سلاحی سبز برای مقابله با سرطان و بوی بد بدن
برخی مطالعات نشان می دهند که کلروفیل می تواند فواید مختلفی از جمله بهبود شرایط پوست، محافظت در برابر سرطان، و کاهش وزن را ارائه کند. از جمله منابع طبیعی کلروفیل می توان به سبزه گندم و جعفری اشاره کرد. اگر قصد مصرف مکمل های کلروفیل را دارید، ابتدا با پزشک خود مشورت کنید. کلروفیل […]
کلروفیل دارای ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها و خواص درمانی نیز است که می تواند به طور بالقوه برای بدن انسان مفید باشد.
برخی مطالعات نشان می دهند که کلروفیل می تواند فواید مختلفی از جمله بهبود شرایط پوست، محافظت در برابر سرطان، و کاهش وزن را ارائه کند. از جمله منابع طبیعی کلروفیل می توان به سبزه گندم و جعفری اشاره کرد. اگر قصد مصرف مکمل های کلروفیل را دارید، ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.
کلروفیل چیست؟
کلروفیل نقش مهمی در رنگ سبز و سلامت گیاهان ایفا می کند. کلروفیل دارای ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها و خواص درمانی نیز است که می تواند به طور بالقوه برای بدن انسان مفید باشد.
شما می توانید کلروفیل را از منابع طبیعی یا از مکمل ها دریافت کنید، اگرچه مکمل ها ممکن است موثرتر باشند. این به دلیل آن است که کلروفیل ممکن است طی روند گوارش به اندازه کافی قابلیت بقا نداشته باشد تا جذب شود.
مکمل های کلروفیل در واقع کلروفیلین بوده که به جای منیزیم حاوی مس هستند. هنگامی که کلروفیلین مصرف می شود، مس را می توان در پلاسما تشخیص داد که به معنای وقوع جذب است.
خوشبختانه، کلروفیلین خواصی مشابه کلروفیل دارد. برای مکمل های کلروفیل مزایایی از جمله موارد زیر عنوان می شوند:
– تحریک سیستم ایمنی بدن
– از بین بردن قارچ در بدن
– سمزدایی خون
– پاکسازی روده ها
– خلاص شدن از شر بوی بد بدن
– افزایش انرژی بدن
– پیشگیری از سرطان
با این وجود، نتایج پژوهش ها در مورد فواید کلروفیل یکدست نیستند و به پژوهش های بزرگتر و دقیق تری برای ارزیابی مزایای سلامتی بالقوه آن نیاز است.
فواید کلروفیل چیست؟
پژوهشگران همچنان در حال بررسی فواید کلروفیل برای سلامتی و تندرستی انسان هستند. در ادامه با برخی از آنها آشنا می شویم.
بهبود شرایط پوست
کلروفیل اثرات احتمالی برای کاهش التهاب و رشد باکتری در زخمهای پوستی را نشان داده است. یک بررسی در سال ۲۰۰۸ شامل چندین مطالعه درباره مراقبت از زخم نشان داد که پمادهای حاوی پاپائین-اوره-کلروفیل نسبت به درمانهای دیگر موثرتر هستند. با این وجود، پژوهشگران اشاره داشتند که به مطالعات بزرگتر با گروههای کنترل بهتر برای تایید این یافتهها نیاز است.
دو مطالعه پایلوت نشان داده اند که کلروفیل ممکن است برای بیماریهای پوستی دیگر نیز مفید باشد. مطالعه پایلوت مطالعهای مقدماتی در مقیاس کوچک است که پیش از مطالعه یا آزمایشی بزرگتر انجام میشود.
یک مطالعه پایلوت در سال ۲۰۱۵ با حضور ۱۰ نفر مبتلا به آکنه و منافذ بزرگ پوست نشان داد که استفاده از ژل کلروفیل موضعی به مدت ۳ هفته به بهبود شرایط پوست افراد کمک کرده است.
مطالعه پایلوت دیگری در سال ۲۰۱۵ با حضور ۱۰ نفر نشان داد که استفاده از کلروفیل موضعی برای هشت هفته موجب بهبود پوست آسیب دیده از نور خورشید شده است.
