادیر بیشتر یا کمتر مصرف نکنید. پزشک شما ممکن است در آغاز درمان این دارو را در دوز کم برای شما تجویز کند و به تدریج دوز شما را افزایش دهد. افزایش دوز بیشتر از هر ۲ هفته یک بار صورت نمی گیرد .قرص لوبل صرع را کنترل می کند اما آن را درمان نمی کند. حتی اگر احساس بهبودی دارید هم مصرف این دارو را ادامه دهید. مصرف قرص لوبل را بدون مشورت با پزشک تان متوقف نکنید ، حتی اگر عوارض جانبی مانند تغییرات غیرمعمول در رفتار یا خلق و خو را تجربه می کنید. اگر ناگهان مصرف لوبل را متوقف کنید ، ممکن است تشنج شما بدتر شود. احتمالاً پزشک دوز شما را به تدریج کاهش می دهد.

 

در صورت مصرف این دارو چه اقدامات احتیاطی خاصی را باید رعایت کنم؟

قبل از مصرف قرص لوبل:

در صورت حساسیت به لوبل و داروهای دیگر یا هر یک از اجزای موجود در این دارو ، موضوع را به پزشک و داروساز خود اطلاع دهید. بهتر است برای آگاهی کامل ، راهنمای دارو را برای بررسی لیست مواد تشکیل دهنده اش بررسی کنید.

به پزشک و داروساز خود بگویید که از چه داروهای تجویزی و بدون نسخه ، ویتامین ها ، مکمل های غذایی و محصولات گیاهی استفاده می کنید . پزشک ممکن است تشخیص دهد که باید دوز داروهای شما را تغییر بدهد یا برای وضعیت مربوط به احتمال بروزعوارض جانبی با دقت بیشتری بر وضعیت شما نظارت داشته باشد.

در صورت ابتلا به بیماری کلیوی ، افسردگی ، مشکلات روانی و افکار خودکشی و … این موارد را نیز به پزشک خود اطلاع دهید.

در صورت بارداری، قصد بارداری یا شیردهی حتما  پزشک خود را مطلع کنید. اگر در حین مصرف لوبل باردار شدید ، حتما با پزشک خود تماس بگیرید.

باید بدانید که لوبل ممکن است باعث ایجاد سرگیجه یا خواب آلودگی در شما شود. تا زمانی که متوجه نشده اید که این دارو دقیقا چه تأثیری بر روی شما می گذارد ، از رانندگی و کار با ماشین آلات خودداری کنید.

باید بدانید که سلامت روان شما ممکن است به طرز غیر منتظره ای تغییر کند و ممکن است در حین استفاده از لوبل برای درمان صرع ، بیماری های روانی یا افکار خودکشی در شما تشدید بیابد. تعداد کمی از بزرگسالان و کودکان ۵ سال به بالا (حدود ۱ در ۵۰۰ نفر) که از داروهای ضد تشنجی مانند لوبل استفاده می کردند ، در طول درمان خودکشی کرده اند. برخی از این افراد افکار و بروز رفتارهایی در جهت خودکشی را یک هفته پس از شروع مصرف دارو تجربه کردند.

همچنین ببینید:

فیبرومیالژیا چیست؟ (علائم و راه های درمان آن)

اگر از داروهای ضد تشنج مانند لوبل استفاده می کنید ، ممکن است تغییراتی در سلامت روانی شما ایجاد شود ، اما ممکن است این خطر نیز وجود داشته باشد که در صورت عدم درمان وضعیت کنونی تان نیز تغییراتی در سلامت روانی تان ایجاد شود. شما و پزشک خود تصمیم می گیرید که آیا خطرات مصرف داروهای ضد تشنج برای شما بیشتر از خطرات عدم مصرف این داروها است یا خیر. در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر ، شما ، خانواده یا مراقبتان باید فوراً با پزشک تان تماس بگیرید: حملات پانیک ؛ استرس یا بیقراری ؛ عصبی بودن ، تحریک پذیری ، اضطراب یا افسردگی ؛ مشکل در به خواب رفتن یا بیدار شدن ؛ رفتار پرخاشگرانه ، خشونت ؛ شیدایی ، هیجان غیر طبیعی ؛ صحبت کردن یا فکر کردن در مورد اینکه می خواهید به خودتان صدمه بزنید یا به زندگی خود پایان دهید.

کناره گیری از دوستان و خانواده ؛ واگذاری اموال گرانبها ؛ یا هر گونه تغییر غیر معمول دیگر در رفتار یا خلق و خو. اطمینان حاصل کنید که خانواده یا مراقب شما می توانند تشخیص دهند که کدام علائم ممکن است جدی باشد ، بنابراین اگر نتوانستید به تنهایی به دنبال درمان باشید ، آنها می توانند با پزشک تماس بگیرند.

 

چه دستورات غذایی خاصی را باید رعایت کنم؟

 رژیم عادی خود را ادامه دهید مگر اینکه پزشک به شما دستور دیگری بدهد.

 

قرص لوبل تواند چه عوارض جانبی داشته باشد؟

قرص لوبل ممکن است عوارض جانبی را در شما ایجاد کند. در صورت شدید بودن یا از بین نرفتن علائم زیر ، پزشک خود را مطلع کنید:

ضعف

عدم تعادل

سرگیجه

گیجی

تحریک پذیری

رفتار تهاجمی

سردرد

از دست دادن اشتها

استفراغ

اسهال

یبوست

خواب آلودگی بیش از حد

درد مفاصل

گردن درد

دوبینی

گرفتگی بینی

برخی از عوارض جانبی می تواند جدی باشد. در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر فوراً با پزشک خود تماس بگیرید:

تشنجی که بدتر یا متفاوت از تشنجی است که قبلاً داشته اید

تب ، گلودرد یا سایر علائم عفونت

کهیر

تاول

خارش

تورم صورت ، گلو ، زبان ، لب ها و چشم ها

مشکل در بلع یا تنفس

از دست دادن تعادل یا هماهنگی اعضای بدن

قرص لوبل ممکن است عوارض جانبی دیگری نیز ایجاد کند. در صورت بروز هرگونه مشکل غیر معمول در حین مصرف این دارو با پزشک خود تماس بگیرید.

 

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

منابع:

medlineplus

دیدگاه تان را بنویسید

 

x