انار برای دیابتی ها خوبه؟
کارشناسان ادعا کرده اند انار می تواند در مدیریت دیابت و بیماری های مرتبط با آن تاثیر گذار باشد. انار مملو از آنتی اکسیدان است و با آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد مبارزه میکند. میوه انار منبع ویتامین C، فیبر ، فولات و پتاسیم است و خاصیت ضد التهابی دارد...
آیا باید انار را در رژیم غذایی دیابت خود قرار دهید؟
انار میوه ای است که می تواند به مدیریت بسیاری از بیماری هایی که با دیابت مرتبط هستند نیز کمک کند. کارشناسان ادعا کرده اند که دانه های انار ممکن است بتوانند به بهبود حساسیت به انسولین کمک کنند.
آیا شما مبتلا به دیابت هستید؟ وقتی صحبت از دیابت می شود، به نظر می رسد که همه یک نکته یا یک نصیحت برای به اشتراک گذاشتن دارند. اما این به عهده ی شما است که تشخیص دهید کدام یک از این صحبت ها در واقع موثر هستند و کدام یک موثر نیست. یک فرد دیابتی قطعاً باید تمام منابع دارای قند و کربوهیدرات تصفیه شده را حذف کرده و کابینت های آشپزخانه خود را بیشتر با غلات کامل پر کند. برخی ادویه جات مانند دارچین، دانه شنبلیله و زردچوبه می توانند سطح قند خون شما را در سطح کنترل نگه دارند. میوه ها و سبزیجات غنی از فیبر نیز ضروری هستند، و یکی از میوه های غنی از فیبر که می توانید آن را مصرف کنید نیز انار است.
همچنین ببینید:
چرا باید انار را در رژیم غذایی خود لحاظ کنید؟
انار مملو از آنتی اکسیدان است. انار تقریباً سه برابر چای سبز آنتی اکسیدان دارد. این آنتی اکسیدان ها با آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد و بیماری های مزمن مانند دیابت مبارزه می کنند. کارشناسان ادعا کرده اند که دانه های انار ممکن است به بهبود حساسیت به انسولین کمک کنند و بنابراین ، برای بیماران دیابتی مفید هستند. علاوه بر این ، انار کربوهیدرات کمی دارد (۱۹ گرم در ۱۰۰ گرم). کربوهیدرات ها به سرعت متابولیزه می شوند و باعث افزایش قند خون می شوند. به همین دلیل است که به بیماران دیابتی توصیه می شود غذاهای کم کربوهیدرات را در رژیم غذایی خود قرار دهند. برآورد میزان بار گلیسمی(GL) انار ۱۸ است ، که آن را به میوه ای عالی برای مدیریت سطح قند خون تبدیل می کند.
در کتاب "ادویه جات و ترشی جات" نوشته بهارات بی آگاروال با دبورا یوست ، نویسنده توصیه می کند که بهتر است در رژیم غذاییتان انار بیشتری داشته باشید تا از طیف وسیعی از مزایای آن برای سلامتیتان بهره مند شوید. این کتاب می گوید: "در مطالعاتی که بر روی حیوانات در ایالات متحده ، استرالیا و هند انجام شده است، انار (گل انار و روغن هسته انار) توانست دیابت را کنترل و معکوس کند."
انار همچنین می تواند به مدیریت بسیاری از بیماری هایی که با دیابت مرتبط هستند نیز کمک کند. بر اساس مطالعه ای که در مجله ای معتبر منتشر شده است ، محققان تاثیر نوشیدن آب انار طبیعی را بررسی کردند. به گروهی آب انار و به گروه دیگر دارونما داده شد. در گروهی که به مدت سه ماه هر روز آب انار می نوشیدند، خطر ابتلا به انسداد شریان ها (سفت و بسته شدن شریان ها) کاهش یافت (این بیماری معمولاً با دیابت مرتبط است) . با این حال ، باید توجه داشت که نمونه مطالعه گروه بسیار کوچکی بود. و در واقع محققان تنها ۲۰ نفر را مورد بررسی قرار دادند.
همچنین ببینید:
این میوه ی خوشمزه را بخورید اما حتی در مصرف آن نیز زیاده روی نکنید. به یاد داشته باشید که اعتدال کلید سلامتی است.