خون سازی
برخی معتقدند که کلروفیل مایع میتواند با بهبود کیفیت گلبولهای قرمز خون به خون سازی کمک کند.
یک مطالعه پایلوت در سال ۲۰۰۴ نشان داد که سبزه گندم که حاوی ۷۰ درصد کلروفیل است، تعداد تزریق خون مورد نیاز در افراد مبتلا به تالاسمی، یک اختلال خونی، را کاهش داده است.
اما ذکر این نکته اهمیت دارد که نویسندگان مطالعه نتیجه گیری نکردند که کلروفیل دلیل کاهش نیاز به تزریق خون بوده است.
دکتر کریس رینولدز، کارشناس بالینی در زمینه سبزه گندم، معتقد است که فواید حاصل شده احتمالا از خود سبزه گندم به جای کلروفیل بوده است.
سمزدایی و مقابله با سرطان
پژوهشگران به بررسی تاثیر کلروفیل و کلروفیلین بر سرطان نیز پرداخته اند.
یک مطالعه با حضور سوژههای حیوانی نشان داد که با توجه به دوز، کلروفیل بروز تومورهای کبدی را ۲۹ تا ۶۳ درصد و تومورهای معده را ۲۴ تا ۴۵ درصد کاهش داده است.
مطالعهای در سال ۲۰۱۸ اثر کلروفیل بر رشد سلولهای سرطانی پانکراس را ارزیابی کرد. پژوهشگران دریافتند که مصرف روزانه کلروفیل خوراکی به طور قابل توجهی اندازه تومور را کاهش داده است. سلولهای سرطانی پانکراس انسانی به بدن موشهای مورد آزمایش در این مطالعه منتقل شده بود.
در شرایطی که نتایج مطالعات با حضور سوژههای حیوانی امیدوارکننده هستند، اما آزمایشهای انسانی در این زمینه محدود هستند. یک مطالعه کوچک با حضور چهار داوطلب نشان داد که کلروفیل ممکن است جذب آفلاتوکسین، ترکیبی سرطانزا، را محدود کند.
این با نتایج مطالعهای قدیمی از چین مطابق است که نشان داد مصرف کلروفیل در هر وعده غذایی در مقایسه با دارونما کاهش ۵۵ درصدی نشانگرهای زیستی آفلاتوکسین را موجب شده است.
کاهش وزن
پشتیبانی از کاهش وزن یکی از محبوبترین ادعاهای مرتبط با کلروفیل مایع است. با این وجود، پژوهشها در این زمینه محدود هستند.
مطالعهای در سال ۲۰۱۴ با حضور ۳۸ شرکت کننده زن در این زمینه انجام شد. نتایج نشان داد آنهایی که مکمل غشای گیاه سبز که حاوی کلروفیل بود را یک بار در روز مصرف میکردند، نسبت به گروهی که این کار را انجام نمیدادند، کاهش وزن بیشتری داشتند.
پژوهشگران همچنین اشاره داشتند که این مکمل به کاهش سطوح کلسترول مضر کمک کرده است.
دئودورانتی طبیعی
در شرایطی که کلروفیل از دهه ۱۹۴۰ برای خنثی کردن بوهای خاص استفاده شده است، مطالعات در این زمینه قدیمی هستند و نتایج یکدستی را نشان نمیدهند.
در یکی از جدیدترین موارد، افراد مبتلا به تری متیل آمینوری، شرایطی که موجب بوی ماهی مانند بدن میشود، نشان داد که کلروفیلین به میزان قابل توجهی میزان تری متیل آمینها را کاهش میدهد.
در مورد ادعاهایی که بیان میکنند کلروفیلین موجب کاهش بوی بد دهان میشود، شواهد کمی وجود دارند.
خطرات چیست؟
کلروفیل طبیعی و کلروفیلین سمی نیستند. اما برخی عوارض جانبی احتمالی وجود دارند، از جمله:
– مشکلات گوارشی
– اسهال
– مدفوع سبز، یا مدفوع سیاه که ممکن است با خونریزی گوارشی اشتباه گرفته شود
– خارش یا سوزش در صورت استفاده موضعی
پژوهشگران اثرات مصرف کلروفیل را در زنان باردار یا شیرده مطالعه نکرده اند.
دیدگاه تان را بنویسید