علائم و راه های تشخیص بیماری تخمدان پلی کیستیک
تخمدان پلیکیستیک ریسک بعضی از بیماری ها را خیلی بالا میبرد ، مثل احتمال دیابت ، احتمال بیماری های قلبی عروقی ، احتمال نازایی و برای تشخیص آن می توانید با مطالعه این پست آگاهی بیشتری راجع به آن به دست بیاورید...
با توجه به سوالات متعدد مخاطبین پزشک من در مورد علائم و راه های تشخیص بیماری تخمدان پلی کیستیک، ویدئو زیر ضبط و منتشر شده است:
سوالات مکرری در مورد تخمدان پلی کیستیک داریم.
اول ما باید بدانیم که اصلا تخمدان پلی کیستیک چه چیزی هست؟
ما سه تا Criteria یا به عبارتی بهش بگیم نشانه داریم ، که از این سه تا نشانه دوتای آن در یک فرد اگر وجود داشته باشد ، میگوییم که تخمدان پلی کیستیک دارد .
مورد اول آن به هم خوردن نظم پریودی هست ، مخصوصاً خانمی که در واقع دوره پریودی شان خیلی طولانی هست مثلاً هر ۴۰ روز یک بار پریود میشود یا هر دو ماه یکبار پریود میشود ، تخمکگذاری خیلی مناسبی را ندارد و یا اینکه اصلاً نظم مناسبی در پریود هاشون ندارن.
همچنین ببینید:
مورد دوم وجود موهای زائدی هست که در یک خانم وجود دارد ، خانمی که در واقع موهای ریش مانند ، موهای ضخیم ریش مانند زیر چونشون دارن یا در قسمت های دیگر بدن وجود دارد یا آکنه و جوشهای چرکی فراوانی را در صورتش میزند ، این ها نشان میدهند که یه مقدار ممکن است هورمون های مردانه در آنها افزایش پیدا کرده باشند. این فرد ممکن است که در آزمایش مشخص بشود که هورمون مردانشون یا همان تستسترون بالا هست یا اینکه به صورت علائم بالینی خودش را نشان میدهد که عرض کردم خدمتتون ، ممکن است به صورت همین هیرسوتیسم (Hirsutism) باشد ، ممکن است به صورت آکنه باشد و یا حتی ریزش مو که فرد با آن مواجه باشد .
مورد سوم این است که فردی سونوگرافی میدهد و در سونوگرافی ذکر شده است که pco دارد ، یعنی تخمدان پلی کیستیک دارد که شامل درواقع در نظر بگیریم تخمدانی هست که کیست های خیلی ریزی در اطرافش مثل مروارید مانند، اطراف این تخمدان وجود دارد که نشان میدهد جدار تخمدانی جدار سختی است و در این خانم احتمال تخمک گذاری خیلی کم میشود .
همچنین ببینید:
اگر خانم های عزیز دو مورد از این سه مورد را داشته باشند یعنی اینکه تخمدان پلی کیستیک برایشان مطرح هست.
باید چیکار کرد؟
اولاً باید بدانید که تخمدان پلیکیستیک ریسک بعضی از بیماری ها را خیلی بالا میبرد ، مثل احتمال دیابت ، احتمال بیماری های قلبی عروقی ، احتمال نازایی ، افزایش چربی خون، اینها خودشان ممکن است که زمینهی تخمدان پلی کیستیک در فرد را ایجاد کنند.
فردی که این علائم را دارد حتما باید به پزشک مراجعه کند، آزمایش دیابت، بررسی قند خون در آنها انجام شود، آزمایش کامل چربی برایشان بررسی بشود و اینکه حالا آزمایشات لازم دیگر که پزشک میداند و از نظر تیروئید و موارد دیگر هم باید بررسی بشوند.
دیدگاه تان را بنویسید