آیا انار برای بیماران دیابتی مفید است؟ فواید شگفت انگیز انار برای سلامتی:
انار معمولاً درختچه ای متوسط تا بلند است که از شاخه های خاردار زیادی تشکیل شده است. این گیاه دارای برگ های باریک براق و گل های قرمز روشن است. با این حال ، بخش خوراکی آن میوه است که از دو قسمت مجزا تشکیل شده است ، پره سفت خارجی بیرونی که شامل یک مزوکارپ نرم داخلی است که با رگه هایی روی دانه های آبدار را پوشانده است. پوست و رنگ انار به رنگ قرمز تیره است و دانه ای آن بسیار آبدار هستند. این میوه یک میوه حاوی تعداد زیادی دانه است.
میوه ی انار منبع شگفت انگیزی از ویتامین C ، فیبرهای غذایی ، فولات و پتاسیم است و به دلیل توانایی اش در کاهش وزن ، دارا بودن از ویژگی های ضد التهابی و مبارزه با سرطان پروستات و سینه بسیار ارزشمند است. این میوه همچنین دارای آنتی اکسیدان های قوی مانند پانیکالاژین و اسید پونیکیک است که با حذف رادیکال های آزاد مضر از اکسیداسیون سلول های سالم بدن کمک می کند.
این دانه های کوچک شبیه مروارید بدون شک دارای مزایای زیادی برای تقویت سلامت جسمی و روحی هستند. با این حال ، این سوال پیش می آید که آیا انار برای بیماران دیابتی مفید است؟
دیابت یک اختلال است که در آن پردازش انسولین به دلیل عدم توانایی ترشح هورمون در مقادیر مناسب ، دچار ناهنجاری هایی می شود. این امر به نوبه خود منجر به تغییراتی غیرقابل کنترل در سطح گلوکز یا قندهای موجود در گردش خون می شود و بر متابولیسم انرژی و عملکرد کلیه در افراد مبتلا به آن تأثیر می گذارد.
التهاب مزمن یک عامل اساسی در بسیاری از بیماری های شدید از جمله دیابت نوع ۲ است. دسته آنتی اکسیدان های فلاونوئیدی پونیکالاژین در انار دارای خواص بسیار زیادی برای کاهش التهاب هستند و در نتیجه علائم رنج آور قند خون بالا مانند درد و خستگی عضلات را کاهش می دهند.
علاوه بر این ، در یک مطالعه مشخص شده است که مصرف روزانه یک لیوان آب انار سطح کلسترول بد LDL را در بیماران مبتلا به دیابت به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. این موضوع به طور قابل توجهی از عوارض قلبی ناشی از بالا بودن سطح گلوکز خون که مشخصه دیابت نوع ۲ است جلوگیری می کند.
انار دارای بار گلیسمی ۱۸ است. بار گلیسمی (GL) شبیه به شاخص گلیسمی (GI) است و میزان دقیق کربوهیدرات ها در غذاها را بر اساس نحوه تغییر سطح گلوکز خون نشان می دهد. انار میوه ای با شاخص گلایسمیک پایین ، یعنی کمتر از ۵۵ است و بنابراین به آرامی هضم و جذب می شود. اگرچه حاوی قند است، اما دارای ترکیبات فنلی فراوانی است که به کاهش وزن کمک می کند و فیبرهایی دارد که گرسنگی و اشتها را تنظیم می کنند.
توصیه می شود مقادیر مناسبی از میوه انار یا آب آن را یک بار در روز صبح یا ظهر مصرف کنید تا با این کار به مدیریت علائم دیابت تان کمک کنید.
سایر فواید انار برای سلامتی:
انار که دارای طعمی ملایم و شیرین است نه تنها یک تزیین کننده و طعم دهنده ایده آل برای سالاد و شیرینی است ، بلکه فواید بیشماری را برای سلامتی نیز به ارمغان می آورد. در واقع انار در کاهش درد مفاصل در آرتریت ، کاهش فشار خون ، جلوگیری از بیماری های قلبی ، مبارزه با عفونت های باکتریایی و قارچی و تقویت حافظه بسیار موثر است.
بنابراین ، یک بیمار دیابتی می تواند میوه و آب انار را در مقادیر محدود مصرف کند تا از بروز عوارض جانبی مضر آن جلوگیری کرده و از مزایای ارزشمند آن برای سلامت کلی بدنش استفاده کند. به خاطر داشته باشید که به طور منظم با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید تا بینشی در مورد نحوه استفاده بهتر از این میوه خوشمزه در رژیم غذایی دیابتی تان آن هم با توجه به میزان قند خون و شدت بیماری تان به دست آورید.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
ndtv
netmeds
دیدگاه تان را بنویسید